Sada je: 10 lip 2026, 17:01.

IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN - LJETNE PRIČE

PostPostao/la Mammamia » 02 lis 2009, 11:13

Plava, bravo za Domija, on ti stvarno munjevito napreduje! :srca

Nadice, :hug . Jako me rastužujue što je Denisu tako loše. :place A još userd svega toga stigne se i brinuti o zadaći koju nije uspio napisati! Srce malo! :srca Ljubi ga puno i nadam se da će mu stanje krenuti na bolje!
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 07 lis 2009, 00:54

saljem denisu pusu.. :kiss
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 07 lis 2009, 11:11

i ja šaljem puse denisu :kiss
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Plava » 07 lis 2009, 15:53

Mi smo danas kod kuće...Domi je nešto bolestan, valja neka viroza..jak je nervozan cijeli dan a i ja sam....valjda će ozdraviti do ponedjeljka...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 22 lis 2009, 08:27

Mi i dalje vježbamo i treniramo svaki dan....
Ponedjeljko idemo u Centar Slava Raškaj na logopedsko-defektološke vježbe, zatim imamo kod kuće defektologa i nakon toga muzikoterapiju....onda idemo spavati i poslije spavanja još jednog logopeda popodne...i
Sve ostale dane ujutro idemo u vrtić na 3,5 sata i provodimo vrijeme isključivo igrajući se sa djecom...dakle vrtić je rezerviran samo za igru.....nakon jela ide kući spavati i onda su nam vježbe popodne...utorkom i četvrkom neurofeedback terapija i nakon toga defektolog kod kuće i nakon toga fizikalna terapija..., srijedom i petkom ujutro prije vrtića imamo fizikalnu terapiju u kući i logopeda i defektologa popodne...
Ritam nam je užasan i naporan, između tih svih obaveza još nađemo malo vremena za brata i seku i igru sa tatom i naravno, još poneku sitnicu sa Gitom i Kikijem i to je to, navečer u 8 vrijednica odlazi na spavanje....
Domi je toliko psihički napredovao da to svi primjećuju, pokazuje sve prema van pa ga sve više ljudi razumiju.....razumije sve naloge i učinit će sve ono što u tom trenu želi....Muzika mu je još na prvom mjestu...Na svim vježbama surađuje maksimano, a samo ponekad odbije suradnju....valjda je to onda kad je preumoran...ali i mi imamo takve dane kad jednostavno ne funkcioniramo.... Jako je veseli i sretan dječak i obožava se igrati sa djecom. Još uvijek imamo pelenu ali samo noćnu....popodne ga stavim spavati bez pelene i 10 dana je suh a onda 4 dana se popiški. Po noći je uvijek popiškan (osim ponekad) ali jutros se i pokakao...to nam je zasada najveći zadatak...odviknuti se skroz od pelene....
Počeo je jesti i neke stvari koje prije nije nikako (napolitanke, paštetu na kruhu) ali to samo u vrtiću....Tete mu dozvole da si uzme doručak iako znaju da on jede kod kuće....ali vidjele su da mu odgovara kad sjedi sa djecom i onda ih oponaša kako piju ili mažu pekmez na kruh i to ga veseli a i korisno je ......Popio je jučer svoj prvi kakao...naravno u vrtiću....
Sada se još više nadam da će i moj Domi jednog dana krenuti u školu pa makar to i nebude redovna, da će progovoriti i da će biti spreman za samostalan život....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 22 lis 2009, 09:13

Plava, pa to je zaista divno! :srca Ljubi svog vrijednog dečka! :kiss
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ptica » 22 lis 2009, 11:24

Plava, lijepo je čitati o fazama napretka, sve nam to daje veliku nadu za ono što našu dječicu još čeka - rad, rad i vježba.
Naš tempo terapija je sličan, curka poslije vrtića ide na raznorazne terapije dok je popodne najčešće rezervirano za park - i po kiši i po snijegu.
Što se tiče hrane, vrtić je super, inače sve što je na žlicu jede, ali prije nije voljela kruh i kolače (iako me to nije brinulo). Oponašanja druge djece i njihove igre i uključenje u nju je ono što me najviše brinulo, nije nikoga oponašala, nije se uključivala. I tu ima vidljivih pomaka.
Pelene smo finalno skinuli ljetos zahvaljujući angažmanu teta, ja se nisam imala snage s tim natezati uza sve terapije i vježbe. Kad je po noći ostajala suha, počela sam joj skidati i dnevnu. Par mjeseci je bilo kao i kod vas 10 dana suha, 4 dana mokra. Najveći problem je bio strah od tute, u vrtiću je sjedila na njihovom malom wc, a doma dreka. I malo po malo prihvatila je tutu i od nedavno se gura u wc, hoće na dasku (vidjela nas, pa imitira). Jedino kad je nešto bolesna onda se popiški tijekom noći.
Krenuo je i govor - što joj treba, kaže ali koristi samo slogove, ili istosložne riječi. SInoć sam je prvi put čula da je više puta rekla "beba" a ne bebe kao inače.
Ta mala riječ je nama zvučala kao cijela rečenica. :joy
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 22 lis 2009, 11:36

:srca :joy
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 lis 2009, 16:48

super za napretke :joy
i mi imamo jako napaoran plan i raspored; opet smo počeli raditi FU, odmah poslije škole, od 13-14h. Iza toga je fizio, ovisno o danu je i logoped i defektolog. Ponekad ima jako malo vremena da se i poigra, a kamoli da napiše zadaću.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.