Forsira se učenje čitanja i pisanja, hrvatski je svaki dan, uglavnom se radi o ponavljajućim radnjama (tipa napiši 3 reda slova Bb). I nemam osjećaj da se baš svaštari, PiD je usput, matematika je usput, o ostalim predmetima da ne govorim. Naši baš iz svakog predmeta, uključujući i matematiku svaki dan pišu diktat
čitanje i pisanje su jako različite radnje i različiti djelovi mozga su uključeni (uz neke zajedničke dijelove).
pisanje je stvar grafomotorike i fine motorike općenito i je, ponavljajuća je radnja.
čitanje nije ponavljajuće, već je kreativno. tu nisu samo analiza i sinteza, već je bitno i razumijevanje, razvija se mašta i stvaranje neverbalnih slika u mozgu... čitanje otvara mnoge nove svjetove i pomoću čitanja može se saznati jako puno toga u malo vremena, puno manje nego da idemo iskustiti sve to.
čitanjem se razvija i govor, dikcija...
a sedam godina je stvarno krajnji rok kad zdravo dijete treba naučiti čitati i pisati. nije drama ako ne nauči ranije jer ga ne interesira, ali sada mora i to morati ne guši razvoj ostalih njegovih potencijala. u mnogim zemljama u školu kreću sa 5 i odmah na čitanje i pisanje.
matematiku imaju 4 x tjedno. nije puno, a gradivo je prelagano pa je i to dosta. baš zato što djeca u višim razredima najčešće zapinju na matematici sada idu polako i sve utvrđuju. uspoređuju brojeve kao apstraktne pojmove i pridružuju ih pojavama oko nas. sve u svemu, skroz drukčije od sata hrvatskog, da nastava ne bude monotona.
prirodu imaju malo, ali ne vidim zašto je sporedna stvar. jer uče ono što znaju. no uče zapažati stvar i pojave iz svog okoliša i uizražavati ih govorom. mnogi nisu to znali, mogli, zapeli bi, brzo bi došli do točke da se ne sjete što reći o jeseni ili ponašanju u prometu, a nije da ne znaju, ne znaju to znanje objediniti i izvuči.
imaju i likovni, glazbeni, tjelesni, strani jezik, a mnogi i vjeronauk.
meni se čini više nego dovoljna širina stvari o kojima uče, područja na kojima se mogu razvijati.

. Nas nitko do sada nije upozorio na neke poteškoće, upravo suprotno uvijek se isticala samo njegova nadarenost i inteligencija, jedino što su nam spomenuli to je sporost i grafomotorika. Nisam ni u peti ovo očekivala.
, samo htjedoh reci da to nije nista cudno i necija inteligencija nije nikakva isprika za problem.

Pusa malom pametnjakovicu 

Zato jer su ga počeli zafrkavati. I da, nije uporan i odustaje unaprijed od onoga što misli da mu neće ići. Učiteljica ga baš nije motivirala, takav je tih pa ga nije ni primjećivala, ukazala sam joj na problem pa će se pokušati potruditi. Ja više od toga ne mogu, stalno mu govorim da sam ja svoju školu završila i svoje zadaće napisala. 

) Ne znam, možda zato što sam malo duže u tome (imam papir koju godinicu duže