Sada je: 17 kol 2026, 14:30.

kada beba "nešto" proguta

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

kada beba "nešto" proguta

PostPostao/la sretna mama23 » 23 lis 2009, 18:26

maloprije mi se dogodila straaaašna situacija za koju sam mislila da se nikada,ali N I K A D A neće desiti nama...
naime,maloprije leži moj 5-omjesečni sin na krevetu i igra se pod babygymom kad je odjedom počeo plakat,al nekako drugačije i primim ja njega i nunam i nakon pola minute se zakašnje i na mom ramenu ni manje ni više nego ona plastika od deklaracije kad kupite neku obleku,ona koji svi trgamo zubima ili noktima... :oops:
premrla sam od straha :strah
polegla ga na krevet i ispipala sam da nema još šta...a niti kaj vidla ni osjetila,još su to mala ustašca,dala sam mu čaja-popio je tak par dooobrih cugova i sad :zzz
on što stariji to se ja više bojim i shvaćam koliko sam mu u biti potrebna i to je osjećaj...ne znam ni sama,i velika sreća,a bome i neizmjeran strah...
ugl,interesira me da li se vama ikad nešto takvo desilo?
moje isprike moderatoricama ako je bila neka takva tema,ali ja sam još pod dojmom pa nisam tražila... :dunno
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: kada beba "nešto" proguta

PostPostao/la tamara1981 » 23 lis 2009, 21:17

Nama se to još nije dogodilo,ali ne znači da nas neće zadesiti nešto u skoro vrijeme...pogotovo kad prohoda...znam par slučajeva gutanja novčića,etiketa i sl.i ne smatram da su krivi roditelji već,eto,splet nesretnih okolnosti...samo je bitno na vrijeme reagirati... :kiss
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamin slatkiš » 23 lis 2009, 21:31

sretna mama23 je napisao/la:maloprije mi se dogodila straaaašna situacija za koju sam mislila da se nikada,ali N I K A D A neće desiti nama...
naime,maloprije leži moj 5-omjesečni sin na krevetu i igra se pod babygymom kad je odjedom počeo plakat,al nekako drugačije i primim ja njega i nunam i nakon pola minute se zakašnje i na mom ramenu ni manje ni više nego ona plastika od deklaracije kad kupite neku obleku,ona koji svi trgamo zubima ili noktima... :oops:
premrla sam od straha :strah
polegla ga na krevet i ispipala sam da nema još šta...a niti kaj vidla ni osjetila,još su to mala ustašca,dala sam mu čaja-popio je tak par dooobrih cugova i sad :zzz
on što stariji to se ja više bojim i shvaćam koliko sam mu u biti potrebna i to je osjećaj...ne znam ni sama,i velika sreća,a bome i neizmjeran strah...
ugl,interesira me da li se vama ikad nešto takvo desilo?
moje isprike moderatoricama ako je bila neka takva tema,ali ja sam još pod dojmom pa nisam tražila... :dunno

da moj sve zivo stavlja u usta par puta se desilo da mu se hrana zaletila ali smo mi odmah reagirali i okrenuli ga naopacke da ispljune al kad je djete malo mora se pazit bas na svaki detalj jer mu je sve zanimljivo i sve stavlja u usta...pozz :mah
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sretna mama23 » 23 lis 2009, 21:33

a znam nego je još do jučer bio beban koji je samo pavao i jeo...
a pazim,i ne samo ja nego svi...desi se,znam,..al kad se sjetim kaj se moglo desit-zamrem od straha... :place
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 23 lis 2009, 21:38

sretna mama23 je napisao/la:a znam nego je još do jučer bio beban koji je samo pavao i jeo...
a pazim,i ne samo ja nego svi...desi se,znam,..al kad se sjetim kaj se moglo desit-zamrem od straha... :place

a sta ces tako je i svima nama okrenemo se sekund i eto,,desit ce se jos mnogo situacija samo moras bit pribrana i odmah reagirat izvrnit ga ili lupnit po ledima,,,a bebice brzo rastu moj kao da se jucer rodija a vec mu 15 mj vrijeme leti pogotovo s njima :mali :joy
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 23 lis 2009, 21:53

meni se dogada vec danima da mi t stavlja sve sta dohvati u usta,neki dan je dovatila bobice koje mi stoju u pitaru malo su povece,to nikad prije nije dirala,i odjednom zavrse u sutima isto sam se :strah ,jedva sam joj izvadila iz usta,ona jos za ne falit zatvori usta i neda da joj izbacim,sta idu stariji sve ih vise i vise interesiraju razne stvari.treba malo vise posvetit pozornosti sta im se daje.

dogodi se svakome da nesto izmakne iz vida,niko nije savrsen.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Be » 23 lis 2009, 22:40

Otkad je Karla svladala pincetni hvat, samo ide okolo i traži što će pokupiti i staviti u usta. Ne promakne joj ni najmanja mrvica, a da ne govorim o većim stvarima. Držim je na oku cijelo vrijeme i uvijek pregledavam mjesto gdje je spustim da se igra, ali nam se ipak dogodila nezgoda. Naime, neki dan je na podu našla smrdljivog martina i strpala ga u usta. Pitate kako znam da je to bio martin? Tako je smrdilo iz usta da nije bilo dvojbe!!!
Možete misliti kako nam je bilo nakon toga! Sva sreća, pa njoj nije bilo ništa. Još se i smijala! Ajme... :mrgreen:
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 23 lis 2009, 23:13

Be je napisao/la:Otkad je Karla svladala pincetni hvat, samo ide okolo i traži što će pokupiti i staviti u usta. Ne promakne joj ni najmanja mrvica, a da ne govorim o većim stvarima. Držim je na oku cijelo vrijeme i uvijek pregledavam mjesto gdje je spustim da se igra, ali nam se ipak dogodila nezgoda. Naime, neki dan je na podu našla smrdljivog martina i strpala ga u usta. Pitate kako znam da je to bio martin? Tako je smrdilo iz usta da nije bilo dvojbe!!!
Možete misliti kako nam je bilo nakon toga! Sva sreća, pa njoj nije bilo ništa. Još se i smijala! Ajme... :mrgreen:

hahaha ma to je tako sa svima njima sta got dohvate s ti u usta... :kiss :dada
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Svrco » 25 lis 2009, 15:08

Be - i moja nečakinja si je mrknula smrdljivog martina :lol Znači da su probavljivi! Ajme fuj! Jura isto sve živo stavlja u usta, ali fala Bogu još na meniju nije bilo ništa strašno. Etikete su mu opsesija.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 25 lis 2009, 15:19

ove bobice koje spominje ST, one su opasne
smrdljivi martin nije :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la sretna mama23 » 28 lis 2009, 14:42

kod nas je sad neka najezda bubamara,ima ih svagdje...par puta ju je skoro stamanio... :|
u ž a s !!!
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la cakorka » 28 lis 2009, 15:12

Joj Karla- :lol

ja jucer kacam ves na terasi,sara se oko mene igra,par sekundi ucutala se pogledam ona hvata kutolezu :strah to je ona zivotinjica sto se uvlaci u uho i meni najgadnija.
Inace i ona isprobava sve sto nade,kamencici na moru su bili kao desert sreca ne guta nego onako zvace ko zvaku,kad joj ponudimo nesto za jest onda pljune inace nema sanse da izvucemo iz usta.
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Crvena » 03 stu 2009, 00:31

Moj kronični nejedac pripada istom društvu - puže po stanu i stavi u usta svaku mrvicu na koju naleti: kamenčić koji je došao na nečijoj cipeli, "mucicu" prašine, komadić plastične ambalaže, sve...
I onda mi se upalila lampica: poslažem ja tako salvete na pod na nekoliko mjesta u stanu i na njih stavim komadiće hrane koje inače s potpunim gnušanjem odbija kad mu dajem iz ruke. I tako, krenuo malac u patrolu po stanu i naletio na hranu - pojeo komadić s prve salvete, pa s druge,... :naughty
Možda i uhvatimo koji gram!
P.S. Ovaj post je vjerojatno probavljiv samo za mame koje su se odrekle sve pedagogije i zdravog razuma u nastojanju da zalijepe koji gram na svoje nejelce!
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jewel » 03 stu 2009, 00:48

:rolf
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 03 stu 2009, 09:14

Crvena je napisao/la:Moj kronični nejedac pripada istom društvu - puže po stanu i stavi u usta svaku mrvicu na koju naleti: kamenčić koji je došao na nečijoj cipeli, "mucicu" prašine, komadić plastične ambalaže, sve...
I onda mi se upalila lampica: poslažem ja tako salvete na pod na nekoliko mjesta u stanu i na njih stavim komadiće hrane koje inače s potpunim gnušanjem odbija kad mu dajem iz ruke. I tako, krenuo malac u patrolu po stanu i naletio na hranu - pojeo komadić s prve salvete, pa s druge,... :naughty
Možda i uhvatimo koji gram!
P.S. Ovaj post je vjerojatno probavljiv samo za mame koje su se odrekle sve pedagogije i zdravog razuma u nastojanju da zalijepe koji gram na svoje nejelce!

zakon :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ivana23 » 03 stu 2009, 09:57

:lol svaka čast na ideji
ivana23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.