Sada je: 30 tra 2026, 06:39.

koliko plaćate frizerske usluge?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: koliko plaćate frizerske usluge?

PostPostao/la Novamama » 09 stu 2009, 16:36

renata na horvaćanskoj.
ne znam da li je pojefitnila, meni je ona uvijek tu negdje.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 09 stu 2009, 16:41

ja sam zadnji put bila u estetic uvemi u ilici (ne jacques dessange nego baš estetic uvema) jer sam bila ogorčena šišanjem po treći put u 3 mjeseca, dobila sam bon za popust i htjela sam ić izvidit kakvi su - i meni je cilj, naravno, naći jeftinijeg frizera
šišanje 160, farbanje 160 - zadovoljna sam i sljedeći put idem opet kod njih
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 09 stu 2009, 16:49

palunkice, sto znaci pramenovi na cesalj?

moja kvartovska, ujedno nasa obiteljska :mrgreen: za dugu kosu, bojenje, pramenovi, sisanje, frizura - 300 kn, mislim da je to super. a bas dobro rade, vrlo su simpa, i redovito imaju velik izbor tracerskog tiska :D
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 09 stu 2009, 16:52

To znači da ne rade pramenove tako da ofarbaju pramen pa stave na foliju nego vuče s češljem pramen po pramen, ispadne puno trajnije jer vuče baš od korijena. Kako se ta boja ne preslika na okolnu kosu :dunno , izgleda onako, kao pasta i kad napravi pramen pramen stoji kruto, ne padne. E baš sam objasnila... Pokušat ću naći neki link.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Rimaithor » 09 stu 2009, 16:58

Palunkice to ti zovu Hair painting ;)

Comb highlights
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la palunkica » 09 stu 2009, 17:04

Hvala, našla sam sliku, samo što oni vuku baš češljem a ne farbaju kistom. Pa tako ispadnu tanki pramenovi.

http://www.prettylikeme.com/v/beautyblog/2007/09/baliage-french-hair-painting.html
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Rimaithor » 09 stu 2009, 17:09

Može kistom ili češljem, evo ti brdo videa; Comb highlights :mah
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la palunkica » 09 stu 2009, 17:12

zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Adorabla » 09 stu 2009, 19:07

frizer mi je bolna rana. Imam kosu kao Frrr pa kuzim o cemu prica. Nema sanse da mene osisa neki prosjecan frizer. Katastrofa. Kosa mi je gusta, imam ju tone ali je cetkasta, ravna pa se svaki i najmanji zez skarama vidi iz aviona, a jos imam i sijede koje ne primaju boju. Treba frizeru najmanje dva tri puta proci moja kosa kroz ruke da bi ju znao ofarbati kako treba.
Imala sam do nedavno frizerku u kvartu koja me sisala/farbala/pramenove/frizirala za 350 kuna. I njoj sam bila vjerna jedno 7-8 godina. U zadnjih godinu dana sam bila ocajno nezadovoljna jer je promijenila boje za kosu pa sam i nakon farbanja ostajala siva, pa me nije dobro sisala. A tek kad je uzela u ruku zilet, onaj za tanjenje :shock: :strah onda sam rekla nema vise odoh ja kod nekog drugog.
Uglavnom sad sam kod drugog. Muskog. Sisa me i farba za 450 kuna (blizu sam magicne brojke :loce ) ali sam zasada zadovoljna.
Frizura drzi 2 mjeseca a kosa je prihvatila boju. Vidjet cemo nakon godinu dana da li cu imati puno povjerenje u njega :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la Berta » 09 stu 2009, 19:45

ja sam isto nekada ostavljala dosta novaca, al nisam uvijek bila i najzadovoljnija. Vrlo cesto sam izasla s frizurom polagradamenosi, a i atmosfera u svim tim salonima mi je uglavnom bila hladna i to mi se ne svidja.
onda sam krenula po kvartu, isprobala 2 i ostala u trecem iako nisam bila bas najzadovoljnija. Onda u nekom smijesnom spletu seljenja salona sam usla u jedan koji je tog trena bio prazan i nasla odlicnu frizerku kojom sam preprezadovoljna i nemam je namjeru mijenjati. Cak je i mm komentirao kako me dobro sisa, a to je stvarno cudo :lol sisanje, farbanje i feniranje za dugu kosu 250, poludugu 200
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Beppa Joseph » 09 stu 2009, 20:48

Probala sam sve- skupo, jeftino, bila sam model u salonima za šišanje i farbanje, i u privatnoj frizerskoj školi gdje je predavala frizerstvo moja prijateljica.
Kasnije sam odlazila kao model i na tečajeve za korištenje boje za frizere.

Vidim da sam prije imala puno vremena :mrgreen:

Sad sam u Puli našla jedan salon gdje plaćam 80-100kn šišanje. I zadovoljna sam.

Već se četiri godine ne farbam, no iz fore sam stavila jedan pramen i već vidim da će mi se boja opet omiliti :roll:
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Ida » 09 stu 2009, 20:49

zadnji put sam otisla u "upscale" salon (imala nekakav poklon-bon) i tamo dala $200 za sisanje i farbanje :roll: (kolk'o to dodje, 1000kn??)

stoga topic o farbanju kuci :mrgreen:
sto je mnogo, puno je :loce
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Beppa Joseph » 09 stu 2009, 20:52

Ida je napisao/la:sto je mnogo, puno je :loce

:rolf
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Imge » 09 stu 2009, 21:12

otkad mi je narasla kosa - šišam se rjedje, sto znaci svakih 2,5 mjeseca, falim te boze :znoj
najgora mi je bila ona medjufaza, ni vrit ni mimo :roll: kad se moras šišat svakih 5-6 tjedana i taman maknes ono kaj ti je naraslo. zatvoreni krug. uf.

kaj se tice cijene - mislim da je cca 200-250,0 kuna, s time da se jos ne farbam iako sam zagacala u 5. desetljece :drink .
kosa mi je gusta, imam je u ooooooooogromnim kolicinama, ali sad kad je duza fino se oblikuje. ma, meni je najgora gore spominjana medjufaza - to mi nikak ne stoji i najteza mi je za odrzavanje i oblikovanje :/
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 09 stu 2009, 21:16

Adorabla je napisao/la: A tek kad je uzela u ruku zilet, onaj za tanjenje :shock: :strah onda sam rekla nema vise odoh ja kod nekog drugog.

e, e, vidi se tko kuži. nema šanse da moja/tvoja kosa izgledaju dobro samo nakon tanjenja i malo popravljanja.

dobro, nisam ni ja svaki put plaćala baš 500 kuna, uglavnom je to 450, nekad 420, nekad 480..kako u kojem salonu i kako za koju duljinu kose
moj džep je to podnosio jer sam dobrim dijelom išla samo na šišanje, farbam se tek odnedavno, a sijedih nemam toliko da bi zahtijevalo redovito farbanje.

što se tiče hladne atmosfere - e, takvu ja volim. ako već moram tamo provest par sati pusti me da pustim mozak na pašu, čitam trač časopise il samo kontempliram i buljim u prazno. nikad mi nije išao small talk.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 10 stu 2009, 09:48

zašto se farbate kod frizera? ja doma stignem štošta obaviti dok je boja na kosi. a nema zaista razlike između farbanja u salonu i mog - ista farba, ista kiselina,samo malo prakse treba.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Ciara » 10 stu 2009, 09:51

frizura 40 kn što uključuje masažu vlasišta kad nema gužve ;)
šišanje 60 kn
dvobojni pramenovi + farbanje donjeg dijela kose 180 kn
dvobojni pramenovi 160 kn
samo pramenovi 120-140 kn

obzirom da hodamo kod iste frizerke svi i to godinama mimoza ima šišanje zabadava ili za 20 kn ;)
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 10 stu 2009, 13:22

frizera vidim tri put godisnje, samo kad moram jerbo mrzim sjedit u salonima.
tako da kad odem obavim sve u jedan.- zadnji put sisanje, farbanje, pramenovi, frizura 500 kn . Zvuci puno, al nije jer kad osisa ta kosa tako raste i ne kuzi se da nisam bila par mjeseci u frizerskom stolcu.
Primjerice, zena me osisala nakon poroda 2006. i onda je ona osla na dva porodiljna. Nisam se sisala do prosle godine gdje je samovrhove poravnala, kosa je izgledala ko da je jucer sredjena. Doduse, imam dost gustu kosu, pa se ne kuzi, kad je tanka i rjedja, onda se itekako kuzi da otuzno visi.
Sad mi je dojadila, pa sam se osisala prije mjesec dana.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 10 stu 2009, 13:33

kimama1 je napisao/la:zašto se farbate kod frizera? ja doma stignem štošta obaviti dok je boja na kosi. a nema zaista razlike između farbanja u salonu i mog - ista farba, ista kiselina,samo malo prakse treba.

Ja sam probala razne piture, ali moja je kosa tako sijeda, da ne prima pigment. Odnosno, ispere se nakon prvog pranja. Frizerka to napravi puno bolje. Da nisam sijeda, radila bih to sama. :dunno
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la ivana7997 » 10 stu 2009, 13:36

kimama1 je napisao/la:zašto se farbate kod frizera? ja doma stignem štošta obaviti dok je boja na kosi. a nema zaista razlike između farbanja u salonu i mog - ista farba, ista kiselina,samo malo prakse treba.

imam crveni pigment s kojim se tesko boriti. dok sam bila crvenokosa, farbala sam se doma. sad kad vise nisam, frizerka to obavi bolje, zapravo ni ne znam sto bih i kako smijesala.

a ovo

doma stignem štošta obaviti dok je boja na kosi

bas necu. ne idem cesto, ali kad idem, boli me briga za to sto mogu obaviti doma, sad sam ja na redu
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Duga » 10 stu 2009, 13:39

Cijena koju plaćam je cca 220kn (bojanje, šišanje).
Bojam se u frizerskom jer mi to dođe i kao neki gušt (trackanje, masaža vlasišta, lagani čavrlj, kava). Rijetko to kod kuće radim jer sve živo uprljam i ne da mi se zezati oko toga.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la kimama1 » 10 stu 2009, 15:23

rijetke su stvari vezane uz kosu koje možemo napraviti jednako dobro sami kao što mogu frizerke, ako smo temeljite dakako - farbanje je jedno od tih
dakle, ako koristiš istu farbu koju koristi frizerka (a ne kolor šampon i pod uvjetom da ti ona želi reći što ti točno stavlja) nema šanse da ostaneš sijeda, niti da ti ispadne crveni pigment niti išta slično.
na toliko kose, toliko farbe i toliko hidrogena, jednostavna računica. kad je čak i MM uspio :D za nas multitasking koke nema frke
ne znam, ja ne volim da je moje vrijeme "za mene" sjedenje kod frizera, to mi je gubljenje vremena.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la mirbi » 10 stu 2009, 15:26

Ne slažem se. Zapravo, nije stvar slaganja ili neslaganja. Moja mama je također posve sijeda, njoj pokrije sve nakon 20 minuta, meni ne niti nakon 40. A koristila sam Loreal Recital ili koji već, od 60 kn.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la MMI » 10 stu 2009, 15:31

ja gledam kako bi svoju zakovrčala..polu duga je i kaže frizerka da bi to došlo 200kn..
ali ja sebi nikako naći dobrog frizera
MMI
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2009, 15:34

Ja koristim Loreal Exelance i pokriva mi sijede, malo se ispere tijekom mjeseca, ali to mi nije strašno jer mi za tri-četiri tjedna i izrast bude tolik da se moram ponovno farbati
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Masha » 10 stu 2009, 15:40

ja sam se nedavno po prvi put u životu sama farbala, tj. sestra me je. i ispalo je dobro.
zadnjih nekoliko puta nisam baš bila zadovoljna kako me frizerka ofarba, a još kad mi opali cijenu, padne mi zavjesa.
tako da ovo što kima kaže za farbanje doma zbilja stoji, samo je bitno naći ok farbu. osim toga, ja imam previše crva u guzici da bi mogla u salonu sjediti 3 sata.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la frrr » 10 stu 2009, 16:26

[quote="kimama1"pod uvjetom da ti ona želi reći što ti točno stavlja[/quote]

ne farbaju se svi u jednu boju. a nema šanse da ti frizerka kaže u kojem omjeru miješa boje, osim ako ste si baš frendice

ja se ne farbam doma jer sam presmotana za to. ali stvarno. znam da samofarbanje i nije neka vrhunaravna vještina, al meni ne ide i točka.
jednom sam probala i nije mi se svidjelo nit kakva sam bila ja nit kupaona.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2009, 16:33

Meni je jedini problem s samofarbanjem što to moram raditi kad svi pozaspu jer mi inače stalno netko upada u kupaonicu, pa bi potencijalno bilo boje svuda, slijedom toga se teško odlučujem jer budem umorna navečer :roll: .
Inače ne radim nikakvu posebnu štetu - obučem neku staru robu da se slučajno ne zaflekam i to je to :mrgreen:
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Barbi » 10 stu 2009, 16:51

Ja se često farbam doma jer potreba za farbanjem dođe puno prije potrebe za šišanjem šišam se dvaput godišnje otprilike kad imam dugu kosu a sad mi je takva. Ja se baš volim doma farbati, sama ili me farba mama ili frendica, jednom je čak i MM ali kaže da više neće. :mrgreen: Uvijek kupim neku drugu boju, isprobala sam razne Lorealove, Garnierove i Schwarchkopfove i uvijek dobro ispadne. Nekad tamnije, nekad svjetlije, nekad zlatnije nekad čokoladnije, meni je zapravo to nebitno :lol a volim promjene.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la kimama1 » 10 stu 2009, 17:05

pa to su kolor šamponi o čemu vi pričate. ja pričam o pravoj farbi u tubi+ hidrogen. kene, palete, opera i sl
mirbi, nisam nikad vidjela frizerke da farbaju recitalom,lorealom i sličnim bojama kosu. baš nikad.
kao što ne postoji mogućnost da frizerki pokrije sjedine a tebi doma ne, ako koristite istu farbu i isti postotak hidrogena. i ako ne prčkaš rukama nego nanosiš pravilno,četkicom. jednostavno nemoguće. i ja sam sijeda. jako.
ako ideš kod frizerke svaki tjedan kao ja, ofkors da će ti reći koje farbe stavlja (ja sam godinama miješala dvije za intenzivno crvenu), čak će te i pitati koju ti stavljaš, ako odlučiš eksperimentirati pa joj se svidi. :mrgreen:
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.