Sada je: 13 kol 2026, 00:56.

školarci i invalidnina

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

školarci i invalidnina

PostPostao/la nadicab » 04 lip 2009, 15:50

Kako ove godine škola rano završava, dobro je zanti da za školarce kojima je smanjen iznos invalidnine, uz molbu, tokom praznika se vraća puni iznos.
Više o tome http://www.udruga-oko.hr/_images/documents/_1_cl58web.pdf
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: školarci i invalidnina

PostPostao/la † zmijac » 10 lis 2009, 20:13

podižem ovo jer sam zbunjola
Interesira me ovo: komisiju za invalidninu smo imali u prosincu 2008 godine ( klinac je bil punih 6,5 godina)-ove godine je krenul u školu i ima 2 x tjedno i po 5 šk.sati.
Rješenje za invalidninu na 1000,00 kuna nam je do prosinca 2011 godine.
Pitanje: dal mi trebamo ???!!! javiti da bi možda trebali primati 500,00 kuna.
Naime bojim se da nam naknadno ne zatraže povrat ili možda nismo ni u obavezi smanjenja iznosa ???
Hvala :plavusa
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 11 lis 2009, 09:54

to ti nema veze s komisijom.
naime, dužni smo centar, ne hzzo, obavještavati o svakoj promjeni u statusu djeteta, a tu spada i kretanje u školu, vrtić, promjena zdravstvenog stanja i sl.
znači, trebala bi javiti u centar, odnosno poslati potvrdu iz škole, koliko vremena dijete provodi tamo. ako provodi više od 4 sata, onda mu uzmu pola invalidnine :angry (osobno to smatram nonsensom, al dobro.....). nisam sigurna, ali mislim da iznos moraš vratiti retroaktivno, ako ste ga primali, a niste imali pravo. :angry
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Lidija » 11 lis 2009, 14:51

a zahtjev za preispitivanje ustavnosti tog clanka zakona smo predali prije cca 3 godine.navodno ima i starijih zahtjeva na istu temu. naravno da od toga za sada jos nista. mislim da jos uvijek ceka na hrpi koja nije ni uzeta u postupak :dunno

moje dijete nikad nije ni imalo punu invalidninu jer je oduvijek bio dnevno negdje, od svoje trece godine - znaci 16 godina x 12 mjeseci x pola - uffffffffffffff :/
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enđi » 11 lis 2009, 18:59

Čitam i ne vjerujem ,jer mi isto kao i zmijac ,primamo invalidninu,rješenje i meni čini mi se do 2011.god.nisam ,odnosno, nitko mi nikada nije rekao da čim mi sin krene u školu da moram zvat centar da ih o tome obavijestim i da im ja trebam donijeti obavijest od škole,jer centar je i te kako upoznat da smo tražili odgodu školu i da je krenuo ove godine,zar ih opet moram ja o tome obavijestiti,sad kad je krenio?
Što u protivnom slučaju ako ne donesemo potvrdu od škole ,gdje se vidi koliko sati nam je dijete u školu,dali u tom slučaju centar može na svoju inicijativu prepoloviti invalidninu ?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la enđi » 11 lis 2009, 19:09

E sad sam u svojim prijašnjim postovima pronašla odgovor od nadiceb da tek kada me zove moja socijalna radnica da sam dužna da idem kod tajnice škole i da mi ona izda potvrdu da mi dijete nije više od 4 sata u školi i da to odnesem u centar.
Zanima me dali se i ovo razlikuje od centra do centra,znači dali neke soc.radnica zove,a neke ne,te dali je netko početkom ove školske godine sredio i ovu zavrzlamu sa centrom?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 12 lis 2009, 14:32

to što dijete ima 2x tjedno po 5 sati ne znači da se invalidnina smanjuje jer u tumačenju se veli da dijete prosječno proboravi manje od 4 sata dnevno.
Ja odem u tajništvo i velim da Denis ima nastavu do pol 12 i tako mi i tajnica napiše.
Da, ja tu potvrdu odnesem tek kada me soc. radnica nazove.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la suzaks » 20 lis 2009, 18:00

Ne pada mi napamet nešto nositi ako se izričito ne traži!
I sigurnio nije isto ako dijete ide u ustanovu gdje su mu sve potrebe zadovoljene...
Po čemu bi se L, morala odreći svoje pola indvalidnine ako je mi vozimo u pkolu, ako joj mi pripravljamo gablec, ako mi plaćamo asistenticu koju smo sami našli cijenom koja je skoro dupla od njene invalidnine, koja je bedina u školi i wc, ako je mi doma bedinamo u smislu učenja m vježbanja i ostalog...nemamo nikakvog defektologa, fizioterapeuta, nikoga....
I gdje je tu ustanova napravila neki strašan presedan u zbrinjavanju mog djeteta? :roll:
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † zmijac » 20 lis 2009, 19:11

ja zvala našu soc. radnicu i žena mi rekla da ona vodi brigu o "svojim" klincima i da nek ne brinem jer ja ovak i onak ne koristim ni jedno drugo pravo ( npr rad na 4 sati) :znoj i da je sve OK
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 21 lis 2009, 00:57

I sigurnio nije isto ako dijete ide u ustanovu gdje su mu sve potrebe zadovoljene...

Na ovo se mogu samo nasmijati. :|

Kad bi sve potrebe bile zadovoljene nek uzmu i drugu polovicu, i jos cu im platiti.

ja zvala našu soc. radnicu i žena mi rekla da ona vodi brigu o "svojim" klincima i da nek ne brinem jer ja ovak i onak ne koristim ni jedno drugo pravo ( npr rad na 4 sati) i da je sve OK

U slucaju kad ne koristis dopust ili SRV invalidnina se ne umanjuje, po zakonu - nije to njena dobra volja
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suzaks » 21 lis 2009, 09:42

Lidija je napisao/la:

Na ovo se mogu samo nasmijati. :|

Kad bi sve potrebe bile zadovoljene nek uzmu i drugu polovicu, i jos cu im platiti.

Ma, znam, Lidija, kaj je stvarna situacija...znam... :kima
Ali slušajući npr. iskustva iz srednje škole npr. u Dubravi ipak JE drugačija situacija! :dada
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 21 lis 2009, 12:01

ha, ja znam da potrebe djec u centru Dubrava NISU zadovoljene.
Naravski, sve zavisi što definiramo pod potrebama :dunno
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la suzaks » 21 lis 2009, 12:09

Ako uspoređuješ s npr. Kamnikom NISU...Ili možda onim što u Zgb-u može biti zadovoljeno! :dunno
Ako ja usporedim s našim provincijskim NIČIM :mrgreen: onda je Dubrava premija!
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lidija » 22 lis 2009, 00:27

Dubrava - premija :conf

ovisno sto se smatra premijom :lol
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži