Sada je: 05 kol 2026, 23:18.

Stara i ružna kada

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Stara i ružna kada

PostPostao/la ancica » 15 lis 2009, 09:23

Ovako, imam onu ugrađenu kadu (onu tešku, nemam pojma od čega je, ali kao da je od kamena) u kupatilu i frustrira me do neba. Stara je i oštećena i jednostavno je ne mogu oprati - ribala sam već sa koječim i jednostavno ne ide. Novaca za preuređenje kupatila nemam, jer da izvadim kadu morala bih razbiti pločice tj. preurediti ga potpuno.
Pitanje - imate neko čarobno sredstvo za preporučiti koje bi uz ribanje očistilo kamenac, a da mi je ne dokrajči potpuno?
I najvažnije - što mislite da li se isplati dati je emajlirati? Neka gospođa iz zgrade mi je rekla da je to napravila, ali da nije pomoglo i da je to bačen novac. :dunno Ima li kakvih razlika možda u tom čime ih premazuju pa da je ona odabrala lošiju opciju?
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Re: Stara i ružna kada

PostPostao/la rusulica » 06 stu 2009, 15:15

Moja mama ima mislim takvu kadu i koliko ja znam ona je prilično uspješno izbijeli klorom.

Iinače moja strina je također imala takvu al u puno lošijem stanju i sjećam se da je davno bila kupila nekakav premaz za kamene kade(možda email) i da joj je to netko premazao. To se radi kao da pituraješ tako da to može bilo tko malo spretniji. Paziu da ti ne ostanu "suze". Njoj je ispalo super, ima ih čak u bojama (njena pistaccio). Nakon par godina je to propalo(ne znam točno u kojem smislu propalo...možda kamenac...ili je poskočio email) pa je ponovila postupak. Dakle, nije baš trajno rješenje ali pali za privremeno i nije skupo.

Nadam se da je pomogla.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la SanjaMK » 06 stu 2009, 15:55

joj i mene ovo zanima. jos ako netko zna konkretno ime proizvoda ili bar u kakvi tip radnje da trazim?
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la lamb » 06 stu 2009, 16:03

i mene ovo zanima!
Zadnja izmjena: lamb; 11 tra 2016, 21:48; ukupno mijenjano 2 put/a.
lamb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lena » 06 stu 2009, 16:51

osta se ljudi žalilo kako je to emajliranje prilično kratkotrajno riješenje.
Možda da kupiš u DM-u sredstvo za skidanje kamenca. Ne znam točan naziv, ali plava bočica s bijelim čepom (bez šprice) i piše ti da je baš za kamenac. Ja s tim polijem i počne kipiti iste sekunde. Vjerujem da ćeš trebati ponoviti postupak, ali da ćeš uspjeti. Počne kipiti iste sekunde gdje naiđe na kamenac. ;)
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 06 stu 2009, 16:56

da izvadim kadu morala bih razbiti pločice tj. preurediti ga potpuno

a bi li mogla djelomicno? pa staviti kadu s oblogom koja se ne ugradjuje? nagadjam samo :dunno
ivana7997
Abundija

PostPostao/la thalia » 06 stu 2009, 17:05

Lena je napisao/la:osta se ljudi žalilo kako je to emajliranje prilično kratkotrajno riješenje.

je, na žalost :/
u mom starom stanu smo imali kadu koju je uništila prvo bakina čistačica koja ju je pošteno oribala žicom :roll: , a onda je MM-u pala teška padela u nju i odvalila komad emajla.
probali smo emajlirat, ali je otpalo, odgulilo se i to vrlo brzo :dunno
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Dudley » 06 stu 2009, 18:07

Potpisujem za emajliranje, nama su staru kadu emajlirali majstori, navodno s nečim vrlo kvalitetnim, bla bla.... počelo se guliti za par mjeseci, ubrzo se moglo u trakama skidati, niš od toga.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Arkana10 » 07 stu 2009, 14:42

mi smo je emajlirali, ali prvo smo ljepo pocistili taj prvi dio. za sada je ok, mada meni nije dobra, pa razmisljam o tome da kupimo novu kadu.
problem je nastao kada nakon 1 sloja mm je hteo da stavi jos jedan, ali nisu imali taj emajl kao prvi put, pa je kupio jeftiniju zamjenu i onda se taj dio odljustio.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la ancica » 07 stu 2009, 16:58

ivana7997 je napisao/la:
da izvadim kadu morala bih razbiti pločice tj. preurediti ga potpuno

a bi li mogla djelomicno? pa staviti kadu s oblogom koja se ne ugradjuje? nagadjam samo :dunno

Ne mogu, ivana. Ta kada ti je teška brat-bratu 100 kg i ne znam kako ćemo je uopće iizvaditi van iz kupaone i stana, kad se jednom na to odlučimo. U mom ulazu živi tip koji se bavi keramikom i vodoinstalater je i rekao je da je on kod sebe uspio, ali da se danima mučio, podmetao cigle da je digne, malo po malo... nema šanse da bi to meni netko napravio ni za koje pare, tako se namučiš samo ako se radi o tvome.

Lena - imam ja to sredstvo iz DM-a - kalken... nešto. I prilično ode kamenac, ali meni je uništena kada, nije samo pitanje kamenca - baš je uništena.

rusulica - kakvim klorom? Gdje se to može nabaviti? Hoće li je to uništiti do kraja?
Taj premaz koji je stavila tvoja strina - tako nešto me zanima...
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la rusulica » 08 stu 2009, 17:43

pa obična klora iz supermarketa (varikina??), provjerim pa ti javim.
za premaz ću isto pokušati saznati o čemi se radi
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ella roo » 08 stu 2009, 18:31

A zašto kadu ne prodaš?Pošto kažeš da je stara, teška, pretpostavljam da je gusena.
Istina trebat će ti 4 da je izvuku van, barem ih je toliko trebalo kod moje mame.
"Would you like to try an Australian kiss? It is just like a French kiss, but down under."
ella roo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 09 stu 2009, 15:23

Ovako ančice, pitala sam mamu.

oprala ju je klorom jednom i tada ju je dobro izbiojelila. Nakon toga klora više nije bila potrebna (a ni preporučljiva zbog jako nagrizajućeg efekta) pa ju od tada pere BIO shaut-om. Da, da sredstvo za uklanjanje mrlja iz odječe. To je ona "izumila" i kaže da joj kada bude ko nova nakon toga. Inače ostavi to da malo djeluje prije nego oriba.

Što se tiče premaza (strininog) nije email nego neka zapečena boja (nabavila u brodogradilištu preko nekog). Popucala je na dijelovima samo gdje je otjecala voda iz perilice, valjda pod stalnim utjecajem visoke temperature. Ostalo je "zdravo".

sretno
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 22 stu 2009, 01:38

jesi probala s bio shautom
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ancica » 22 stu 2009, 09:56

Nisam još. Sutra baš namjeravam kupiti pa javim rezultate. Puno hvala.

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la rusulica » 04 lip 2010, 16:47

ovo mi je palo na pamet. Što si na kraju učinila s kadom?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.