Sada je: 10 kol 2026, 21:16.

Što učiniti kad čujete da roditelji vrijeđaju svoju djecu?

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: Što učiniti kad čujete da roditelji vrijeđaju svoju djecu?

PostPostao/la mamma2x » 13 lis 2009, 08:17

Svi mi se ponekad nadjemo u situaciji kad djeca reagiraju na nacin koji bas i nije primjeren. I svakodnevno vidjam situacije u kojima roditelji po meni preburno reagiraju i vicu na svoju djecu. Ponekad je i meni doslo da nalupam dijete kad je pocelo bacati stvari, bacati se po podu ili nesto slicno ali svaki put se uspijem nekako smiriti i pokusam na finjaka objasniti da to sto rade nije u redu Neki put uspijem neki put i ne ali ih onda pustim da odcvile svoje jer sam skuzila da druge metode ne pomazu jer oni me u tim trenucima uopce ne dozivljavaju niti uopce cuju sto ja govorim. Istina da me u tim trenucima dovedu u nezavidan polozaj ali bolje i to nego ih mlatiti svaki put jer svaki izlazak s njima je posebna avantura u kojoj ne znas sta te ceka. Sad kad idemo nekud uglavnom unaprijed ispricam sta mogu a sta ne npr. ako idemo u ducan najavim im da idemo kupiti stvari koje nam trebaju a da za sebe mogu uzeti jednu sitnicu. (ali ne svaki put). Kod starije to uglavnom pali a kod drugog djeteta malo teze jer ima 2g i 2 mjeseca. Sjecam se situacije od prosle godine dok smo bili na moru: Lik je imao curicu cca 4 god i sina od nekih 10 mj. Curicu uopce nije nesto dozivljavao jer ona je ipak "samo" curica a malenog je nosao i ponosno pokazivao svugdje. Vrhunac ove price je da je on malog svaki put kad su isli u more odveo u dublju vodu i zagnjurio onak samo ga je bucnuo u vodu, mali se naravno derao nakon toga jer bi ostao bez zraka i na kraju svaki doticaj sa vodom bi kod malog izazvao uzasno deranje. Pa kako i nebi niti meni kao odrasloj nebi bilo svejedno da me netko zagnjuri onak iz fore. To je stvarno jedini put da sam reagirala na necije ponasanje i kad sam tom vrlom tati rekla da to nije u redu on mi je mrtav hladan rekao pa sta nek sa mali celici pa musko je. :conf
Uglavnom nije bilo lijepo za gledati bilo mi zao malca ali sta sam mogla drugo napraviti. Njegova zena i punica isu isto vikale na njega ali samo ih je poslao u p.m.

:dunno Eto taj dogadjaj mi je ostao u sjecanju i dali sam nesto drugo mogla napraviti ne znam jer mi vecinom kazemo bolje se maknuti nego imati posla sa takvima.
mamma2x
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 31 lis 2009, 17:11

bili smo danas na groblju i slušamo red ispod nas
doslovce citiram
"smiri se već jednom ili ću te pljusnuti da ćeš zube pobirati okolo, ti si najzločestije dijete na svijetu, druga djeca se ili čuvaju ili su na miru"
uto se čuje pljus i plač
nagnem se ja preko onog čempresa samo da žena zna da je čuju ljudi :roll:
i sad baka odmah uhvati malog na ruke (ima nekih 3 godine)
jel te boli ? pa nemoj plakati, moraš slušati mamu

i za čas eto mame opet " što je tebi, jesi li ti retardiran?" :loce
uto skoči mm, pogura glavu između čempresa i kaže "svaka čast gospođo" :1
moram reći da je ovo prvi puta da smo reagirali
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamaDEA » 01 stu 2009, 00:06

prestrašno!
mi smo prošle subote bili na bazenu i bio je otac i sin. dakle, to ponižavanje i izbacivanje frustracije na dijete zbog očito nedavne rastave braka nisam u životu vidjela. dijete ga je samo gledalo i nije uopće reagiralo, a bikonja se praznio sve u šesnaest, došlo mi je da ga zakucam o dno bazena. nisam reagirala, ali sam toliko buljila u njih ovako :shock: da je skužio i prestao.
još sam dva dana razmišljala o tom dječaku
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.