Sada je: 30 tra 2026, 06:42.

koliko plaćate frizerske usluge?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: koliko plaćate frizerske usluge?

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2009, 17:12

Ja se farbam Lorealom koaj pokriva sijede :) - uvijek mi kažu frizerke da mi je dobra boja (ne vjerujem da mi s eupucavaju - prije bi rekle da mi nije dobra da me treba popraviti ;) )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la skorpionka » 10 stu 2009, 19:42

Šišam se već 15 godina u istom salonu. Doduše, odnedavno su to dvije lokacije na kojoj se izmjenjuje njih par frizera iz istog salona. Zadovoljna sam i ne pada mi napamet eksperimentirati. Kod njih se uvijek naručujem jer je takva situacija u njihvoim salonima. Jedino kad si slobodan radnim danom ujutro možeš banuti nenajavljeno.
Dugo godina me sisao samo taj jedan te isti frizer, a sad ih trenutno imam dva (ovaj moj dugogodisnji je zaposlio jos jednog dobrog). Prvi voli kracu kosu pa ga u fazi puštanaj kose zaobilazim i tad se dajem u ruke ovom drugom rezervnom. Ako uz sisanje i feniranje stavljam preljev platim 420 kn. Samo šišanje platim 200 kn. Preljev stavljam rijetko, cca jednom u tri ili četiri mjeseca. U kućnoj radinosti mi se ne stavlja nista, to cu kad posijedim. :zivili

Kvartovske babske frizeraje koristim jednom ili dvaput godisnje za nekakva feniranja i to uvijek bude debakl da pretjeraju s ukočenošću frizure. I uvijek mi dignu talk s previše verbalne komunikacije i žamorom u takvim salonima.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la frrr » 10 stu 2009, 22:36

kimama1 je napisao/la:pa to su kolor šamponi o čemu vi pričate. ja pričam o pravoj farbi u tubi+ hidrogen. kene, palete, opera i sl

to su farbe, jednako kao i one kad kupiš tubu+hidrogen samo što zadnjih nekoliko godina jer ti to zaslužuješ i da bi ti život bio lakši prodaju sve u jednoj kutiji, u praktičnim bočicama koju natakneš jednu na drugu da ne moraš mazat neku svoju zdjelicu i koje samo promućkaš, a još ti dodaju i masku za poslije, kak su dobri.
hoćureć, ima među tim l'orealima, recitalima i sl. kolor šampona, al ima i farbi, jednakih kao onih u tubi, s priloženim hidrogenom jednakim kao onaj kojeg kupiš posebno

ako ideš kod frizerke svaki tjedan kao ja, ofkors da će ti reći koje farbe stavlja

ako ideš svaki tjedan onda da. al mislim da stvarno rijetko koja od nas ide kod frizera svaki tjedan.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 10 stu 2009, 23:04

jednako kao i one kad kupiš tubu+hidrogen samo što zadnjih nekoliko godina jer ti to zaslužuješ i da bi ti život bio lakši prodaju sve u jednoj kutiji

nije zadnjih nekoliko godina, prije 20 sam isprobala takve. i hidrogen je max. 9% (najčešće 6) i nemaju amonijaka.
farbe imaju i jedno i drugo i nagrizaju kosu, ali bolje posvjetljavaju i pigment se duže zadržava.

za staviti pravu farbu koja je i gušća i da bude ravnomjerno nanesena u kratkom roku nije frka na moju kosu, na kiminu bogme i je. treba puno prakse i spretnosti.
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 10 stu 2009, 23:14

ok, pretpostavila sam da nitko ni ne misli da se s bojom kupljenom u drogeriji može farbati iz tamnosmeđe u platinasto plavu
al to nisu kolor šamponi nego boje za kosu
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 10 stu 2009, 23:21

frrr, krivo si pretpostavila, onaj kome treba samo par nijansi posvijetliti ili potamniti kosu, dosta mu je i priručna farba iz dm-a
i nisam ti ja nikakva neprosvijećena tetka, :D te "da ti život bude lakši" farbe uglavnom olakšavaju frizerima, nakon što jednom ofarbaš time i ne pokriješ sjedine ili ti kosa ne potamni/posvijetli koliko si htio, vratit ćeš se u salon.
da bi postigao ono što postiže frizerka, moraš koristiti ono što koristi ona, a to su jaki preparati- jednostavna logika.
a svak zna neku frizerku koja mu može dati savjet vezan uz farbu.

eli, meni samo treba duže vremena. al ako je MM skužio isprve (jedno 6 mj me on farbao), onda to može svatko, al zaista.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Dudley » 10 stu 2009, 23:23

Barbi je napisao/la:Ja sam promijenila hrpetinu frizera u Zagrebu u zadnjih desetak godina, i skupih i jeftinih, i po preporuci i na blef, i u centru i na periferiji i dugo nisam mogla naći frizera/ frizerku koji/a bi me UZASTOPCE par puta dobro ošišali.

E ovo mene nikak nije jasno, desilo mi se par puta da me prvi puta super ošiša, ja oduševljena kak sam napokon našla pravog frizera a kad ono drugi/treći put bude čisto razočaranje :dunno

Sve u svemu, najzadovoljnija sam bila u jednom razvikanom i skupom frizeraju, uvijek sam se naručivala isključivo kod vlasnice jer sam bila zadovoljna načinom i brzinom (meni je ovo uvijek prednost - tko god mi dugo petlja po kosi imam osjećaj da ne zna šta radi i nikad ne ispadne dobro)a posebice njenom mutavošću :mrgreen: Mrzim kad moram stalno nešto klepetati, hoću listati časopise i mantrati svoje.

Kako momentalno nemam vremena nizašta, idem u kvartovski frizeraj (koji mi je preporučila frendica koja živi na drugom kraju grada :lol ), zadovoljna recimo za neku četvorku a cijena šišanja i frizure je 130,00 kn, sasvim ok.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 10 stu 2009, 23:27

frrr je napisao/la:ok, pretpostavila sam da nitko ni ne misli da se s bojom kupljenom u drogeriji može farbati iz tamnosmeđe u platinasto plavu
al to nisu kolor šamponi nego boje za kosu

Točno..sve kaj ima hidrogen je farba za kosu.

http://zena.hr/article.aspx?ID=324

Boje za kosu i njihova svojstva
Znate li koja je razlika između boje za kosu, preljeva i kolor šampona?

Danas nas na svakom koraku čekaju proizvodi za bojanje kose. Uđemo u bilo koju parfumeriju i susrećemo hrpu proizvođača i boja prihvatljivih cijenom i jednostavnih za korištenje. No to nisu profesionalne boje, to nisu profesionalni dućani i osobe koje vas poslužuju nisu profesionalci, pa je zbog toga bitno da znate što kupujete i stavljate na kosu jer svaka radnja na vašoj kosi može imati trajne i teške posljedice.

Pa da krenem na objašnjenje:
Postoje permanentne i polupermanentne boje.

PERMANENTNE BOJE

Permenentne boje su boje koje se mješaju sa najmanje 6%, a najviše 12% hidrogenom. To su boje koje imaju nezasićene molekule i imaju sposobnost pokrivanja sijedih vlasi, posvjetljivanja kose, ne ispiru se, te ostavljaju izrast. Ukratko one imaju sposobnost stavljanja umjetnih pigmenata u kosu.

POLUPERMANENTNE BOJE

Polupermanentne boje su poznate pod nazivom preljevi. One se ispiru, traju do 8 pranja, ne pokrivaju sijede vlasi, niti mogu posvjetliti kosu. Ne ostavljaju izrast. One mogu nijansirati ili potamniti kosu tj. nemaju svojstvo mjenjanja prirodnih pigmenata.

KOLOR ŠAMPONI

Ono što se nudi u parfumerijama se obično nudi pod nazivom ' kolor šamponi'. U frizerskoj terminologiji kolor šampon je obojeni šampon koji samo nijansira kosu, ispire se sa kose sa 1-2 pranja, tako da već za 1-2 pranja možete oprati svoju kosu sa drugom nijansom kolor šampona.
Ono što vam se nudi u parfumeriji nije kolor šampon.

'Kolor šampon' iz parfumerije sadrži bočicu koja se mješa sa bojom iz pakiranja i to je obično 6% hidrogen. To mu oduzima svostvo kolor šampona, znači da ono što kupujemo u parfumerijama je prava permenentna boja!!!

Nemojte misliti da ako nije rađeno kod frizera, gdje vam se točno kaže sa kojim postotkom hidrogena će vam se raditi, da tog postotka nema ili da je ono što vi radite bolje za vašu kosu.

Sljedeća stvar kod takve boje je da sadrže zasićene molekule, što znači da dublje prodiru u kosu te ih je teže maknuti.

Isto tako kod neprofesionalnog nanošenja boje, boja se konstantno nanosi na mjesta koja su već zasićena tim molekulama, te ih je zbog te zasićenosti skoro pa nemoguće maknuti tj. promjeniti.

KANA

I da se osvrnem na nešto što nam priroda daje, a to je kana. Ono što je super kod nje je da je 100% prirodna i dolazi nam od prirode same. I to je pozitivno ali, a uvijek postoji ali, baš zato što je prirodna, a ima svojstvo mijenjanja boje, ona stvara debelu ovojnicu oko vlasi, pa time ne dozvoljava ničem drugom da uđe u kosu. Ponekad se na kaniranu kosu ne može raditi ni minival. Čak ni proizvodi za njegu kose ne mogu obaviti svoj posao.

Eto to su razlike u bojama na tržištu.

Zadnja izmjena: lilly; 10 stu 2009, 23:29; ukupno mijenjano 1 put/a.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la frrr » 10 stu 2009, 23:28

kimama1 je napisao/la:da bi postigao ono što postiže frizerka, moraš koristiti ono što koristi ona, a to su jaki preparati- jednostavna logika.

znam, nisam ja ni rekla da nije tako. samo sam korigirala terminologiju jer ovo u kutijama iz dm-a stvarno nisu samo kolor šamponi nego i farbe. da, blaže farbe nego one koje koriste frizeri (nije l'oreal lud da baš sve što nudi ponudi u dm-u za 50 kuna), ali su farbe.

edit: ne može svatko. ja znam da zvuči nevjerojatno, ali ne mogu. ako i mogu, mogu s puno prtljanja, petlanja, zajebancije i okolne štete, a to mi se ne da.

edit2: tnx, lilly
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 10 stu 2009, 23:32

Meni se dešava otkako sam plava da mi farba ne prekrije dobro sijede :dunno i to bez obzira da li se farbam doma (farba me mama, ponekad i MM, ja sam antitalent za takvo nešto) ili u frizeraju. Zapravo od frizeraja sam u zadnje vrijeme odustala jer mi se desilo i u razvikanim salonima da me moraju dva puta farbati. Možete misliti koliko sam sati tamo bila, mislila sam da nikad neću izaći van ili da ću izaći bez kose :shock:
Zadnja izmjena: lastavica; 10 stu 2009, 23:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la eli » 10 stu 2009, 23:32

mi laici pod farba smatramo permanentne boje za kosu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la eli » 10 stu 2009, 23:34

po mom frizeru, prednost farbanja u frizeraju je ta što točno znaju koliko vremena pustiti farbu da odstoji na izrastku, koliko na ostatku kose da bude idealno pokriveno bez da kosu uništi, a to ovisi od osobe do osobe i stvar je iskustva za to točno procijeniti.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 10 stu 2009, 23:38

Evo ja se baš krenula farbati pa čitam s kutije Loreal Excellence creme :mrgreen: - boja u obliku kreme za trostruku zaštitu - Razvijač sadrži hidrogen - meni to boja - još jedan razlog zašto se baš ne volim farbati u salonima je što mi je ta boja preagresvna i uvijek me svrbi glava od nje (isto loreal, ali profi boje)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la lilly » 10 stu 2009, 23:44

eli je napisao/la:
jednako kao i one kad kupiš tubu+hidrogen samo što zadnjih nekoliko godina jer ti to zaslužuješ i da bi ti život bio lakši prodaju sve u jednoj kutiji

nije zadnjih nekoliko godina, prije 20 sam isprobala takve. i hidrogen je max. 9% (najčešće 6) i nemaju amonijaka.
farbe imaju i jedno i drugo i nagrizaju kosu, ali bolje posvjetljavaju i pigment se duže zadržava.

za staviti pravu farbu koja je i gušća i da bude ravnomjerno nanesena u kratkom roku nije frka na moju kosu, na kiminu bogme i je. treba puno prakse i spretnosti.

Ziher znam da primjerice palette ima amonijaka, a i da neke boje dodju s 12% hidrogenom
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dudley » 10 stu 2009, 23:44

Mrzim se farbati doma sama, nisam inače nešto spretna u ruke :lol, sve zmažem i samo se naživciram.
Dok sam imala više vremena uvijek sam se farbala u frizerajima.

A da mi kosa nije šuga šugava koja se masti svakih 36 sati, i da ju mogu prati svakih tjedan dana kao moja mama, nikad ju ne bi prala sama doma nego bi obavezno išla frizeru.
Obožavam kad mi netko drugi pere kosu, pogotovo kad zna šta radi, pa fino čvrsto istrlja, pa izmasira, divota.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 10 stu 2009, 23:49

viš, ja mrzim kad mi netko drugi pere kosu. od svih stvari u frizeraju najviše mrzim pranja kose.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dudley » 10 stu 2009, 23:51

Je, i jedna moja frendica isto, šizi dok joj peru kosu a ja bi da to traje satima.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 10 stu 2009, 23:51

frrr je napisao/la:viš, ja mrzim kad mi netko drugi pere kosu. od svih stvari u frizeraju najviše mrzim pranja kose.

i ja :lol
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamin slatkiš » 10 stu 2009, 23:53

slazem se u potpunosti; pocupa me zivu dok mi kao masira kosu .. :conf
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la anlan » 11 stu 2009, 00:06

lilly777 je napisao/la:
frrr je napisao/la:viš, ja mrzim kad mi netko drugi pere kosu. od svih stvari u frizeraju najviše mrzim pranja kose.

i ja :lol

ja baš volim, pogotovo ako pere muško s tupastim i snažnim prstima. i ako je masažna fotelja koju namjeste u vodoravan položaj. kod renate su takve fotelje, ja sam uvijek žicala da mi je skroz spuste da malo odmorim.

btw. kvartovska friizerka mi je naplatila pramenove 300 kn. nije li to puno? a kvart mi nije elitni niti je frizeraj fensi, baš suprotno :roll: .
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 11 stu 2009, 00:10

Ziher znam da primjerice palette ima amonijaka, a i da neke boje dodju s 12% hidrogenom

je, pallete ima amonijaka i plave su sa 12% hidrogenom pa su zato tako krasne i postojane, prave farbe. meni je uništila kosu skroz na skroz i frizer me dobro "oprao" da s obizirom na tankoću vlasi takve stvari ne bi smjela stavljati sama.
eli
Sveta krava

PostPostao/la lilly » 11 stu 2009, 00:12

eli je napisao/la:

je, pallete ima amonijaka i plave su sa 12% hidrogenom pa su zato tako krasne i postojane, prave farbe. meni je uništila kosu skroz na skroz i frizer me dobro "oprao" da s obizirom na tankoću vlasi takve stvari ne bi smjela stavljati sama.

meni nisu...zivo smece od farbi
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 11 stu 2009, 00:16

očito ovisi o pigmentu i tipu vlasi. moja je jako tanka i sa njima mi je kosa bila skroz bejbi plava, ali ne kao žarulja, već srebrna.
eli
Sveta krava

PostPostao/la lilly » 11 stu 2009, 00:17

eli je napisao/la:očito ovisi o pigmentu i tipu vlasi. moja je jako tanka i sa njima mi je kosa bila skroz bejbi plava, ali ne kao žarulja, već srebrna.

moguce, znam par ljudi kojima je dobra :dunno
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 11 stu 2009, 00:19

u biti to je starinski tip farbe, žestoka kemija. skoro sam oćelavila od nje, ali boja je bila krasna.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 11 stu 2009, 08:42

Prve sijede su mi se pojavile prije 20 godina! :shock: Od tada nema toga što ja nisam probala. Hidrogen, koliko ja znam, se stavlja ako se kosa želi posvijetliti, a ne potamniti, a osim toga, kosa mi je jako slaba i ne smijem to ni pomislit stavit na glavu.

Frizerku imam istu oko 10 godina, ona je jedna od onih koja me ne pita šta ja želim, jer to zna bolje od mene. Recimo da ja misec-dva bojam doma, pa kad se sama sebi smučim jer izgledam ko zapuštena luda, onda ipak odem u salon. Imam ja i susidu koja je frizerka, pa me ponekad oboja doma sa bojom koju ja kupim, svakako ispadne bolje nego kad to radim ja. Najviše sijedih je na tjemenu, a tu ipak bolje vidi netko drugi.

I, netko je rekao, frizerke rijetko stavljaju samo jednu boju, miješaju ih. Moja ima zapisano u teci koja je moja kombinacija.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la lilly » 11 stu 2009, 10:34

mirbi je napisao/la:Prve sijede su mi se pojavile prije 20 godina! :shock: Od tada nema toga što ja nisam probala. Hidrogen, koliko ja znam, se stavlja ako se kosa želi posvijetliti, a ne potamniti, a osim toga, kosa mi je jako slaba i ne smijem to ni pomislit stavit na glavu.

U svaku boju ide hidrogen. Samo za potamnit kosu ide slabiji postotak, a za posvijetlit jači.

mirbi je napisao/la:I, netko je rekao, frizerke rijetko stavljaju samo jednu boju, miješaju ih. Moja ima zapisano u teci koja je moja kombinacija.

I ovo je istina, primjerice za sijede se uvijek u zeljenu nijansu stavlja i prirodna nijansa ovisi o postotku sijedih.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 11 stu 2009, 11:19

Dok sam bila crvenokosa, godinama sam se sama farbala. Najbolje su mi bile Dikson boje.
Sad vec deset godina imam platinaste pramenove i nema šanse da se usudim sama prtljati po kosi.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Mak » 11 stu 2009, 11:41

U svaku boju ide hidrogen. Samo za potamnit kosu ide slabiji postotak, a za posvijetlit jači.

Znaci treba teziti prema nuli amonijaka i sto nizim hidrogenom?
Onda bi Goldwellovi samponi sa 2% hidrogena i 0% amonijaka trebali biti raj za moju kosu? Ili?
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaloZlo » 11 stu 2009, 12:24

Ja sam u iste frizerke vec 7 godina,otkako je otvorila svoj salon,i ja samo sidnem i čekam da mi kaze da mogu ic :lol
I uvijek sam zadovoljna,imam plave pramenove,ona smixava neke Matrix boje,par nijansi i isto mi ih radi na češalj,ne na foliju,misterija kako mi ne oboja okolnu kosu ostaje :shock:

I volim ic tamo,jer je atmosfera odlična,opuštena,zezamo se,popijem kavu,i baš se odmorim :naughty

Po cijeniku su cijene druge,al ja dok sam imala dugu kosu,pramenovi,šišanje,peglanje=250
a sad s kratkom isto to 150 :dada

I mislim da nema tog frizera/frizerke kojem bi ja dala 500 kuna pa da mi je sad iz oka ispao/la :lol ,to mi je ipak too much,da ne govorim o frendici koja godinama uzdize u nebesa studio BBK,a likovi unutra :loce a cijene tek :shock: :shock: a pravo i pošteno,frizura joj nista nije bolja od moje :mrgreen:
Zadnja izmjena: MaloZlo; 11 stu 2009, 12:27; ukupno mijenjano 1 put/a.
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.