- uvijek mi kažu frizerke da mi je dobra boja (ne vjerujem da mi s eupucavaju - prije bi rekle da mi nije dobra da me treba popraviti
)Sada je: 30 tra 2026, 06:42.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997
- uvijek mi kažu frizerke da mi je dobra boja (ne vjerujem da mi s eupucavaju - prije bi rekle da mi nije dobra da me treba popraviti
)
kimama1 je napisao/la:pa to su kolor šamponi o čemu vi pričate. ja pričam o pravoj farbi u tubi+ hidrogen. kene, palete, opera i sl
ako ideš kod frizerke svaki tjedan kao ja, ofkors da će ti reći koje farbe stavlja

jednako kao i one kad kupiš tubu+hidrogen samo što zadnjih nekoliko godina jer ti to zaslužuješ i da bi ti život bio lakši prodaju sve u jednoj kutiji

te "da ti život bude lakši" farbe uglavnom olakšavaju frizerima, nakon što jednom ofarbaš time i ne pokriješ sjedine ili ti kosa ne potamni/posvijetli koliko si htio, vratit ćeš se u salon.Barbi je napisao/la:Ja sam promijenila hrpetinu frizera u Zagrebu u zadnjih desetak godina, i skupih i jeftinih, i po preporuci i na blef, i u centru i na periferiji i dugo nisam mogla naći frizera/ frizerku koji/a bi me UZASTOPCE par puta dobro ošišali.
), zadovoljna recimo za neku četvorku a cijena šišanja i frizure je 130,00 kn, sasvim ok.
frrr je napisao/la:ok, pretpostavila sam da nitko ni ne misli da se s bojom kupljenom u drogeriji može farbati iz tamnosmeđe u platinasto plavu
al to nisu kolor šamponi nego boje za kosu
Boje za kosu i njihova svojstva
Znate li koja je razlika između boje za kosu, preljeva i kolor šampona?
Danas nas na svakom koraku čekaju proizvodi za bojanje kose. Uđemo u bilo koju parfumeriju i susrećemo hrpu proizvođača i boja prihvatljivih cijenom i jednostavnih za korištenje. No to nisu profesionalne boje, to nisu profesionalni dućani i osobe koje vas poslužuju nisu profesionalci, pa je zbog toga bitno da znate što kupujete i stavljate na kosu jer svaka radnja na vašoj kosi može imati trajne i teške posljedice.
Pa da krenem na objašnjenje:
Postoje permanentne i polupermanentne boje.
PERMANENTNE BOJE
Permenentne boje su boje koje se mješaju sa najmanje 6%, a najviše 12% hidrogenom. To su boje koje imaju nezasićene molekule i imaju sposobnost pokrivanja sijedih vlasi, posvjetljivanja kose, ne ispiru se, te ostavljaju izrast. Ukratko one imaju sposobnost stavljanja umjetnih pigmenata u kosu.
POLUPERMANENTNE BOJE
Polupermanentne boje su poznate pod nazivom preljevi. One se ispiru, traju do 8 pranja, ne pokrivaju sijede vlasi, niti mogu posvjetliti kosu. Ne ostavljaju izrast. One mogu nijansirati ili potamniti kosu tj. nemaju svojstvo mjenjanja prirodnih pigmenata.
KOLOR ŠAMPONI
Ono što se nudi u parfumerijama se obično nudi pod nazivom ' kolor šamponi'. U frizerskoj terminologiji kolor šampon je obojeni šampon koji samo nijansira kosu, ispire se sa kose sa 1-2 pranja, tako da već za 1-2 pranja možete oprati svoju kosu sa drugom nijansom kolor šampona.
Ono što vam se nudi u parfumeriji nije kolor šampon.
'Kolor šampon' iz parfumerije sadrži bočicu koja se mješa sa bojom iz pakiranja i to je obično 6% hidrogen. To mu oduzima svostvo kolor šampona, znači da ono što kupujemo u parfumerijama je prava permenentna boja!!!
Nemojte misliti da ako nije rađeno kod frizera, gdje vam se točno kaže sa kojim postotkom hidrogena će vam se raditi, da tog postotka nema ili da je ono što vi radite bolje za vašu kosu.
Sljedeća stvar kod takve boje je da sadrže zasićene molekule, što znači da dublje prodiru u kosu te ih je teže maknuti.
Isto tako kod neprofesionalnog nanošenja boje, boja se konstantno nanosi na mjesta koja su već zasićena tim molekulama, te ih je zbog te zasićenosti skoro pa nemoguće maknuti tj. promjeniti.
KANA
I da se osvrnem na nešto što nam priroda daje, a to je kana. Ono što je super kod nje je da je 100% prirodna i dolazi nam od prirode same. I to je pozitivno ali, a uvijek postoji ali, baš zato što je prirodna, a ima svojstvo mijenjanja boje, ona stvara debelu ovojnicu oko vlasi, pa time ne dozvoljava ničem drugom da uđe u kosu. Ponekad se na kaniranu kosu ne može raditi ni minival. Čak ni proizvodi za njegu kose ne mogu obaviti svoj posao.
Eto to su razlike u bojama na tržištu.

kimama1 je napisao/la:da bi postigao ono što postiže frizerka, moraš koristiti ono što koristi ona, a to su jaki preparati- jednostavna logika.

i to bez obzira da li se farbam doma (farba me mama, ponekad i MM, ja sam antitalent za takvo nešto) ili u frizeraju. Zapravo od frizeraja sam u zadnje vrijeme odustala jer mi se desilo i u razvikanim salonima da me moraju dva puta farbati. Možete misliti koliko sam sati tamo bila, mislila sam da nikad neću izaći van ili da ću izaći bez kose eli je napisao/la:jednako kao i one kad kupiš tubu+hidrogen samo što zadnjih nekoliko godina jer ti to zaslužuješ i da bi ti život bio lakši prodaju sve u jednoj kutiji
nije zadnjih nekoliko godina, prije 20 sam isprobala takve. i hidrogen je max. 9% (najčešće 6) i nemaju amonijaka.
farbe imaju i jedno i drugo i nagrizaju kosu, ali bolje posvjetljavaju i pigment se duže zadržava.
za staviti pravu farbu koja je i gušća i da bude ravnomjerno nanesena u kratkom roku nije frka na moju kosu, na kiminu bogme i je. treba puno prakse i spretnosti.

, sve zmažem i samo se naživciram.

frrr je napisao/la:viš, ja mrzim kad mi netko drugi pere kosu. od svih stvari u frizeraju najviše mrzim pranja kose.

lilly777 je napisao/la:frrr je napisao/la:viš, ja mrzim kad mi netko drugi pere kosu. od svih stvari u frizeraju najviše mrzim pranja kose.
i ja

Ziher znam da primjerice palette ima amonijaka, a i da neke boje dodju s 12% hidrogenom
eli je napisao/la:Ziher znam da primjerice palette ima amonijaka, a i da neke boje dodju s 12% hidrogenom
je, pallete ima amonijaka i plave su sa 12% hidrogenom pa su zato tako krasne i postojane, prave farbe. meni je uništila kosu skroz na skroz i frizer me dobro "oprao" da s obizirom na tankoću vlasi takve stvari ne bi smjela stavljati sama.

eli je napisao/la:očito ovisi o pigmentu i tipu vlasi. moja je jako tanka i sa njima mi je kosa bila skroz bejbi plava, ali ne kao žarulja, već srebrna.

mirbi je napisao/la:Prve sijede su mi se pojavile prije 20 godina!Od tada nema toga što ja nisam probala. Hidrogen, koliko ja znam, se stavlja ako se kosa želi posvijetliti, a ne potamniti, a osim toga, kosa mi je jako slaba i ne smijem to ni pomislit stavit na glavu.
mirbi je napisao/la:I, netko je rekao, frizerke rijetko stavljaju samo jednu boju, miješaju ih. Moja ima zapisano u teci koja je moja kombinacija.

Ziher znam da primjerice palette ima amonijaka, a i da neke boje dodju s 12% hidrogenom
U svaku boju ide hidrogen. Samo za potamnit kosu ide slabiji postotak, a za posvijetlit jači.

,to mi je ipak too much,da ne govorim o frendici koja godinama uzdize u nebesa studio BBK,a likovi unutra
a cijene tek 
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.