Sada je: 02 kol 2026, 18:32.

Lunch box

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Lunch box

PostPostao/la Adorabla » 20 stu 2009, 14:17

Ja svojim curama stavljam voce; kiwi, mandarinu pa cak i jabuku (ne izgubi jako boju jer ne oksidira ako je lunchbox dobro zatvoren) i zalijepim im sa selotejpom s nutarnje strane poklopca malu plasticnu vilicu ili zamotam vilicu u salvetu pa sve skupa u vrecicu. U zadnje vrijeme zele one mini croissante i vocni jogurt.
A sta su nam sve bile ideje:
Pecivo i cokoladno (ili neko drugo mlijeko).
Sendvic ako stvarno slabo doruckuju (nekad pojedu pahuljice u pola salice mlijeka, onda im ja napravim mali sendvic od buterstangice da ponesu).
Cookiesi ili napolitanke ili keksi
Puding

Mislim da je vazno da smislis nacin kako da im zapakiras male zlicice i vilice jer ako ces samo gledati na fingerfood, brzo ces iscrpsti ideje.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Mala Bornica » 20 stu 2009, 16:00

moji kompliciraju pa npr. sendvice ne zele.

curi stavim: - jogurt na zlicu i marendinu
- tekuci jogurt i npr. rizine ploskice (kak os e tu u stvari zove, izgleda kao stiropor?)
- pahuljice u zdjelicu a mlijeko u bocicu (jede odvojeno, ne mijesa)

momku: - pahuljice ili kekse ili taj stiropor i cokoladno mlijeko

ujuto jedu ili cokolino ili tost i kakao.

nemastovito totalno.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Adorabla » 21 stu 2009, 23:26

pa stiropor naravno :lol svi to zovemo stiropor.
A znas li sto je sperploca? :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la Mala Bornica » 24 stu 2009, 10:36

sperploca??? nemam pojma. ako posto vole stiropor mozda bi i sperploca prosla :lol.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Adorabla » 24 stu 2009, 13:02

sperploca su ti oni Wasini tanki kruhici :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la paolla » 24 stu 2009, 16:57

Mogla bih doktorirati na ovu temu :dada Mi dobili flyer sto se smije, a sto ne smije nositi u vrtic za uzinu. Osim svih vrsta voca ( jabuke, kruske,sljive, grozdje,smokve, kiwi, mandarine, narance, jagode, borovnice, tresnje, dinje, breskve nektarine, marelice), izrezanog i zamotanog u prianjajucu prozirnu foliju, dobar je izbor i suho voce, vocni kolutovi i sl.
Sezonsko povrce ( mrkva, krastavci, cherrypome,paprika,komorac,koraba, prutici celera, sve izrezano u kolutice ili razlicite oblike i zavijeno u foliju)+ sirni namaz od povrca u koji ce se to povrce umakati.

Osim povrca i voca, jako je zdravo i preporucljivo jesti i orasaste plodove, tipa oraha, ljesnjaka, badema, u kolicini jedne pune sake.
Ukoliko ti djeca vole proizvode od punog zrna onda mozes birati izmedju razlicitih vrsta integralnih vrsta kruha, krekera od integralnih zitarica, rizinih kolutica, kokica koje si sama doma napravila, sandwich od integralnog kruha sa svjezim sirom ili sirnim namazom tipa Philadelphija. Mlijeko uvijek prolazi, ali bez ikakvih dodataka, obicni jogurt.
Ponekad( citaj svake prijestupne :lol ) su dozvoljeni sokovi, bijeli ili polubijeli kruh, grisini, banane.
Nikada ne smije nositi slatke napitke poput ledenog caja ili cole, zasladjene mlijecne proizvode, cokoladu,kekse, milchschnitte ili zitne plocice, slane snackove i sl.
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 27 stu 2009, 16:22

Ponukana tvojim postom odmah sam otisla po punu saku oraha :mrgreen:
Svaka cast da vam daju flyer. A znas kak je ovdje. Da to kazes ispao bi pomodna, militantna baba :mrgreen:

Edit: malo si razmisljam o tim kostunavicama i o susenom vocu. Ne svidja mi se to kao ideja jer da bi to pojele u skoli moraju oprati ruke. A bojim se da li ih peru
Adorabla
Medena

PostPostao/la paolla » 28 stu 2009, 17:14

Ja bih bila izgubljena bez tog flyera jer bi' bila skroz bezidejna, ali unatoc tim smjernicama sto se smije ,a sto ne smije, svako malo netko u vrtic za znüni donese neke cokoladice, schnitte i sl, "zabranjeno voce", tako da ni letak ne pomaze uvijek :mrgreen: pa teta mora glumit policajca i opominjat da se to vise ne nosi...

Pranje ruku je pod muss, pogotovo otkad se pojavila ova schweinnegrippe, :roll: peru ih kad dodju, prije jela, poslije jela, nakon igranja, pricanja, wc-a, igranja, ma uvijek... mene moja izvjestava uredno koliko je puta oprala ruke... :lol
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.