Sada je: 12 kol 2026, 23:54.

Diskriminacija: Djeca ostala bez pomoći asistenata

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Diskriminacija: Djeca ostala bez pomoći asistenata

PostPostao/la Sanja » 12 lis 2009, 07:49

Iako je pravilnik o odgoju i obrazovanju trebao biti donesen 1. kolovoza, još uvijek nije ni potpisan.

Bez asistenata u nastavi, djeca s poteškoćama gotovo da ne mogu pohađati redovitu školu. Asistent mjesečno stoji 2800 kuna, a nažalost, malo je obitelji koje si to mogu priuštiti

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/oduzimanje-asistenata-diskriminira-oko-60-000-djece.html
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Diskriminacija: Djeca ostala bez pomoći asistenata

PostPostao/la flipper » 12 lis 2009, 10:07

:conf

žalosno, žalosno... ja neznam kako čemo mi nagodinu proči i cijelo vrijeme se nadam dobrim vijestima na tom planu i više neznam niti tko ima pravo na asistenta i isto tako da li ovisimo o svome gradu ili ...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 12 lis 2009, 11:58

flipper, ne zna se to jos nista. tko ima, a tko nema pravo na asistenta. zato je i ispala ova frka da su neka djeca ostala bez asistenta, a imala ga prosle godine.

u splitu se sada nesto ipak krece iako uje to jos daleko od realizacije, ali prvi put da postoji inicijativa lokalne zajednice za dodjelu i odabir asistenata. na zalost, sve skupa ovisi o tome gdje zivis.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 03 stu 2009, 11:04

Martina mama, hvala.

evo još malo o asistentima...

Dakle, da li preporuku za asistenta trebaju napisati lječnici; nauropedijatar, fizijatar, defektolog, logoped ili psiholog ili kod koga se več dijete kontrolira ( ili možda svi)? pitam zato što, zadnji puta kada smo bili kod neuropedijatrice dotakli smo se teme školstva i tada mi je rekla da kada dođe vrijeme da če nam za školu sve napisati.

Ili odluku o asistentu donosi stručni kadar u školi pa tada škola predaje zahtjev za asistenta ( ustvari da li je to obaveza škole ili roditelja )?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lidija » 03 stu 2009, 14:51

Kad izadje pravilnik, potrebu za asistentom pojedinom učeniku će propisivati ili odobravati stručno povjerenstvo u proširenom sastavu.

Cekamo pravilnike, pa cemo vidjeti :dunno
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.