Sada je: 01 kol 2026, 21:42.

ja ih radim na dva načina - s vrhnjem i začinima ili bez vrhnja.
za ovu bez vrhnja: prodinstam kapulu na malo ulja i vode dok ne omekša i ispari tekućina i dodam bundevu narezanu na komade. dolijem vode ili temeljca tek da pokrije i kuham dok ne omekša pa ju dovršim sa štapnim mikserom. soli po volji.
varijanta s vrhnjem: na malo maslaca prodinstam češnjak i kapulu i dodam začine koje želim (obično curry, korijandar i kumin). na to nabacim narezanu bundevu i dobro promiješam da se prožme sa začinima. dodam povrtni temeljac (može i od piletine, ako imaš) i kuham dok ne omekša cca 30 min na laganoj vatri. izmiksam sa štapnim i dodam vrhnja za kuhanje po želji te soli i posebno papra, tko želi.
Posuti kosticama od bundeve.

pola od toga je sigurno dosta.

Meni je jako fina, F. je pojeo al ne baš slasno. Koja još fina jela spremate od bundeve? 

anlan je napisao/la:još sam na suho prepržila mješavinu sezama, bućinih i suncokretovih sjemenki pa smo curka i ja radile cvjetiće na površini juhe

mrava je napisao/la:oko 1,5 kg je dovoljno jer one puste vodu
Sorry, cure, tek sad vidim da mi se omakla jedinica u decimali, dovoljno je oko 0.5 kg ribane bundeve.Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.