Sada je: 28 srp 2026, 00:14.

Ureaplazma, vodene kozice i trudnoća

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Ureaplazma, vodene kozice i trudnoća

PostPostao/la Lucy25 » 03 stu 2009, 14:44

Kao prvo svima veliki pozdrav :mah
Nije me bilo ovdje jako dugo, svima koje me se sjećaju velika :kiss

Za one koje me neznaju, evo ukratko imam 29 godina, iza sebe dvije zdrave trudnoće (dvije curice), jedan blighed ovum (prošle godine) i sad sam po četvrti put opet trudna.
Naravno da ne bi sve bilo savršeno - imam ureaplazmu i u jako sam ranoj trudnoći (vidi se tek gestacijski mjehurić promjera svega 3-4 mm) tako da nesmijem piti nikakve lijekove. Izolirana mi je u količini manjoj od 10 na 4 tako da pretpostavljam da i nije tako strasno :conf
Zanima me da li postoji kakav prirodan lijek protiv ove gadure koji smiju uzimati trudnice, mozda kakav čaj ili probiotik??? Bila bih vam jako zahvalna :kiss
I jos nesto, eto uhvatila me uzasna panika jer nisam preboljela vodene kozice, a starija curica pohađa vrtić tako da sam sva van sebe od straha :shock:
Da li su vodene kozice jako opasne u trudnoći? Svako iskustvo mi jako puno znači, pomagajte jer ću lagano izludit :(
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Ureaplazma, vodene kozice i trudnoća

PostPostao/la IINA » 03 stu 2009, 14:49

Vodene kozice su jako opasne u trudnoći, pogotovo u prvom tromjesečju.
Odi cijepiti curicu, mada je sezona obično u proljeće, ali ...
Ureaplazmu moraš isto liječiti, čim prije, kad doktor odobri.
Za domaće lijekove ti na žalost ne znam.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MON » 03 stu 2009, 15:09

Vodene kozice jesu opasne u trudnoći...ali ne znači da ćeš ih dobiti. :hug Samo bez panike. Jer ima netko kozice u njenom vrtiću?

Postoji mogućnost da cijepiš kćer. Svakako se savjetuj sa svojim i njenim doktorom.

Za ureaplasmu trenutno nemam neki prijedlog za prirodni lijek...no još ću malo tražiti, a možda se javi i neka iskusnija forumašica...ali vjerujem da će tvoj doktor početi liječiti čim to bude moguće..

E sad, na kraju, ono najvažnije - čestitam na trudnoći!!! Vibram da su ovo samo početni problemi koji će se brzo riješiti i da ćeš uživati u svojoj trunoći :kiss

Edit - eh vidim, IINA je već sve rekla :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la badada » 03 stu 2009, 16:01

Lucy,Lucy,Lucy!! :joy :joy

tako sam hapy da si nam došla :joy i naravno čestitam!! :joy
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 03 stu 2009, 23:19

lijek protiv ureaplazme i e.coli u trudnoci:

breza list, origano list, vrijesak cvijet i majcina dusica - kupi subanove cajeve i pomijesaj skupa te kuhaj 3x2 deca dnevno po uputama.

meni se frendica tako rijesila ureaplazme u trudnoci a ja se sada rijesila e.coli

za svaki slucaj nazovi magistru buhac http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ne ... _buhac.asp
to je njen caj, pa je priupitaj sve sto te zanima.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la olja2208 » 03 stu 2009, 23:45

lucy, nadam se da ces brzo rijesiti bestije :hug , ginic ce ti vjerovatno nesto ordinirati nakon 12. tj.

znala sam da ce se nasa pinky javiti, prava je enciklopedija kad je rijec o prirodnim lijekovima :srca ... malo sam OT, sorry!!
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la pinky » 04 stu 2009, 00:01

e olja ko da si me cula danas kad sam rekla mm da bi se ja bavila travarstvom :rolf

ma eto, nisam se trovala antibioticima i uspila sam se rijesiti bestije na prirodan nacin, bez kemikalija i bas sam sretna. i to duplo brze nego zadnji put kad sam lokala tablete. moram cuvat jetru za hormonalne inekcije i litre i litre piva u kojima utapam jad nakon negativne bete :rolf jbga, tako je. ali idemo dalje :joy :joy
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la danijela81 » 04 stu 2009, 01:05

čestitke na trudnoći!
za vodene kozice ti ne znam reći, nadam se da ih nećeš dobit, a od cura si već dobila savjete o cijepljenju.
a kad se u istoj rečenici spomene ureaplasma i trudnoća, kosa mi se digne na glavi :strah
ne želim te uplašiti, većini koje ja znam nije posebno smetala, i riješile su je se, ali meni je zadavala puno problema.
u ranoj trudnoći krvarenje. u kasnijoj kontrakcije i otvaranje, zbog kojih sam većinu trudnoće mirovala.
popila sam svu sili antibiotika, pila čajeve i nekakve kapi (čajevi su je istjerali iz mjehura jer se i tamo nakon nekog vremena nastanila), ali u brisevima je uvijek bila prisuta, 10 na4 ili 10 na5, kako kad. ništa nije pomagalo.
popila sam 2 kure (kutije) susameda, 5 kutija eritromicina, zatim 2 tjedna intravenozno u bolnici neki kefzol (nisam sigurna da se tak zove) i ništa nije pomagalo.
onda sam se preselila pa promijenila i ginekologa, da mi bude bliže. prepisala mi je opet sumamed, pošizila sam i rekla da sam već dosta antibiotika popila, sumamed nije pomagao, i ne vidim zašto bi sada, a žena me oprala i rekla "niste ga pili onako kako sam vam ja rekla". prepisala mi prvi dan popit dva odjednom, i za 24 sata popit treći.
nalaze sam podizala bez nade da se išta promijenilo, jer već sam bila u 34. tjednu trudnoće (otkrivena u 7., počela se liječiti u 12.), iako sam primjetila da su kontrakcije manje, nema više probadanja, bolje sam se osjećala. a nalaz je bio negativan!
trudnoću sam na kraju iznijela do termina, iako su mi najavljivali da ću zbog ureaplasme najvjerojatnije rodit ranije.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la IINA » 04 stu 2009, 08:48

Ureaplazma je vrlo opasna, ali dok dođe do dobi kad je najopasnija,
već će sigurno biti izlječena.
I nije uvijek tvrdokorna, ja sam svoju riješila sa 14 dana antibiotika.
I nikad se nije ponovno javila.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la narnia » 30 pro 2009, 11:18

Pozdrav svim, ne znam jesam li na pravom mjestu, prvi put sam tu. Naime, mjesečnica mi kasni par dana. To ne bi bilo zabrinjavajuće, da nisam kroz ovaj mjesec popila antibiotik (sumamed) zbog jake upale sinusa. Umirem od straha, umirem...
narnia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 30 pro 2009, 11:28

Narnia, dobro nam došla na Trudnoću :mah

Što se tiče Sumameda i moguće trudnoće - ne strahuj, Sumamed se može koristiti u trudnoći

evo, imali smo već takvu temu:

viewtopic.php?f=35&t=40934&p=1326215

A što se tiče kašnjenja menstruacije i jesi li trudna, imamo i takvu temu ;)

viewtopic.php?f=35&t=53288

A kad utvrdiš da si trudna, pridruži nam se ovdje: viewtopic.php?f=35&t=54671

pa ovdje: viewtopic.php?f=35&t=55190

Držim figeee :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la IINA » 30 pro 2009, 11:42

:mah
Nakon MON mogu ti samo mahati ;)
IINA
Sveta krava

PostPostao/la narnia » 30 pro 2009, 11:55

Svaka čast na brzini!!! Puno hvala, popodne kupujem test. Još jednom hvala.
narnia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kiss » 30 pro 2009, 12:47

Kod mene je ureaplazma bila cjelu trudnoću 10 na 5, liječena vaginaletama, sumamedom, i još nekim antibiotiko,--ništa beštiju nije ubilo.
Imala sam je i za vrijeme poroda
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 30 pro 2009, 12:50

danijela81 je napisao/la:čestitke na trudnoći!
za vodene kozice ti ne znam reći, nadam se da ih nećeš dobit, a od cura si već dobila savjete o cijepljenju.
a kad se u istoj rečenici spomene ureaplasma i trudnoća, kosa mi se digne na glavi :strah
ne želim te uplašiti, većini koje ja znam nije posebno smetala, i riješile su je se, ali meni je zadavala puno problema.
u ranoj trudnoći krvarenje. u kasnijoj kontrakcije i otvaranje, zbog kojih sam većinu trudnoće mirovala.
popila sam svu sili antibiotika, pila čajeve i nekakve kapi (čajevi su je istjerali iz mjehura jer se i tamo nakon nekog vremena nastanila), ali u brisevima je uvijek bila prisuta, 10 na4 ili 10 na5, kako kad. ništa nije pomagalo.
popila sam 2 kure (kutije) susameda, 5 kutija eritromicina, zatim 2 tjedna intravenozno u bolnici neki kefzol (nisam sigurna da se tak zove) i ništa nije pomagalo.
onda sam se preselila pa promijenila i ginekologa, da mi bude bliže. prepisala mi je opet sumamed, pošizila sam i rekla da sam već dosta antibiotika popila, sumamed nije pomagao, i ne vidim zašto bi sada, a žena me oprala i rekla "niste ga pili onako kako sam vam ja rekla". prepisala mi prvi dan popit dva odjednom, i za 24 sata popit treći.
nalaze sam podizala bez nade da se išta promijenilo, jer već sam bila u 34. tjednu trudnoće (otkrivena u 7., počela se liječiti u 12.), iako sam primjetila da su kontrakcije manje, nema više probadanja, bolje sam se osjećala. a nalaz je bio negativan!
trudnoću sam na kraju iznijela do termina, iako su mi najavljivali da ću zbog ureaplasme najvjerojatnije rodit ranije.

Sve isto, samo sam ja popila jednu kutiju eritromicina, i u bolnici sumamed intravenozno..Samo ja sam rodila 5 tj.ranije, jer sam u 24om tjednu već bila otvorena, beba je bila nisko + ureaplazma.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 30 pro 2009, 13:29

Da, zna biti gadna.
Moja frendica je dva puta morala na inducirani u petom
mjesecu trudnoće zbog smrti ploda :(
Uzrok-ureaplasma.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la narnia » 08 sij 2010, 08:48

Samo da se javim. Kupila test, negativan, mje. kasnila 5 dana, a inače ni sat ne kasni! Pozdrav svima!
narnia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cokolino » 17 srp 2012, 22:36

pinky je napisao/la:lijek protiv ureaplazme i e.coli u trudnoci:

breza list, origano list, vrijesak cvijet i majcina dusica - kupi subanove cajeve i pomijesaj skupa te kuhaj 3x2 deca dnevno po uputama.

meni se frendica tako rijesila ureaplazme u trudnoci a ja se sada rijesila e.coli

za svaki slucaj nazovi magistru buhac http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ne ... _buhac.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
to je njen caj, pa je priupitaj sve sto te zanima.

:mah

pinky, hello..
pijem caj po tvojim instrukcijama,mozes li mi reci samo koliko dugo ga trebam piti?
unapred hvala
cokolino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.