Sada je: 12 kol 2026, 20:31.

EDUKACIJSKA RADIONICA U PUŽ-u

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

EDUKACIJSKA RADIONICA U PUŽ-u

PostPostao/la Lidija » 19 stu 2009, 11:04

ponedjeljak, 23. studenoga 2009., u 19:00 h, u Puževoj kućici, Đakovačka 11

OBITELJSKI CENTAR GRADA ZAGREBA, Preobraženska 4/IV, Zagreb

EDUKACIJSKA RADIONICA

"I moje dijete može"

Voditeljica radionice: Vesna Zelić, prof.soc.pedagog

Ponekad, kao roditelji, zaboravljamo da djeca ne uče iz naših opsežnih moralnih monologa i objašnjavanja što smiju, a što ne smiju, već uče promatrajući svoju najbližu okolinu – obitelj. Zato je važno osigurati im atmosferu iz koje će moći učiti modele kvalitetnih odnosa i komuniciranja.
Djeca s teškoćama u razvoju sporije usvajaju znanja i vještine te je roditeljima potrebno mnogo strpljenja za brojna ponavljanja sve dok djeca ne usvoje nova ponašanja koja će moći koristiti u svakodnevnom životu. Ponekad je teško imati strpljenje te ga ponekad i na trenutak izgubimo radi čega se kasnije loše osjećamo. Tada je i roditeljima potrebna podrška i pokoji savjet.

Broj sudionika ograničen. Molimo prijave na puz@udrugapuz.hr ili 091/5445295.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: EDUKACIJSKA RADIONICA U PUŽ-u

PostPostao/la Lidija » 20 stu 2009, 08:59

Moglo bi biti zanimljivo, u stvari sigurno će biti zanimljivo. Nije predavanje, najavljena je radionica.

Tko je hrabar ?
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 stu 2009, 09:19

vidimo se :mah
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la MBee » 20 stu 2009, 09:21

Također, meni je Puž postao mjesto za izlaske ;)
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 20 stu 2009, 11:18

Znaci prijavljujete se. Pišem.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 20 stu 2009, 12:01

Radionica je za roditelje !!!!!!!!!

Naime, neki su malo krivo shvatili ;) , pa naglašavam da je radionica za roditelje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 20 stu 2009, 17:53

ja sam se vec prijavila...jedino je moguce da dragi mozda nece moci doci ako mu uleti neki posao..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 stu 2009, 09:45

i??? kako je bilo?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 24 stu 2009, 22:57

paa..ja sam imala dojam i tako sam shvatila da ce biti predavanje odnosno radionica o odgoju djece..pa tako i o kaznjavanju i nagradivanju i svemu slicnome..no nekako mi se cini da je ok pocelo s temom o tome kakvi sve roditelji postoje (autoritativni,popustivlji,indiferentni i jos nes) ali se nije nastavilo u tom smjeru..cini mi se da je tema otisla na neku drugu stranu..pricali smo o tome sto nasa djeca mogu,koje su njihove potrebe..sto mi mislimo da njima treba i kako to prepoznajemo i sto njima zaista treba ako gledamo s njihova gledista..koja su njihova prava i kako smo se namucili da ih ostvarimo..
dirljive su bile price nekih roditelja..
medutim mene je zanimalo vise nesto konkretnije..npr sto uciniti kad je dijete "zlocesto" ..kako nauciti dijete prihvatljivom ponasanju..kako ga nauciti ako se 10 kaze da se nesto ne smije onda se ne smije..mislim,gospodica koja je to vodila rekla je da treba biti dosljedan i da je to naravno vrlo bitno..ali ipak sam mislila da cu saznati nesto vise..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 25 stu 2009, 08:39

Slažem se, radionica je bila ispod mojih očekivanja.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 25 stu 2009, 10:07

ja sam bila sprijecena, malo mi je lakse sad kad vas citam jer mi je bas bilo jako krivo sto ne mogu ici.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Lidija » 25 stu 2009, 10:44

Razumijem i pratim komentare.

Obiteljski centar Grada Zagreba organizirao je ovu radionicu u okviru nekog svog projekta, ponudio nam suradnju i mi smo pristali. Zahvalna sam svim sudionicima sto su dosli i iskazali svu kompleksnost nasih zivota, a mi bi isto bili samo roditelji svojoj djeci, kad bi to mogli. Vjerujem da su i predavaci nesto naucili.

Lu, sto se tice tvojih ocekivanja, ''..npr sto uciniti kad je dijete "zlocesto" ..kako nauciti dijete prihvatljivom ponasanju..kako ga nauciti ako se 10 kaze da se nesto ne smije onda se ne smije.'', to neces dobiti ni na jednoj radionici - ''složenu i upakiranu uputu za rukovanje''. Jer je nemoguce.
Kao sto je nemoguce ovakve teme odraditi u sat ili dva.

Za rezultat na nasoj roditeljskoj strani bila bi potrebna serija od barem cca 8 radionica u 2-3 mjeseca. Okvirno govorim iz iskustva. Ono sto sam ja bila prosla bilo je 12 tjedana po cca 2-3 sata u 3-4 mjeseca. Pa sam opet isla dogodine jer mi je trebalo.

Voditelj ovakve price u kojoj ima mesa, trebao bi biti vrlo iskusan obzirom na nasu populaciju, a mi bi s druge strane trebali imati zaista redovne sudionike. Razmisljam o organizaciji takve radionice. No, kako mi roditelji nemamo vremena za ''gubljenje'' trebalo bi zaista sve dobro organizirati i imati stalnu grupu koja se nece osipati. Moram li reci da puno ljudi danas radi ''škole za roditelje'', ali da ih je samo nekoliko majstora u tom poslu.
Mislim, treba nam bar dva, tri termina da si dopustimo razmisljati na nacin koji je nesto drugaciji od svakodnevnog.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 25 stu 2009, 10:56

Potpisujem Lidiju u potpunosti i bilježim se sa štovanjem za radionicu takvog tipa ;)

Svi smo mi vrlo osjetljivi kad se potegne tema o našem "životu" pa me posebno zasmetalo - pogled na sat, sad je 20.30, završavamo...bez obzira što smo usred priče o nečemu. To se tako ne radi.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 25 stu 2009, 14:54

mene bi isto interesirala takva radionica..
nisam se do sad raspitivala za "skolu za roditelje" niti iskreno znam gdje bi mogla pohadati takvo sto..
medutim,ono sto sam pisala da bi htjela neke savjete,mislim da bi ih ipak mogla dobiti od nekog strucnog i da bi to bilo moguce na nekoj radionici..ali slazem se da ne stane bas sve to u sat-dva..pogotovo kad ima vise roditelja sa djecom sa specificnim problemima..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.