Sada je: 24 kol 2026, 23:50.

cjepljenje gripa

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

cjepljenje gripa

PostPostao/la klari » 05 lis 2009, 09:18

mala, 3 i pol godine, mi je na stalnoj terapiji flixotidima i ima učestale bronhoopstrukcije i sad je njena pedijatrica navalila na cjepljenje protiv gripe. misim, ona jako voli cjepljenje protiv svega i svačega a mene je malo moram priznati frka. nemogu objasniti zašto me frka ali nekak si mislim da to nije za nas. ja se nikad nisam cjepila ali moja sveki je i uvijek dobi nakon cjepljenja blagu gripu. stalno mi je neka buba u uhu ako cjepim diram u osinje gnjezdo. mislim nisam protiv cjepljenja sve obavezno smo odradili plus hepatitis (ona nije cjepljena u bolnici jer tada nije bilo obavezno).
da li vi cjepite djecu koja imaju probleme s plućima protiv gripe?
klari
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: cjepljenje gripa

PostPostao/la teutonija » 05 lis 2009, 12:13

Ja bi ju na tvom mjestu cijepila.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la IINA » 05 lis 2009, 12:19

Pogotovo ako ti je dijete sklono plučnim komplikacijama.
To je jedan ZA za cijepljenje, a ne protiv.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 05 lis 2009, 12:25

Ja sam svoje cure cijepila prvi puta prošle zime.
Cijepi se dva puta u razmaku od mjesec dana.
Nikakve reakcije nisu imale.
Ja se cijepim već godinama i nikada nikakve reakcije, a tako
i moji roditelji i bake :mah
A niti gripu nismo dobili niti jednom od kad se cijepimo.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 05 lis 2009, 12:33

off:
mislim nisam protiv cjepljenja sve obavezno smo odradili plus hepatitis (ona nije cjepljena u bolnici jer tada nije bilo obavezno).

Cure, čitam vas pa mi ovo zapelo za oko.
Moja curka ima pune 4.
Ovo cjepljenje protiv hepatitisa - kojeg i da li ste vi svoju stariju djecu cijepili ako nije obvezno bilo? ( :znoj , moja curka je sva obvezna cijepljenja prošla, ubijaju me u pojam više ta cijepljenja i za i protiv :roll: )
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la leonardaj » 05 lis 2009, 12:36

Mi se nismo nikad cijepili, a gripu nismo vidjeli desetljeće i pol. :dunno
Nisam protivnik cijepljenja, ali nemam želju uzimati nešto što mi baš i ne treba.
Ali da je situacija kao kod tebe, klari, vjerujem da bih dijete cijepila + što bih prije još priupitala svoju dr., jer njoj vjerujem potpuno.
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 05 lis 2009, 12:53

Postoje ljudi koji su na gripu imuni.
Moja prabaka ju nikada nije imala, niti moja
najbolja frendica.
Zato sam je ja imala svaku božju zimu. :roll:
Više ne :joy
IINA
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 05 lis 2009, 13:05

Ni ja ju nikad nisam imala do prije par godina, (zanimljivo da sm ju prvi puta dobila na porodiljnom ,kad danima nisam izlazila iz kuće osim u šetnju s malom ,nismo ni u dućanu bile :whew )i od onda tri godine za redom i sad se već dvije cijepim i sve pet.

Curke do sad nisam ,al mislim da ovu budem,obje su sklone bronhitisima ,kašlju nenormalno kod svake viroze(na majku jasno :/ ) i nekak sam bolje spriječiti nego liječiti.

Ove godine mi je prvi puta pedijatrica rekla da ih dodjem cijepiti obje .
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la klari » 05 lis 2009, 16:38

Duga je napisao/la:off:
mislim nisam protiv cjepljenja sve obavezno smo odradili plus hepatitis (ona nije cjepljena u bolnici jer tada nije bilo obavezno).

Cure, čitam vas pa mi ovo zapelo za oko.
Moja curka ima pune 4.
Ovo cjepljenje protiv hepatitisa - kojeg i da li ste vi svoju stariju djecu cijepili ako nije obvezno bilo? ( :znoj , moja curka je sva obvezna cijepljenja prošla, ubijaju me u pojam više ta cijepljenja i za i protiv :roll: )

velim moja pedica preporuča cjepljenje za sve i svašta. ok možda ne bi za rotu, bar predpostavljam. protiv hepatitisa sam ju cjepila zato jer mi je mali od sestrićne našo špricu u vrtićkom parku pa me bilo strah.
gripe me nije strah, tj. nikad ju nisam imala ni ne poznam nikoga tko je prebolio gripu. ali to nije razlog zbog kojeg se dvoumim cjepiti ili ne djete, već se za sad teško mirim s činjenicom da mi djete treba flixotide i da ima stalne bronhoopstrukcije i da spada u rizične i tako dalje. ali to su neki moji strahovi. htjela sam vidjeti da li vi koji imate djecu a spadaju u rizične po pitanju pluća, cjepite ih ili ne. jer je nama glavna indikacija cjepljenja bronhitis.
klari
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 08 lis 2009, 20:24

nikako se necemo c ijepiti a imamo astmu, na flixotidu smo i ventolinu povremeno a ponekad i seretidu, ni na srebrnjaku ni u crikvi u talasoterapiji nam ne preporucaju cijepljenje. kao bolje ne. pitaj radje specijalistu nego svoju pedijatricu ipak su oni kompetentniji. cak ni protiv svinjske su rekli nikako ne.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Crvena » 14 lis 2009, 08:24

Cjepiva sadrže različite tvari koje same po sebi mogu biti alergeni, tj.izazvati reakciju preosjetljivosti - u vašem slučaju bronhokonstrikciju koja se može pretvoriti u pravi astmatski napad. To bi bio razlog protiv.
Razlog za: bilo kakva infekcija dišnih puteva iritira sluznicu, što - opet - itekako može završiti astmatskim napadom. Da ne govorimo da sluz sužava dišne puteve i čini disanje težim (odavdje ono "fućkanje").
Mi nemamo problema te vrste nego se borimo sa slabim napredovanjem. Do ove godine MM i ja nismo se cijepili iako smo imali pravo na to kao zdravstveni radnici, ali ove sezone idemo svi 4 baš zbog Malca - kad bi se on razbolio, to ne bi dobro završilo...
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la qw » 14 lis 2009, 09:50

Mi se bumo cijepili odnosno ja i moj mali.Ja zato jer radim sa ljudima a mali zato jer je ove god imao upalu pluća te hoda u vrtić a mala 11 god se neće je ima fobiju od igla :faca

________

DiI :srca
qw
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.