Sada je: 24 kol 2026, 22:34.

učestalo piškimo prije spavanja...

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

učestalo piškimo prije spavanja...

PostPostao/la hubabuba » 01 lis 2009, 11:05

Brinem se jer nam se to do prije par mjeseci nije događalo.

Naime moj H ima 5,5 godina i jednu večer je na moru počeo piškiti svakih pet minuta. Mislila obična upala mjehura, no drugi dan je prošlo. Onda nam se to ponovilo za mjesec dana u ZG, pa smo odmah drugi dan otišli kod pedijatrice i kontrolirali mokraću, te dobili nalaz da je ph povišen i dobili zabranu piti mlijeko.

Od onda, već tri tjedna bez mlijeka, stanje se popravilo, no pred spavanje piški pa za pet minuta do pola sata kaže da mu se piški opet i onda to bude u prosjeku tri kapi. Pedijatrica prekjučer na kontroli rekla da je urin sterilan, ph se popravio i super je, vadili krv, šečer sve ok, doktorica kaže da treba pratiti pa ćemo vidjeti da li je psihogene prirode ili ćemo morati dalje u Helenu.

Istina je da mu se ne da baš spavati i da pokušava navečer odgooiti odlazak u krevet i biti duže sa mnom, pa se tješim da je možda stvarno te prirode. Preko dana je sve u normali, to se na događa i prespava cijelu noć bez odlaska na wc.... Molim Vas da li netko ima iskustva s takvim ponašanjem djeteta?
Zadnja izmjena: hubabuba; 12 lis 2009, 10:13; ukupno mijenjano 1 put/a.
hubabuba
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: učestalo piškimo prije spavanja...

PostPostao/la Duga » 01 lis 2009, 18:51

Ne mogu ti pomoći, ali apsolutno ista priča je s mojom nećakinjom, apsolutno. Ima 7 godina. Traje već izvjesno vrijeme i njezina majka nakon što je napravila osnovne pretrage (kao i vi, a pedica je ionako niš' koristi u njihovom slučaju :| ) i kod urednih nalaza zaključuje da malena "kupuje vrijeme" s njom jer zbog posla dolazi relativno kasno navečer kući i da ju se curica zaželi. Zanimljivo da ste obje došle do istih zaključaka.
Djevojčica jako voli slatkiše i to je rat u kući jer inzistira na njima u večernjim satima (loša navika) i sad se bore da to ukinu jer misle da i s tim ima veze :dunno.
Nadam se da će ti se javiti netko s više saznanja i meni će biti od koristi za nećakinju. :mah
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la hubabuba » 12 lis 2009, 10:11

Drage curke,
Hvala na odgovorima, lakše mi je samim time što još netko ima sličnu situaciju :D . Evo prošlo je već 2 tjedna i stanje se popravilo, jer ga navečer duže puštam biti s nama prije spavanja.

Prekjučer sam bila na putu( dva dana, jednu noć) čuvala ga je moja mama i naravno da joj je piškio tri puta navečer....

Doktorica rekla da joj se ne sviđa što se zna po noći sam probuditi i ići na wc( kaže da bi dijete u toj dobi prije pustilo u krevet, nego da sam hoda do kupaone?????). Meni to zvuči čudno, pa on će uskoro 6 godina i savršeno je zreo u glavici da zna da ne piški u krevet.
hubabuba
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 12 lis 2009, 11:57

Doktorica rekla da joj se ne sviđa što se zna po noći sam probuditi i ići na wc( kaže da bi dijete u toj dobi prije pustilo u krevet, nego da sam hoda do kupaone?????). Meni to zvuči čudno, pa on će uskoro 6 godina i savršeno je zreo u glavici da zna da ne piški u krevet.

:roll:

Jesi ti sigurna da je ona doktorica?
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la hubabuba » 12 lis 2009, 12:21

i ja se to pitam.........pa inače je ona zaista super dokica
hubabuba
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kris2 » 12 lis 2009, 12:36

Moj sinko je imao povremeno epizode da tako prije spavanja ide nekoliko puta u WC, ili prije nego krenemo nekamo - urin uvijek sterilan - mi smo zaključili da je psihološki jer npr. noću nikad ne mora piškiti (prespava cijelu noć), i naša pedica nam je tako kazala - dodatni savjert s njene strane je bio da se do kraja popiški jer dečki kao znaju zbrzati, pa ne isprazne mjehur do kraja.(mene je to dodatno zabrinjavao jer je u međuvremenu operirao dva puta preponsku kilu, pa sam stalno povezivala s time).
Inače i kod njega je to bilo najizraženija s cca 6 godina. (što ja znam - pinekad je znao reči da se boji da se ne popiški po noći u krevet - što se njemu btw. baš nikad nije dogodilo).
Curka se normalno digne i ode piškit po noći (skoro svaku noć)
Zadnja izmjena: Kris2; 12 lis 2009, 13:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la hubabuba » 14 lis 2009, 11:29

da.... nakon tri sata razgovora sa pedijatricom, zaključuje da je psihološke prirode i da ćemo ići psihologu. Dan nakon toga piškio u 16, 30 u 17,00 kaka u 18,00 opet piški u 21,10 piški u 21, 40 3 kapi u 22,15 piški u 23, 15 piški....meni je već sada totalno koma i počeo me stalno boliti trbuh od straha i nervoze i molila sam pedijatricu da nas uputi bar na neki ultrazvuk urologu ili neki primarni pregled....

Zaboravila sam napisati da je prije 3 mjeseca pao s bicikla i nije se mogao popiškiti oko 3 sata poslije pada ( čekali u ordinaciji kod doktorice da prekontrolira mokraću i kad se konačno uspio popiškiti morkaća bila ok, bez tragova krvi.... ) sad me zadnje vrijeme vraća na tu situaciju i bojim se da nije sve povezano???'

Ja moram predlagati dokici kaj da radimo, krasno...
hubabuba
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.