Da se ispravim dala sam ti krivu informaciju, Aerius se dobiva na recept što sam doznala na neugodan način. (a meni se činilo da sam ga prvi put kupila bez:conf ...e da i uz recept košta 38 kn).
Meni je Laura u Nedjelju(ali baš uvik mi se to dogodi vikendom) imala alergijsku reakciju na nešto nisam sigurna što i nisam sigurna da li je pojela ili samo dirala. Stavljala je prstiće u usta a posli su joj se oko usta pojavili crvenilo i urtikarija (bijeli plikovi kojii svrbe) i onda valjda gdje god se taknula po licu to se širilo. Ja sam primijetila tek kad se unervozila i počela plakat i trljat okice i češkat se(previše sam se opustila misleći da je samo na jaje alergična). Uf grozno, dobro sam ju isprala a poslije je opet bilo malo oko usta, u ustima ništa.
E sad jela je lokardu a plavu ribu inače ne jede često, može biti to. S druge strane dida je pekao jaja pa je dovoljno da je dotakao nju ili nešto što je ona poslije dirala da joj izbaci. S treće strane jela je i šalšu prije a inače na same pome nisam prmijetila alergiju ali kad jede kečap malo joj pocrveni oko usta i guza kad se pokaki ali ona taj kečap obožava, valjda bi osjetila da joj smeta. inače često jede šalšu tako da prije mislim da je u kečapu neki aditiv koji joj smeta nego sama poma (ili možda ako unutra ima ekstrakta paprike jer prije je bila alergična i na paprike iako više nije(moždA crvena p.)). Možda je ipak i samo nešto dotakla pa stavila prste u usta, ko će ga znati više.
Ugl zvala dežurnu ljekarnu da pitam imaju li Aerius a oni da je na recept i da nemaju nikakav antialergijski sirup za djecu koji nije na recept. Zamisli. A još meni pedijatrica rekla (i piše na njemu) da se Aerius uzima po potrebi 1 žličicu i da ne trebam nju niti pitati kad ću ga dati djetetu već kad ja ocijenim da je potrebno. Ko tu koga....
Uglavnom alergija nije bila toliko agresivna (da mi je prvi put bila bih u panici ali sad sam navikla) da bih je vodila na hitnu jer tamo odmah daju inekciju a njih nije dobro primati a Laura je nakon ispiranja djelovala dobro i veselo. Jedino me bilo strah što ako je ipak nešto pojela pa da ne bi imala kakvu reakciju po noći božesačuvaj smetnje dišnih putova ili takvo što pa sam se budila svaki čas da ju provjerim i spavla je s nama u krevetu

Sve je bilo ok kasnije, urtikarija se povukla 20 min nakon ispiranja kao i uvijek.
Eto samo sam ti htjela reći da Aerius ide na recept a ispalo pola stranice teksta