Sada je: 18 kol 2026, 17:38.

Da li spavaju sa vama ili u kindaču?

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Da li spavaju sa vama ili u kindaču?

PostPostao/la Zwerka » 26 lis 2009, 00:01

To se vjerojatno pitam 100 puta dnevno, svaki dan...

Svaki dan slušam prigovore, pametovanja kako ne smije spavati s nama, to je loše, bla, bla..a već mi je polako i dosta..

MAli je od rođenja zaspao u kindaču, ali pošto se budio svako malo, uvijek bi završio s nama u krevetu.
Do unazad mjesec dana kad sam ga počela ostavljati da zaspi u našem krevetu, jer sam mislila da će bolje spavati, a i lakše mi je samo mu gurnuti cicu i zaspati, nego da ga držim na rukama i vraćam u kindać..

Naravno, spavanje se nije popravilo, pa reko, idem ga danas staviti neka zaspi u kindaču, pa kad se probudi, prebacim ga k nama..

Muko moja, koje je to negodovanja bilo, vika, plač..Dizao se, spuštao, pa hodao po kindaču..Kad sam ga polegla, viče..
Tako dugo dok ga nisam stavila na naš krevet, uzeo je dudu, svoju krpicu i zaspao za manje od 5 min...

Ja osobno ne vidim ništa loše u tome što spava s nama, jedino što se okreće u svim smjerovima, pa MM i ja imamo jako malo mjesta za spavati, ali me zabrinjava kad će doć druga beba, koja se planira za koje 2 god, kako ću onda s Damijem?

Pišite, zanimaju me vaša iskustva..
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Da li spavaju sa vama ili u kindaču?

PostPostao/la mamin slatkiš » 26 lis 2009, 00:39

moj takoder spava s nama i ja imam isti problem ali nadam e kad bude veci i razumniji da cu ga polako odviknit drugacije neznam kako pozz :kiss :mase
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sandram » 26 lis 2009, 00:45

Samnom. Komentara nema jer su komentatori shvatili da se nisam na njih osvrtala ni kada je starija cura spavala samnom. Sa tri godine je bez pol frke presla u svoj krevet, a sa tri i pol u svoju sobu. Vjerujem da ce tako biti i s mladjom :)
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la † Sanika » 26 lis 2009, 00:50

Kao prvo drago mi je da se planira druga beba :mrgreen:
Pusti ga da spava s vama, to je ok za njih, njihovo samopouzdanje itd. Budete se nekako snašli kad dođe druga beba.
Paula je spavala 4 godine s nama, i onda je još ohohoj vremena dolazila k nama u krevet po noći. Kad je prvi puta preselila u svoj krevet nećeš vjerovati ali MENI je falila. Sad je Maks s nama, Paula u svojem krevetu. Ali ona je već velika, skoro će 7 godina. Iako da imamo veći krevet i nju bi pustila da nam se povremeno "uvali" :)
Brzo, jako brzo doći će vrijeme kada će im spavanje u istom krevetu s nama biti bez veze i glupo :mah

A ja si trenutno nemrem zamisliti stavljanje u kinderbet za svako dojenje a ima ih 5 do 6 po noći :dunno

I da, mi smo kad je P. bila cca godinu dana maknuli jedan dio ograde kinderbeta naslonjen na naš krevet, tako da je ona zapravo bila s nama ali u svom kinderbetu. Možete i to kad dođe druga beba, a i prije.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la srecica tara » 26 lis 2009, 00:51

kad bude veci i razumniji

Prije svega da napomenem da je svako dite za sebe,ja sam K pokusavala odviknit spavanja samnom kad sam tribala rodit taru,i pokusavala sam misec dana prije,al ona bi jednostavno naricala,cenila,plakala,ma cuda je izvodila.posto uvik ja idem snjom spavat,ja sam psvala na svome krevetu a nju bi stavila u njen.ni to nije igralo ulogu sta sam ja tu.jednostavno nije tila.i kad sam vise izmorila i sebe i nju,odustala sam da je odviknem.al ja sam pogrjesila u startu stim spavanjem,kad se tek rodila ja sam je drzala sa sobom u krevetu..slatkis ja se nadam da nece takav slucaj bit i u tebe,drzim ti fige da uspijes :mah
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LTL » 26 lis 2009, 08:32

zwerka,nas 5 spava na jednom krevetu :lol
imamo veliki krevet,200 puta 200 sa svake strane je kinderpet sa bez jedne stranice! kad pozaspimo,leonarda i tinu stavimo u kinderpete a lana je u sredini,kad se probude dokoturaju se opet na krevet, toliko se stisnu k nama da je to nevjerojatno :srca !Meni je to ok,ufff,meni će jako faliti kad odu u svoje sobe! :mah
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mini Me » 26 lis 2009, 10:15

u krevetiću!!! :roll: i neka tako i ostane!!!! :lol stavljam ju u naš krevet samo kad siki...pa ju vračam u krevetić.....
nekako mi je sigurnije da je tamo...a i ja i ona bolje spavamo......kad je u našem krevetu...stalno se budim i gledam šta je i gdje je.....
evo i noćas sam buncala..... na muža sam vikala da pazi na dijete.......a dijete u krevetići :lol
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Breskvica » 26 lis 2009, 10:19

I mi svi 4 spavamo u istom krevetu. Meni je to malo koma jer Jana ne smije po noći vidjeti svoju veliku seku Katju kraj sebe jer se isti tren probudi i počne skakati i spremna je za igru pa mi noći prolaze u skrivanju Katje od Jane i micanju jedne od druge. A Jana se budi puno puta po noći ma moja reakcija mora biti promptna da Jana ne probudi Katju. Sad već dva dana muž spava s Katjom u dnevnoj sobi a ja s Janom u spavaćoj i, unatoč 4-5 buđenja po noći, ja sam naspavana jer imam samo 1 dijete kraj sebe. Inače, Katja je spavala sama u svojoj sobi od 8 mjeseci do 2 i pol godine, a onda nam se uvukla u krevet. Dakle, ako ga sada i navikneš na kindić ništa ti ne garantira da vam se neće kao veći uvući u krevet!!

Moj savjet je da maksimalno sebi olakšaš, stavi Damia kraj sebe i pokušaj se što više naspavati. Kad dođe drugo dijete vidjet ćete koji će vam scenarij najviše odgovarati. Možda se Dami i tata prebace u drugu sobu a ti s bebom ostaneš u ovoj, a možda i svi 4 završite u istom krevetu, a možda Dami odluči spavati sam. :kiss
Curica J - veljača 2009
Curica K - ožujak 2006
Breskvica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la leonardaj » 26 lis 2009, 10:22

Mi ni nemamo kindač. :lol
Nemamo ga gdje staviti. A i dojim je noću i nema šanse da je pipnem kad zaspi.
Nitko nije komentirao, a i ne zanima me savjet na tu temu.
Nama je dobro. :D
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tratinčica1711 » 26 lis 2009, 10:57

Spava u svom krevetiću..svega 2 puta sam ga stavila kod nas, al pred jutro..kad je bio jako nemiran... meni osobno ne smeta..
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 26 lis 2009, 17:31

tin je otkako spava loše prvi dio noći u krevetiću pa ide sa mnom u krevet. nema mjesta za mm-a, nažalost. spavanje se popravilo nije. a komentare slušam isto. i briga me.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Krumpirić » 26 lis 2009, 20:00

sandram je napisao/la:Samnom. Komentara nema jer su komentatori shvatili da se nisam na njih osvrtala ni kada je starija cura spavala samnom. Sa tri godine je bez pol frke presla u svoj krevet, a sa tri i pol u svoju sobu. Vjerujem da ce tako biti i s mladjom :)

isto ovako.
na komentiranje sam oguglala-4,5 godine od rođenja prvog djeteta je dovoljno dugo vremena za oguglati.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IvaV » 26 lis 2009, 21:55

LJubica je od rodjenja spavala u svom kreveticu i nikad nikakvih problema. nije spavala sa nama jer sam se ja panicno bojala da ju ne zdrobim :mrgreen: onda se sa godinu dana razbolila i od onda je spavala sa nama. meni je to bilo super jer je vec bila veca i nestao mi gore spomenuti strah. uzivali smo svi troje. dobro, mm malo manje jer su njegova rebra/glava/izaberidiotijela/ uvijke bila meta njenih njeznih nogica.

Prije no sto sam rodila, sredili smo joj sobicu, ni ne pomisljajuci da ce htjeti tamo spavati. I prvu noc nakon sto je sobica namontirana, krenemo u hodnik (sobe su jedna pokraj druge) i ona prodje nasu i dodje u svoju sobu. I kaze: ja bi spavala na svom krevetu.
Nisam mogla vjerovati i ocekivala sam suze u pol noci, zapomaganje i vrisku, ali nista. Od prve noci obozava svoj krevet i svoju sobu i spava cijelu noc. To mi je drago jer se sinko cesto budi i mislim da bi ju budio.
On spava u istom onom kreveticu kao i ljubica, kraj naseg kreveta. al on sisa, pa cesto nakon podoja ostane kraj mene i dobro. iako, i dalje nisam bas da tako mala beba spava kraj mene. oni koji znaju kako spavam, razumijet ce ;)
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 26 lis 2009, 22:02

moj D od prvog dana spava u svom krevetu.
sad, u zadnjih 2 tjedna, kad idemo spavat obavezno dodje k nama u krevet, sjedne izmedju nas i pokrije se.
tako sjedi kratko i onda kad mu je dosta, pokupi se u svoj krevet spavati.

a meni to tako bezveze.... ja bi voljela da dodje kod nas u krevet spavati, da barem zaspe sa nama....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la snowwhite » 26 lis 2009, 22:12

maks spava gotovo uvijek u kinderbetu. ponekad kad se probudi noću pa ne može nikako ponovo zaspati ili se budi 100 puta onda ga ostavim kod nas. nije to baš često; zubi, prehlade i sl.

ali to je od bebe do bebe. ako tebi i njemu najbolje paše da je s vama pusti druge neka pričaju...a kad dođe druga beba smišljat ćeš gdje i kako :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Plusic » 26 lis 2009, 22:14

snowwhite je napisao/la:
ali to je od bebe do bebe.

upravo tako.
ja bi voljela da D hoce ponekad barem spavati sa nama ali on jednostavno ne zna/ne moze/ne zeli zaspati kod nas u krevetu....

ako tebi ne smeta ignoriraj price :dada
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Marin » 26 lis 2009, 22:17

Lele stavljam spavati u kinderbet, ali nakon prvog tvrdog sna (nekih 4h) budi se i završava kod nas u krevetu. Onda nas je u krevetu četvero, jer je Marin još s nama. Nadam se da ćemo mu uskoro uspjeti srediti sobu, jer je počeo pokazivati želju da nam ode :(
Komentari? Prestali su u svezi sa svime (uključujući i prehranu) još sa Maarinom. Stvar je u tome kako se postaviš prema njima. Kad shvate da nema smisla, jednostavno prestanu :)
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rogue » 26 lis 2009, 23:07

pola-pola :mrgreen:
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirnela » 26 lis 2009, 23:40

naši su oboje od prvog dana spavali u svom krevetiću. samo kad sam dojila sam u mraku uzela bebu i nahranila je na krevetu te je nakon toga vratila natrag u krevetić ;)

sad su već veliki, al tek sada se pred jutro uguraju u naš krevet (vikendom najčešće) i onda svi zajedno uživamo :dada
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandi » 27 lis 2009, 00:03

prva dva mjeseca smo spavale u DB nas dvije same.....
onda smo se preselile MM-u u krevet....
....sada je njezin krevetic spojen s nasim velikim krevetom, na taj nacin svi imamo svoj prostor, a blizu smo.
ali meni fali njezin dah na mojem licu......
Sandi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la black_lady » 28 lis 2009, 17:04

J. za sad zaspe di je stavim, ali do kad će to trajat ne znam. Kako raste sve češće zna kasnije navečer, ako nije zaspala ko inače, bit nervozna. Onda je stavim u naš krevet, svjetlo dolazi samo iz hodnika pa se MM i ja igramo s njom i pričamo joj, ali sve onako u polutišini da se lagano uspava. Kad vidim da je već napola uspavana, prebacim je u njen krevetić i tamo zaspe. Nekad zna i po pola sata još bit budna, ali sve bulji u neku točku, totalno bez riječi - ko da spava otvorenih očiju :dada
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zwerka » 29 lis 2009, 23:34

Danas smo skinuli jednu stranu kindača i spojili ga s krevetom i zaspao je u njemu bez problema- prvi put nakon skoro 2 mj..
Ali, naravno da me opet brinu neke stvari...

Kad se prije probudio, stavila sam ga u kindač i otišla se umiti bez problema jer sam znala da neće nikud iz kindača, a kako ću sad?
Otpuzat će mi prije nego ja uopće i izađem iz sobe.
Kako rješavate taj problem, vi koje ste isto spojile kindača s krevetom?
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 29 lis 2009, 23:41

spava s nama. na krevetu od 160cm.
umorna sam i iscrpljena jer nisam spojila 3 sata u komadu otkako se rodio i spavam na površini od 15ak cm, na desnom boku.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Zwerka » 29 lis 2009, 23:50

silki je napisao/la:
spavam na površini od 15ak cm, na desnom boku.

E draga, kad bi samo znala koliko sam ja puta pala s kreveta... :roll:
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 29 lis 2009, 23:51

steta sto je ovo pdf za mame djece od 0 do 1 :lol
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Zwerka » 30 lis 2009, 00:03

mamashnita od noje je napisao/la:steta sto je ovo pdf za mame djece od 0 do 1 :lol

ZAšto, draga?
Da ima pdf opčenito o djeci svih uzrasta, postavila bi tamo temu, jer me zanimaju svačija iskustva!
Samo ti piši!
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 30 lis 2009, 00:06

ma zezam se, zwerka.
htjedoh reci da moj ima 4 godine i nesto sitno mjeseci, da je spavao do 15. mjeseca sam u svom kinderbetu (od 1. dana), a da sada spava sa mnom u velikom bracnom krevetu i da ja svejedno spavam na 15cm i na desnom boku i budim se milijon puta nocu.
ali nisam izgubila nadu da ce tome jednom doci kraj, ako ne prije , a ond sigurno kad se ozeni.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la silki » 30 lis 2009, 00:09

e jesi me utješila :loce
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la bubsek » 30 lis 2009, 00:09

moja curka ima 4.5 god i jos uvijek se sverca u nasem krevete iako kada zaspe stavljam ju na njen ali cim se probudi evo je k nama posto su nam kreveti spojedni...

dode u sredinu i svi se mazimo..to mi je bas :srca :srca :srca
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 30 lis 2009, 00:20

mamashnita od noje je napisao/la:ma zezam se, zwerka.
htjedoh reci da moj ima 4 godine i nesto sitno mjeseci, da je spavao do 15. mjeseca sam u svom kinderbetu (od 1. dana), a da sada spava sa mnom u velikom bracnom krevetu i da ja svejedno spavam na 15cm i na desnom boku i budim se milijon puta nocu.
ali nisam izgubila nadu da ce tome jednom doci kraj, ako ne prije , a ond sigurno kad se ozeni.

ne ne šnito, možda će mu se pridružit još neko maleni, pa ćeš spavat ko mi :roll: :lol :lol
15cm je luksuz, ne smijem se udebljat :lol
Krumpirić
Cobra 11

Sljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.