Sada je: 01 svi 2026, 15:54.

INATLJIVA DVOGODISNJAKINJA

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

INATLJIVA DVOGODISNJAKINJA

PostPostao/la srecica tara » 13 lis 2009, 18:46

Prije svega vec ludimmmmmm :shock: :strah ,imam dvogodisnju curicu koja je nemoguca.

nekad jednostavno nemam pojma ni ikakve ideje sta napravit snjom.Inace kad se rodila imala je visoki bilirubin i zavrsila na neonatologiju,sta je mene pogodilo ajme,u najoru ruku da joj je neznam sta.i od kad je dosla doma iz rodilista ja sam je razmazila koliko sam god mogla,spavala je samnom na krevetu mazila sm je po cile bozje dane,i bila je mezimica dok nije prije 9 mj dosla sestrica,sta ne znaci da nije i dalje,ali jednostavno obaveze oko bebe a i kuce me nazalost u tome dosta sprjecavaju,da joj opet posvetim one trenutke kad smo postojale samo nas dvi,igra smijeh...odkada sam rodila trecu bebu imam osjecaj da se osjeca ugrozeno i pocela je radit svakakve ludosti.

ude u wc i vode je full pojacana ona se lipo igra sa vodom

ode u sobu roba je na podu

ode u kuhinju mlijeko,cajevi voda,sve sta dovati njeno je i nakon toga je generalno ciscenje.

pokusavam joj to objsnit na lijep nacin to se karla ne smije,to je ruzno,ne smis pustat vodicu jer cemo puno kuna morat dat,i neces moc sebi kupit igracke.ali sam primjtila da to u nje ne pali,njome je sve ravno.ona tek tada pocne pravu festu radit.

uzme bebi dudu i nece da vrati onda je malo viknem ,povisim ton ona udri u plac,i jednostavno se pocne bacat po podu,plakat bzv,i ne prestaje u nedogledno vrime.

neznam kako vise postupat snjom,sta joj napravit ,rec da ona skuzi.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Re: INATLJIVA DVOGODISNJAKINJA

PostPostao/la Nikam » 14 lis 2009, 14:06

Imam i ja jednu takvu 27 mjesecnu curicu kojoj se nemoze stati na kraj,ali sam uvidjela da od vike i dernjave nema nista.A od objasnjavanja dobijem samo "da jesam razumjela" i za 10 minuta ce napraviti istu stvar.Neznam sta bi ti rekla osim da je to vjerojatno faza i da ce proci kad tad,vjerujem da ludis jer pored jos male bebe nemozes se potpuno posvetiti njoj,ali probaj ju nekako ukljuciti oko svega sto radis sa bebom,probaj im zajedno citati price,kad kuhas rucak daj joj da ti pomogne neke sitne stvari,a za proljevanje i tocenje vode mi smo rijesili kaznom od 10 min. sjedenja na fotelji i pali..mislim,morala sam tako jer mi se znalo desiti da bi u danu ju presvukla tri puta i isto toliko puta prala pod i cistila (a nemam nego nju)iako se ponekad osjecam kao da ih imam dvoje troje.I moja je razmazena jer je ranije rodena i svi smo ju tetosili i svasta joj dozvoljavali a ona to sada debelo koristi.Zato,neka sitna kaznica joj nece naskoditi,neznam probaj.....za plakanje i bacanje na pod kod nas pali ignoriranje....lijepo joj kazem da dok se dere nemamo sta razgovarati i da ju ja ne razumijem.Kad se smiri moze mi reci sta ju muci i mozemo to lijepo rijesiti.Ne pali uvijek ali u vecini slucajeva da....
NAJLJEPSI OSMIJEH JE OSMIJEH VASEG DJETETA
Nikam
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 14 lis 2009, 14:17

Promijeni naslov u tipična dvogodišnjakinja još sa malom bebom u kući :dunno
Jer njeno ponašanje je sasvim u skladu sa dobi od 2-3 godine, kad
tu još dodamo bebu...dijete ti je jako dobro :dada
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la srecica tara » 14 lis 2009, 16:14

NIKAM-ako je to draga faza onda ti moram rec da to u nas dugotrajna faza,nekad imam dojam da je ona mama :dunno ,a ja dijete.

ma pokusala sam sa svime i sa bebom i sl.ali to je njoj ne zanimljivo,price da ne pricam mm im kupi bojanke i bojice svaka ima isto identicno,ali ne ona ipak uvik oce sarine boje i bojanke,jer je ona tako zacrtala i eto ti svade i nered.a to sa wc-om i vodom ti si jos dobra ja znam pola dana proboravit u njemu skupljajuci vodu,omeksivac,prasak,,,,i onda toliko ispadnem iz takta da je jednostavno pustim da se IGRA u wc-u posto je njome to toliko zanimljivo.

iina-a neznam sta je tu dobro jer ona inace nije bila prije takva ,u pocetku sam znala da je radi bebe takva ali bebi je 9 mj.znaci da se morala tila ne tila prilagodit u to vrime,al nekad je zna uvatit da ce ona tuc bebu jer joj smeta ili je neko nazivcira uglavnom to budem ja :lol

cak sam pomislila na to da se malo uzjasnim nasoj pedici pa da joj kazem te njene ispade,,eto cisto da vidim sta bi mi ona imalal pametnoga za rec
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 14 lis 2009, 18:42

Dobro ti veli IINA tipicna, normalna dvogodisnjakinja.

Digni omeksivac, prasak i ino opasno tamo gde ona ne moze dohvatiti, slicni premestaj napravi u kuhinji, lomljive stvari isto i uzivajte.

To sto si je pustila da se igra u kupatilu je ok, dodaj joj par plasticnih posudica da presipa i to je to, prodje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la olja2208 » 14 lis 2009, 20:02

potpisujem iinu u potpunosti, sasvim ocekivano i normalno ponasanje, ta faza malo duze traje, znam da si cesto umorna uz dvoje ali budi strpljiva, mazi ju i pazi, uvijek joj pokusaj lijepo objasniti, proci ce i to.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la srecica tara » 14 lis 2009, 20:42

a mislim da je ti u biti najvise raduje ,dat joj casice igracke i nek gusta ako joj se gusta,a mene nista ne kosta pokupi iza nje posto sam se vec ispraksirala u tome..
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.