Sada je: 25 kol 2026, 01:33.

herpes simplex u grlu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

herpes simplex u grlu

PostPostao/la švčomrčo » 04 stu 2009, 14:44

mali mi od nedjelje ima visoku temp.bili u zaraznoj,rekli da je to herpes simplex u grlu.nema lječenja samo spuštati temp.nitko od ukušana nema herpes pa se pitam kako je to pokupio.nisam spomenula da će sutra imati 6 mjeseci.je li ima neko neko slično iskustvo
švčomrčo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: herpes simplex u grlu

PostPostao/la majaW » 05 stu 2009, 15:12

Mi smo to imali sa negdje 2 godine. Puna usta afti, jako boli. Davali smo samo tekuću hranu i tekućinu. Koliko se sjećan trajano je skoro 7 dana!
majaW
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 05 stu 2009, 15:17

Afte i herpes simplex su dvije razlicite bolesti.
Pokupio je stavljajuci prstice u usta ili se aktiviralo uslijed pada imuniteta (pred prehladu itd.)

Mi smo usta ispirali gazicom namocenom u dezinficijens i mazali gelom (onaj koji se prepisuje bebama za sor , aha, Daktarin)

Afte su mila majka naspram HSV-a :place
Dodajem: Razlika između afti i herpes simpleksa
Bolnost je tako jaka da oboljela osoba ne može gutati pljuvačku i veoma teško može govoriti. Ove afte traju oko četrnaest dana. Afte i Ijekari i oboljeli često miješaju s herpesom simpleksom.

Karakteristika svih oblika afti, a ujedno i jedan od dijagnostički važnih kriterija u razlikovanju od oralnih oštećenja uzrokovanih herpes simplex virusom (HSV), njihov je smještaj. Afte se nikad ne javljaju na koži i već spomenutoj funkcionalnoj sluznici, tj. nepcu i zubnom mesu.

Herpes se javlja na koži lica, a rijetko u usnoj šupljini, a kad se i pojavi, to je uglavnom na tvrdom nepcu, tj. na funkcionalnoj sluznici. Ono po čemu se može razlikovati herpes simplex od afti jesu početak bolesti i klinički izgled. Što se tiče kliničkog izgleda, herpesna oštećenja nastaju prskanjem mjehurića, a afte su oštećenja pravilnog, kružnog ili ovalnog oblika, crvenog ruba i žutog dna.

A kad je riječ o početku bolesti, razlika je u tome što, herpes provocira prehlada, a javlja se i u sklopu infekcijskih bolesti, psihotraume i izmijenjenih imunoloških uvjeta, dok afte nisu vezane uz te fenomene. Ova činjenica utječe direktno na terapiju. Dok su u terapiji herpesa kortikosteriodi kontraincidirani, u terapiji akni oni se primjenjuju.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la švčomrčo » 06 stu 2009, 13:32

super objasnjenje.fala.i dalje,danas 5 dan,ima to u ustima...mazemo rojazolom.a koji dezificijens?
švčomrčo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 06 stu 2009, 13:41

Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la ZacKa » 09 stu 2009, 00:36

Tako je , moj ima herpes na licu, u oku, na kapcima u nosu a u ustima je imao samo afte koje su različite od herpesa. Od šogi je mala imala herpes na usni u čošku i proširio se u usta na zubno meso, strašno je izgledalo, sve je bilo puno........
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.