Sada je: 14 kol 2026, 23:37.

JESEN STIGLA DUNJO MOJA ........ (iz dana u dan)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: JESEN STIGLA DUNJO MOJA ........ (iz dana u dan)

PostPostao/la Mammamia » 06 stu 2009, 14:51

i o kakvim to obavijestima pricate?ja sam totalno neinformirana..

Pa ono kad ti na mail dođe obavijest o novom odgovoru na temu koju pratiš.
Plava je napisao/la:Nadice...gledaj to sa vedrije strane, mogla je dobiti i joint :lol :lol

Čisto me strah što će uz ulaznice za maturalac dijeliti kad moja prvašica dođe u tu dob.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 06 stu 2009, 15:05

Ajme meni koliki sam post napisala i nestalo struje! Ode sve u :faca

Sad ispocetka.
znala sam od prije jer nas Polovina aktivno tera da radjamo. Mislim covjece njemu je u ordinaciji haos non stop je neko trudan.

Ovo mi je poznato! :rolf

Lorena sram te bilo nista nisi napisala o Evi.

Majo, ne znam ni sama sto bih pisala. Eto, danas joj je rodjendan. Punih osam. :srca Jucer smo napravili male pokloncice za sve cure i decke iz razreda, danas je bilo cascenje u skoli a sutra je rodjendanski tulum doma. Sama je radila i pozivnice. Odlicno se uklopila, to su djeca koja su sa njom bila i u vrticu tako da ima svoj krug prijatelja koji je paze i maze. Ima i par prijatelja deckica. Prije neki dan dosla sam po nju u skolu i virim kroz vrata u ucionicu. Imala sam sto vidjeti. Jedan deckic joj sprema knjige i pernicu u torbu a drugi ceka sa rasirenom jaknom da je obuce. A moja gospodjica se samo smjeska. Pitam je zasto to ne uradi sama a ona meni kaze, mama ako oni oce meni ne smeta!
Idemo na plivanje tri puta tjedno, za vjezbe nemamo vremena osim za istezanje. Guramo dan po dan i tako........
Pozdrav svim vjezbacima! :mah
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 06 stu 2009, 16:58

SRETAN RODJENDAN EVA!!!!

:rodj :rodj :rodj :rodj :rodj :rodj :rodj
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la DomiMama » 06 stu 2009, 17:15

nora28 je napisao/la:Imala sam sto vidjeti. Jedan deckic joj sprema knjige i pernicu u torbu a drugi ceka sa rasirenom jaknom da je obuce. A moja gospodjica se samo smjeska. Pitam je zasto to ne uradi sama a ona meni kaze, mama ako oni oce meni ne smeta!

Gospodicna je sasvim u pravu! :mrgreen:
oni su kavaliri, a ona mala princeza i tako to treba biti... a vjerujem da su i potajno zaljubljeni u nju (sjecam se ja jako dobro kakav je komad bila prije par godina, sigurno je sada jos ljepsa - na mamu afkors!) :p

SRETAN ROCKAS, EVA!!!! Neka ti se ostvare sve zelje! :srca
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 06 stu 2009, 17:36

Vidim da je Eva prava faca :lol , svaka čast, tak i treba, ak joj netko drži jaknu pa normalnjak je da je to ok.
Sretan rođendan i neka ti se ispune sve želje Eva :cheer :cheer :cheer :rodj :party
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 06 stu 2009, 17:59

Evi sretan rodjendan :kiss :kiss :kiss , a mami :mah
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 06 stu 2009, 20:07

cestitke evi :srca
mislim,ono o oblacenju i sve.. mi je super ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 06 stu 2009, 20:41

Jedan deckic joj sprema knjige i pernicu u torbu a drugi ceka sa rasirenom jaknom da je obuce. A moja gospodjica se samo smjeska. Pitam je zasto to ne uradi sama a ona meni kaze, mama ako oni oce meni ne smeta!

:rolf Cura je apsolutno u pravu! Sretan rođendan Eva! :rodj :buket
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 06 stu 2009, 21:10

zbilja čudno...uopće mi ne stižu obavijesti...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 07 stu 2009, 08:16

MAJA Skopje je napisao/la:znala sam od prije jer nas Polovina aktivno tera da radjamo. Mislim covjece njemu je u ordinaciji haos non stop je neko trudan.

:rolf
mi smo u startu zadovoljili uvijet i na prvi pregled došli sa sekom od 6 mj tako da smo temu tjeranje na rađanje izbjegli :D

nadicab je napisao/la:bez obzira na sve, mislim da mi posebne mame zaslužujemo i uživanje u redovnoj trudnoći, redovnom djetinjstvu naše djece bez strepnji i gledanja jel pokret dobro izveden, bez opominjanja na posturu ili hvat ... samo da možemo opominjati s NE, ne diraj to!

da, da i kada imaju one neke svoje "faze" u razvoju kao i sva druga dijeca a te faze izlude roditelje a ja to gledam sa vedrije strane, ma to je to , sve je ok, mora to sve proči... to je zrdavi razvoj....

ili naprimjer sa Lukom smo sa logo terpijom krenuli nakon 3. godine a seka nam je sa 2 pričala sve i svašta u rečenicama ... to je mene toliko fasciniralo koliko se mogu napričati sa njom tako malom... ( a kako je tek znala odgovarati....)
ili kako mi je pokazala prve korake ( to sam več negdje pisala pa se opet ponavljam :oops: ) , dakle nismo seku stavljali u hodalicu niti sam ju vodila za ruke i da tako hodamo več se je sama kretala samo puzanjem i par dana prije 1 rođendana ja sa LUkom vježbam na podu a ona oko nas puže i igra se i ustane se samostalno sa iskorakom vjerojatno se pridžavajuči uz nešto, više se nesječam i krene, napravi 2- 3 koraka i sjedne .... i kao da poručuje "eto vidiš mama i ja ti hodam" :srca

EVA sve najbolje i samo ti uživaj i pokaži tko je prava princeza

nadicab je napisao/la:hmm, znači seka je u pubertetu, braco je u pubertetu ... a i tata je u pubertetu jer te ne sluša ...
:1
bravo Denis!
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lotta » 07 stu 2009, 13:57

martina mama bravo za seku! jako mi je drago da ste se odlucili na drugu bebu, sigurno da ce vam to biti veliko osvjezenje i radost nakon tih silnih godina vjezbanja.a marta bude sigurno prava pomagacica u svemu oko bebe.. :dada
a to da polovine zagovaraju radanje, to vec odavno znamo. jos davno nam je prof dala zadatak da cim lovro prohoda idemo po seku. pazi ovo, vec nam je i spol odredila.. :mrgreen: mislim da ne prode ni jedna posjeta a da nas ne podsjeti na to..a i mi jedva cekamo :dada

evici zelimo sve naj naj za rodendan! :srca :rodj

lulamae, joj nemas pojma kolko to iscekujemo i nadamo se..i vi ste nam veliki uzor :mah
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 07 stu 2009, 16:04

meni je martina mama bila zadnji bastion, a sad sam ostala jedina kukavica koju i polovine nisu uspjele natjerat na drugo. :mrgreen:
smijem se, na žalost mislim da smo donijeli dobru odluku s jedne strane, a s druge strane mi je baš jako žao. ali nisam mogla progutati strah, priznajem, ni mm ni ja. žao mi je što je s. sada presretna kad vidi male bebe i nježna, ali moram naglasiti TEK sada. isto tako nas dvoje smo već umorni, umorni, umorni. sad je imala neku dvomjesečnu fazu nespavanja noćnog (pljuc, malo se sad stabiliziralo) ja sam skoro ispalila od nespavnja i nervoze uzrokovane istim.
još uvijek razmišljamo i još uvijek nismo definitivno odlučili o udomljavanju/usvajanju. vidjet ćemo. za to još uvijek imamo vremena.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nora28 » 08 stu 2009, 21:49

Cure hvala na cestitkama, rodjendanski "party" je trajao od pet do devet, cure su neumorne, stalno su htjele plesati ali pod uvjetom da i ja plesem sa njima! Crknuta sam danas, stare kosti me bole :dada Eva je pre-zadovoljna i vec je sinoc govorila kako jedva ceka drugi rodjendan :roll:
edit: zaboravih napisati, odvaljuju na Tajci i njenu " hajde da ludujemo"
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 09 stu 2009, 22:00

cestitke evici!!!!!!!! :kiss :kiss :kiss
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 10 stu 2009, 20:07

meni je martina mama bila zadnji bastion, a sad sam ostala jedina kukavica koju i polovine nisu uspjele natjerat na drugo.

Nije nije zadnji ima nas jos. :faca
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 10 stu 2009, 20:22

Mene uopce nisu tjerali al ja sama dogurala do 3 - sta ces.. streberica u dusi :D
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 10 stu 2009, 20:46

e majo, tebe zaboravih. :mrgreen:

hm, zakačila ju je neka viroza. bili danas kod ped, meni bilo bitno da nije grlo, al nije, vratili se bez antibiotika, samo odmarat, pit čaj, ne ić van i ne divljat. jest, može bit da je praseća gripa, al ona je baš dobrog općeg stanja, jede, pije, malo dremne dok joj raste temp, skakuće naokolo tako da baš i nisam zabrinuta.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la martina mama » 10 stu 2009, 20:59

sad ja ispadam neki heroj, olicenje hrabrosti.
drage sandra i majo, jos uvijek se pitam jesam li luda i je li ovo bila prava odluka. sad mi nema natrag. ima dana kad stvarno mislim da mi sve ovo nije trebalo uz martu, a onda mi zao marte da svaki put, kad vidi malu bebu, place da nece ona biti sama. eto, to mi je jedini opravdani razlog. jos uvijek imam cijeli popis razloga protiv ove odluke i vise razumijem one koji se ne odlucuju na drugo dijete nakon jednog s poteskocama.

cesto imam osjecaj da sam se bacila sa dvadesetog kata bez padobrana ocekujuci da cu aterirati bez problema. i da irena, stvarno si streberica.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 11 stu 2009, 00:34

Daj ne ...... Meni je to bila definitivno najbolja odluka u zivotu :dada
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 11 stu 2009, 09:16

Martina mama što te briga što govore drugi...ti "drugi" će govoriti makar o bilo čemu....a najvažnije je da si ti htjela i odlučila imati još jedno dijete i to je potpuno normalna stvar o kojoj nitko nebi trebao raspravljati...
Ja sam imala prve dvije trudnoće rizične ali je sa djecom bilo sve ok pa sam se odlučila na treće dijete i nisam uopće razmišljala dali će sve biti dobro (negdje u trudnoći me uhvatio neki loš predosjećaj jer sam imala strahovit tlak i nisu ga mogli spustiti) ali moje dijete je bilo željeno i to je najvažnije....a ono što moji "drugi" pričaju da nisam trebala roditi i da bi trebala tužiti doktora što mi nije prekinuo trudnoću...to mi je smetalo onda kad sam rodila i bila u depresiji a sada više na to ne obraćam pažnju...
I nemogu reči da ti se divim što si kao ipak odlučila još roditi ( u onom smislu kao da izazivaš a znaš kako je Marta prošla) već mogu reči da ti se divim što si izvrsna majka svom djetetu sa pp....što poduzimaš sve u tvojoj mogućnosti i što si se odlučila još jednom djetetu pokloniti ljubav i dio sebe....
Od kada sam rodila svoju djecu a pogotovo Domija....uvijek razmišljam koji mi je bio najsretniji trenutak....i znam da su to dva trenutka za svako dijete....onaj trenutak kad sam osjetila da sam trudna (za svakog sam znala već prije testova) i rekla to sm-u.....i onaj trenutak kada sam ih na rukama nosila u crkvu na krštenje....za mene su to trenutci nad trenutcima i da mogu.....rodila bi još....

Mi smo damas kod kuće jer nam je teta zauzeta...pa ćemo sutra u vrtić ako se jače ne razbolimo...Domiju curi nos ali nema temperature....popodne ćemo samo kod logopeda...
Gita nas je jutros probudila...laje ko sumanuta već od 6....stavila sam jastuk preko glave ali svejedno sam ju čula....valjda joj ne paše pomicanje sata pa ženska traži društvo ranije...
Inače Domi je poludio za kompjutorima i igricama...valjda vidi brata i sestru (i mene :mrgreen: kako tipkam)...pa dođe upali komp pa postišće sve moguće tipke koje sa daju stisnuti pa ga moramo restartati ....počeli smo gasiti komp na produžnom kablu da ga nemože upaliti jer klasični načini ne pomažu,....a danas ujutro on pokušava upaliti komp, pa neide, pa gleda, zove tatu u pomoć a tata gleda i ne poduzima ništa(misli si napokon sam uspio ugasiti komp a da ga Domi ne uključi), a kad ono IZNENAĐENJE...Domi se sagne pod stol i nađe produžni kabl i uključi na njemu i onda upali komp..... :lol :lol mm-u se digla kosa na glavi i viče "ne vjerujem, ne vjerujem"....he he pametno je naše dijete...sav je na mamu :dada .....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 11 stu 2009, 10:30

martina mama je napisao/la:cesto imam osjecaj da sam se bacila sa dvadesetog kata bez padobrana ocekujuci da cu aterirati bez problema.

Vjeruj mi, padobran će se otvoriti i bit će ti drago što si skočila! Ja se još nisam odvažila, ali sve sam bliže rubu te zgrade i sve mi je jača želja da skočim. Sad mi je i krajnje vrijeme. Uvijek sam htjela 4 djece. Sad više za to nema vremena, ali treće još stignem. Nadam se samo da ću se i odvažiti. MM se boji više nego ja i to me zasad najviše koči. Ali Plava je jako lijepo sve napisala (da sad ne citiram). Drži se, bit će sve u redu! :hug

Plava je napisao/la:a danas ujutro on pokušava upaliti komp, pa neide, pa gleda, zove tatu u pomoć a tata gleda i ne poduzima ništa(misli si napokon sam uspio ugasiti komp a da ga Domi ne uključi), a kad ono IZNENAĐENJE...Domi se sagne pod stol i nađe produžni kabl i uključi na njemu i onda upali komp..... :lol :lol mm-u se digla kosa na glavi i viče "ne vjerujem, ne vjerujem"....he he pametno je naše dijete...sav je na mamu :dada .....

:rolf Mogu zamisliti tatinu facu iznenađanja! Bravo za pametno dijete! :5 I naravno da je na mamu. Sva su djeca pametna na mame! :dada
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 12 stu 2009, 17:37

domi je stvarno super :rolf

martina mama..jako mije drago cuti da si opet trudna..to su lijepe vijesti..znam da je pred tobom hrpa bojazni,ali ne mora znaciti da nece sve biti u redu..
moje prvo dijete je adrian ali svejedno zelim jos djece..i cvrsto vjerujem da ce ovaj put (kad dode) biti stvarno sve u redu..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 12 stu 2009, 19:52

Gita laje??? Tia ne, odnosno sada kašlje - ide na injekcije i pije sirup protiv kašlja.
Danas je Denis loše - glavobolja, trbobolja + temperatura.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 12 stu 2009, 20:01

Ajme Nadice sta vas je sve spopalo. :hug
I mi smo sa temperaturom i blagim kasljom. :/
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 12 stu 2009, 20:50

adrian kaslje vec par dana..a cini mi se da i mene sad nesto hvata..
planiram ga cijepiti protiv gripe, samo cekam da dode cjepivo..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 12 stu 2009, 23:38

Da da Nadice, Gita laje....čak smo je naučili da zalaje na komandu "glas"... nije u početku lajala...ali je vidjela koliko ja i moja djeca lajemo pa e morala doći na neki način do izražaja.... :mrgreen: :lol

Lu....ja sam na više strana čula da se djeca ne cijepe protiv gripe...jer da to cjepivo njima može donijeti veliku štetu.....u svakom slućaju se dobro raspitaj i to na više strana i to neovisnih....ja nebi cjepila svoju djecu....
Btw imam jedno pitanje za tebe pa ti šaljem pp....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 12 stu 2009, 23:42

plava, nitko ovdje nije komentirao moju odluku radi nje same, nego radi sebe. svaka od nas zna koliko je pitanja i strahova vezanih uz jednu takvu odluku. ja ovdje vidim samo razumijevanje, podrsku, a pogotovo od starih suboraca koji znaju mene i martu od prvih dana. puno je toga proslo i ja sam sama u cijeloj toj prici rasla i mijenjala se. one koje su ovdje toliko dugo znaju o cemu govorim. hvala vam svakoj posebno za podrsku i razumijevanje.

vezano uz gripu obicnu i prasecu, mi smo u londonu nabavili homeopatske lijekove koje su alternativa cjepivu. prosle godine smo uzimali samo za obicnu gripu, a ove godine i za ovu prasecu.
cijepljenje obicnim cjepivom mi nekako izaziva jezu pa se ovako bar nekako stitimo.

denisu, saletu, jovanu, adricu i svima pod temperaturom zelimo brz oporavak :kiss
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 12 stu 2009, 23:54

martina mama....i ja sam ti pružila podršku iako nisam od onih starih i potpuno te razumijem o čemu govoriš....nisam niš loše rekla...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 12 stu 2009, 23:59

Mi maloga cjepimo protiv gripe od kada se rodio, a po preporuci njegova pedijatra prim Jovančevića.
Cjepili smo ga i ove godine, cjepiti ćemo se i mi.
Što se tiče svinjske gripe ili gripe A H1N1, ne preporučuje se cjepljenje djece s cjepivom koje će se kod nas primijeniti. U Sloveniji, pak, počinju s cjepljenjem i rizične djece. Ja sam ovih dana nastojala skupiti što više informacija o cjepivu i ovo je sažetak mog truda.
Nama homeopatski proizvodi koje je propisao dr Šimetin nisu pomogli tako da smo se morali osloniti na klasičnu medicinu.
I znate kada ste oboljeli od svinjske gripe? Kada vam napoj zamiriši! :mrgreen:

I malo ozbiljnije za kraj, samo neka je što više djece i što više zdravlja. MM i ja svoje rođene osim ovoga s pp nećemo imati pa krećemo u borbu sa sustavom ne bi li nam kroz velika vrata stiglo još jedno dijete. Ovo naše je stiglo kroz mala, naravno. :)
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 13 stu 2009, 00:11

vidiš kako mišljenja mogu biti različita u liječnićkim krugovima....
neznam dali sam negdje napisala...
kako se žena može zaštititi od svinjske gripe? Rastane se od prasca i pređe na piletinu.... :mrgreen:
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.