Sada je: 24 kol 2026, 20:31.

Kasalj- samo nocu i ujutro

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Kasalj- samo nocu i ujutro

PostPostao/la cleonikky » 29 lis 2009, 04:30

Adrian mi kaslje po noci, rekla bi da je suhi kasalj. To traje vec nekih 7 dana i osim kaslja nema ama bas nikakvih simptoma. Ni temperatura, ni zacepljen nosic...nista. Kaslje ujutro i onda nista preko dana.
Ne ide mi se kod doktora samo zbog toga ali taj kasalj ne prestaje.
Cak mu dajem i sirup od luka (mada je on vise za iskasljavanje).
Inace nije sklon respirativnim upalama.
Any idea?
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

Re: Kasalj- samo nocu i ujutro

PostPostao/la qw » 29 lis 2009, 11:18

Tako je i kod nas i isto traje 1 tj pa sam radije nazvala doc nego da idem na amb. i još pokupi nešto.Rekla mi je neka kupim prospan sirup dajem ga 3 puta na dan i neka u sobi stalno ima friškog zraka.

_________

DiI :srca
qw
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 29 lis 2009, 11:24

inhaliraj ga naveče prije spavanja, stavi nešto mokro u sobu da se suši i po pola glavice luka sa svake strane jastuka.
eli
Sveta krava

PostPostao/la cleonikky » 29 lis 2009, 12:36

eli, nisam probala jos sa lukom, ali dajem mu taj sirup.
Nije mi jasno zasto kaslje, jer po danu nema kaslja uopce, samo noc i rano jutro. Cini mi se da ga nesto iritira, a nisam mjenjala jastuk, pokrivace i slicno.
eli kod nas je sad ljeto, spavamo sa otvorenim prozorima, tako da mogu stavit mokru krpu :lol pored njega - ako si to mislila- da vlazi zrak?

cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la bubsek » 29 lis 2009, 13:42

cleonikky je napisao/la:Adrian mi kaslje po noci, rekla bi da je suhi kasalj. To traje vec nekih 7 dana i osim kaslja nema ama bas nikakvih simptoma. Ni temperatura, ni zacepljen nosic...nista. Kaslje ujutro i onda nista preko dana.
Ne ide mi se kod doktora samo zbog toga ali taj kasalj ne prestaje.
Cak mu dajem i sirup od luka (mada je on vise za iskasljavanje).
Inace nije sklon respirativnim upalama.
Any idea?

to se nama desilo negdje u 8mj isto kasalj samo po noci i ujutro suhi kasalj,bez zastopanog nosica bez temp.,isto sam odgadala odlazak doktorici nakon 2tjedna smo otisli i nije dobila nista jer je bilo navodno sve u redu,nakon tjedan dana od tog pregleda kasalj opet nije prestao i opet smo otisli doktorici a tada je grlo bilo jako upaljeno i dobili smo antibiotik ...
nije lose da se barem pluca odu poslusati za svaki slucaj.
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 29 lis 2009, 13:44

cleo, da, mislila sam na vlaženje zraka. koji dio ljeta je kod vas, suhi?
eli
Sveta krava

PostPostao/la cleonikky » 30 lis 2009, 05:00

eli, ljeto kod nas nije suho - nasa klima je sub-tropical, dakle ljeta su vlazna i topla, a zima je suha. Ima dovoljno vlage u zraku ljeti, zbog toga mi je malo cudno da bi to bio uzrok.

cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la rusulica » 04 stu 2009, 17:20

cleonikky je napisao/la:to se nama desilo negdje u 8mj isto kasalj samo po noci i ujutro suhi kasalj,bez zastopanog nosica bez temp.,isto sam odgadala odlazak doktorici nakon 2tjedna smo otisli i nije dobila nista jer je bilo navodno sve u redu,nakon tjedan dana od tog pregleda kasalj opet nije prestao i opet smo otisli doktorici a tada je grlo bilo jako upaljeno i dobili smo antibiotik ...

Joj sad si me prepala. Moja laura isto to sve isto samo već peti tjedan. Bili kod pedijatrice prije tjedan dana, poslušala je i rekla da nema ništa. Dala nam je panatus. Kašalj je postao malo produktivniji al i dalje dosta dubok i iscprljujući. Prije smo uzimali prospan, nikakve koristi. Ne ide mi se opet u pedićke, pogotovo sad kad je oink, oink gripa u điru. Pričekat ćemo još koji dan da vidim oće li to više proć. Mislim da je prije stvar u lošem imunitetu. Naime koliko god da se mama trudi, Laura ne voli voće pa joj dajem nadomjeske al nije to to.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 09 stu 2009, 23:50

ušli smo u 6 tjedan a ona i dalje kašlje po noći a malo i po danu. kašalj baš dubok,onako grez zas čuti. popili cilu bocu panatusa (10 dana) i ništa. samo je malo kašalj "zvučniji". jel mi pametnije ostat doma i mislit se šta je ili otić do pedićke riskirajući dobiti gripu??
prije 10 dana smo bili i nije joj ništa našla na plućima ni grlu, jel moguće da se naknadno štagod razvilo. L. nema fibru, tu i tamo zaslini samo taj kašalj :aaa
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hana1 » 17 stu 2009, 10:59

Kod nas je ista stvar-kašljemo već 6 tj. u međuvremenu smo 3 puta bili kod doktora i zdravi smo-čak nas je i protiv gripe cijepio. ali kašalj ne popušta. Pio je mališa bisolex i neke biljne sirupiće. Pa se kašalj smiri pa pojačava. Ali kod pedijatra neidem dok ne dobije turu-bojim se onjk onjka. Sad smo trenutno na sirupu od sljeza-ne koristi nam. Probaj sa bisolexom-on pojačava iskašljavanje-i često se u prva 2 dana kašalj pojača aonda smanjuje. mnogima je pomogao-ne i nama. :conf
hana1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 17 stu 2009, 11:06

thx. pijemo bisolex već 7 dana, bolje je iskašljava. ti si ovo pisala i na postu kašalj ??? ili sam falila?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hana1 » 17 stu 2009, 15:14

PISALA SAM PISALA. NOVA SAM OVDJE PA ISTRAŽUJEM FORUM. A I LUDA VEĆ OD POTRAGE ZA POMOĆ ZA MOG MALIŠU. PA SE RASPISALA NA SVE STRANE. A NIGDJE NIŠTA ŠTO BI PRIMJENILA. UFFFFF! :D
hana1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 18 stu 2009, 10:49

hana1 je napisao/la:LUDA VEĆ OD POTRAGE ZA POMOĆ ZA MOG MALIŠU. PA SE RASPISALA NA SVE STRANE. A NIGDJE NIŠTA ŠTO BI PRIMJENILA. UFFFFF! :D

evo ja sam se javila na ovaj forum ordinacije štafnel što mi ga je preporučila I-STA (hvala :mah ) u temi "Kašalj" i dobila odgovor pa probaj
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hana1 » 18 stu 2009, 12:01

Hvala ti. Znači ne preostaje nam drugo-nego skupiti hrabrost i otići do pedijatra. Pa valjda neće baš na nas onjk gripa.
Sretno vam bilo! I javi kako je bilo kod doktora. Ja ću vidjeti još ovaj tjedan pa ako nema pomaka na bolje u ponedjeljak idemo pedijatru. E a jer možda znaš koliko se smiju koristiti te bisolex kapi? Meni je rečeno 10 dana. : :/
hana1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 18 stu 2009, 14:23

Ma daj samo 10 dana, nisam znala. A i mi ćemo onda još koji dan i neću ni ja još u pedićke. Nekako mi se čini da ovaj kašalj "puca" pa ću vidit još koji dan. Sretno right back at you. :mah
By the way jesi čula za ono sa crnom repom (ne znam jeli to ona ljubičasta ili je nešto drugo).
Ugl nisam probala al kaže mi moja sveki da se sredina izdubi i unutra stavi par žlica meda preko noći i da to ujutro bude kao sirup i pije se po žličicu više puta na dan. Navodno čudotvorno :dunno
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hana1 » 19 stu 2009, 08:18

Iskreno čula sam svašta, ali nekako prezam od tih narodnih recepata, a tko zna možda pomažu. Znam da je to još moja baka radila. A čula sam i za neki koktel od kuhanog luka-to mi je frendica radila malom. Ne znam ni sama. Jer češ probati išta od toga? Problem je kako bebače nagovoriti da to popiju-moj meni sve ispljune ako mu ne tanca po guzi. I mrzi med- a to bi mu pomoglo barem malo-barem za imunitet.
E a kad smo već kod tog- jel si davala štogod djetetu za imunitet? Razmišljam da odem u ljekarnu i nešt uzmem.Možd ojača malo pa se tijelo izbori.
hana1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 21 stu 2009, 01:42

Ma ni ja ne virujem puno inače u te bapske predaje s koljena na koljeno al moja sveki je mlađe generacije i ima mladu dicu (diver mi je još osnoškolac) pa joj još znanje nije izvitrilo al isto još nisam ništa probala . Za taj luk (misliš na kapulu) mislim da je dobar, to je i meni mama kuvala. Nešto preprži se kapula pa se doda šećer (mislim) pa voda ili mliko... ili prvo šećer pa na karamelu kapula :conf :da? izmišala sam moram pitat. Uglavnom učinkovito :5 , okus :puke

A za imunitet malo više je šopam voćem (koje inače ne voli) i med i vitamin C. Prije sam davala sirup propolian al u nas u Splitu ga je teško nabavit. U ovoj privatnoj ljekarni di ga ima nestane za čas a štos je u tome što on košta 50 a propolias koji je ista stvar košta 100. Inače mislim da je na bazi meda i ima najviše vitamina c
Kakva je kod tebe situacija po pitanju kašlja? Meni se čini da se mojoj pogoršalo čim je prestala pit bisolex :roll:

A joj čeka me besana noć, muž mi je vadio :zub i sad :place
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 22 stu 2009, 01:40

a joj ovaj kašalj se pogoršao, nekako baš hrapav. u pon idem u pedijatrice puj, puj, puj, iš, iš sg
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la hana1 » 23 stu 2009, 08:19

Bokić! Moj malac se imam osječaj prehladio-umeđuvremenu-iako je to trajalo 2 dana-zreliji šmrkljiči. Nočas nije kašljao do 5 sati a onda se rasplakao pa opleti-kahlji kahlji. Ne znam ni sama. Čak razmišljam da mu ukinem bilo kakve ljekove -jer ovo više nije normalno. A točno znam ako odem doktoru reči će mi da nije ništa-šta bezveze dolazim. I ja sam pojačala doziranje voća. Probati ću pronaći taj ljekić u ljekarni što si napisala.
Javi kako ste prošli kod doktora-držim palčeve. SRETNO!
hana1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 23 stu 2009, 13:42

jutros imali neočekivane goste pa propustili posjet pedijatru(možda je sudbina umiješala svoje prste da ne odemo he he).
Ugl tek mi sutra popodne radi a kaže IINA na post "jel vas strah svinjske gripe" da se bisolex može davati dulje, da terapija treba trajati 3 tjedna. Pokušati ću opet s bisolexom nakon ove pauze od 2 dana pa ako vidim napredak možda ni ne odem. vidjet ću, javiti ću. Noćas nije kašljala, jutros nešto malo. Strah me jedino da nije kakv bronhitis ili slično a mi stojimo doma, međutim ona izgleda u redu nema fibre, malo zrelog šmrklja tu i tamo pa sad ti znaj šta je...
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.