Sada je: 05 kol 2026, 05:46.

Kamin

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Kamin

PostPostao/la LTL » 07 stu 2009, 23:36

neznam dal je već bila tema,tražila sam al nisam našla!
meni se ovaj jako sviđa :dada
slika
ima li netko doma kamin? kako ste zadovoljni? imate li kakav savjet? hvala puno! :kiss
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Kamin

PostPostao/la LTL » 08 stu 2009, 09:26

ništa? ;)
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 08 stu 2009, 19:19

Mi smo baš u postupku gradnje kamina :)
Kupili kamin na drva koji se spaja na centralno, dovezli ga doma i sad razmišljamo i tražimo načine kako ga obzidati. Ložište je zatvoreno. Bili su da sad nekoliko majstora, dlai svoje ideje, a kako izgleda obzidat ćemo ga sami. Još skupljamo informacije i ideje.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LTL » 08 stu 2009, 21:07

bit će vam u dnevnom boravku?
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 08 stu 2009, 22:57

Da, bit će u dnevnom. Za početak planiramo grijanje samo drvima, ali je planirano kombinirno grijanje - plin i kruo gorivo.
Vi planirate u dnevnom?
Gledali smo i otvorene kamine i samo ložišta, no dosta su skupa. nije ni ovo jefino, ali baš smo htjeli kamin. Da može biti samo dodatak plinu, ali i da možemo zagrijati cijelu kuću njime.
Evo link na ovaj koji smo kupili : http://www.senko.hr/sustav_max.htm
Sad ga samo treba lijepo obzidati :)
Imamo ipripremu za solarno grijeanje, ali sve to jednog dana....
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la leonardaj » 08 stu 2009, 23:04

Mi imamo od prošle zime kamin, na drva.
MM se bojao da će nam biti hladno u novoj kućici, pa je malo pretjerao sa jačinom kamina za naše kvadrate.
Uglavnom, cijelu zimu smo u kratkim rukavima i sa odškrinutim prozorom.
Nisam baš stručnjak za kamine, pa ti ne mogu pomoći sa savjetima. Zapravo, još se borimo i sa svojim, jer ne kužimo zašto nam se staklo jako začađi. :conf
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 08 stu 2009, 23:07

ltl neman kamin al ovaj sa slike mi je bas super..imas ukusa :5
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LTL » 09 stu 2009, 10:07

marin,i mi planiramo imati kombinaciju,plin i kamin!
hvala za link! idem malo googlat da vidim koliko bi došao taj ovalni uložak,valjda nije baš takav najskuplji! :/
leonardaj,znaći uzeli ste jačeg od onog koji treba za vašu kvadraturu ili je onaj koji je za vašu kvadraturu prejak pa bi trebalo uzeti slabijeg,jesam dobro objasnila? :oops:
imate dovoljno zraćnika?svi koji kod nas imaju kamin da je to jako važno! neznam dal to ima veze s čađom na staklu! :)
srećice,hvala ti! :)
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 09 stu 2009, 10:36

Kolko sam shvatila ljude koji su dolazili, čađa na staklu se stvara zbog velike količine dima. To bi moglo biti baš zato jer vam je kamin prejak. Naš je 23kw i navodno može grijati 230 kvadrata (a nama tolko i treba).
Obavezan je dobar dovod zraka za kamin, dobro su ti rekli ltl. O tome treba voditi računa.
Ovo sa tvoje slike je ložište. Mi smo kupili čitav kamin, no možeš i kupiti samo ložište, pa napraviti kako ti odgovara. Pogledaj si pod kamini hoyan (http://www.kaminihoyan.hr/CMS/0107/Products.aspx?EID=5885 ), šturm (http://www.kamini-sturm.hr/ ), rabuzin (http://www.rabuzin.hr/ ) i bmb ( http://www.bmb.hr/ ). Oni imaju dosta toga pojašnjeno na svojim stranicama. Imaju i čitavu ponudu ložišta.
Mi smo imali problem sa jačinom kamina, jer je kuća valika, a htjeli smo da možemo ugrijati i gornji i donji kat. Zato smo morali uzeti taj kamin. Jedini je sa tom jačinom. Ložišta imaju manju snagu.
Najbolje bi bilo otići do nekog od onih koji se bave kaminima i raspitati se. Ozbiljan majstor obavezno dolazi u kuću i radi plan prema konkretnom zahtjevu. Nije svejedno di je kamin, dal postoji mogućnost dovoda zraka iz vana, jačina kamina, otvoreno ili zatvoreno ložište.... obzidavanje, oblaganje kamenom vunom....
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LTL » 09 stu 2009, 14:43

marin,hvala ti puno1 daj mi reci kakva je razlika između vašeg zatvorenog kamina i našeg ložišta! sa slike vidim da je veći, ima odmah spremnik za drva,loži se isto ko naš ili?
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 09 stu 2009, 16:54

Nama su rekli da nema ložišta kapaciteta kojeg mi trebamo. Preporučili su nam za naše potrebe jedino kaljevu peć, a ona nam se ne sviđa. Ovi u Senku su jedini imali kamin tog kapaciteta. Inače je ostalo isto ko i zatvoreno ložište.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Henrietta » 23 stu 2009, 20:27

LTL, divan ti je budući kamin! Nemam dimnjak u stanu i ne mogu ugraditi pravog - razmišljam o lažnjaku ali ne vjerujem da je niti izbliza dobar feeling kao s pravim. Barem ovako nešto...
slika
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leonardaj » 23 stu 2009, 22:50

Ih, tek sad vidim da se tema nastavila. :roll:

LTL, mislim da bi trebali slabiji kamin. A što se tiče zraka, ima dosta otvora, ali mislim da je tu i pitanje drva, tj. jesu li suha.
Sad ga više nećemo mijenjat, jer imamo namjeru dignut novu kuću, a i nadamo se plinu u kvartu.
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ninac99 » 23 stu 2009, 23:38

Ne može dimiti jer ja kamin prejak, nego zato kaj je drvo s kojim ložite loše, vjerojatno previše vlage.
Najbolja je bukva ili grab i pomogućnosti da odstoji godinu dana min...
Postoji ložište za savaki prostor...od 6kw do 25kw..ali ne znači da može grijeti 250m2...to vrijedi za peći ali kamini imaju nešt manju snagu jer su "obučeni" pa je zato važno dobro montirati kamin i izlorati da nema gubitaka topline te se on usmjerava na željena mjesta ili mrežicama u tom prostoru ili cijevima u druge prostorije.
Važno je dobro se informirati...uvijek postoji riješenje, samo bježite od onih komentara lako ćemo, i nije to tak važno...
Sretno sa odabirom...
Love is my life...
ninac99
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LTL » 24 stu 2009, 19:57

hvala vam puno, :kiss
henrietta,puno mi znaći tvoje mišljenje :D
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 19 sij 2010, 14:11

Ovdje sve kuce imaju bar jedan kamin. :dunno
Mi imamo plinski s umjetnim kamenjem i pravom, otvorenom vatrom. Okolo je mramor.
Ne palimo ga skoro uopce jer je kuca dobro izolirana i ove zime jedva da grijanje palimo. Ima dekorativnu funkciju. ;)
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.