malo je kakao, a puno prdi.
to mu se vec dugo nije dogodilo, a nije jeo nista novo.
jel mozda od zuba, ili mu mozda sad neka namirnica koju vec dugo jede ne odgovara?
Sada je: 26 srp 2026, 00:13.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
17.01.2009.
frrr je napisao/la:što znate o dopuštenoj dnevnoj količini zobenog/rižinog mlijeka? dijete ima 21 mjesec.
JBP kaže maksimalno jednu šalicu dnevno, al ne znam zašto-
Rice milk
Rice milk is a liquid made from rice, and therefore is a perfectly good food, the same as rice itself, as part of a mixed diet. However it is not a good substitute for breastmilk or cows' milk for young children.
In the form available in supermarkets, calcium has been added, which is good, but the protein level is much lower than in cows' milk. It is also low in fat which is not advisable for children under two.
Toddlers could have an occasional drink of rice milk as long as it doesn't take the place of other milks or milk foods in their diet.
For older children and adults who want to drink it, it could be a valuable, low fat and lactose-free source of calcium.

17.01.2009.

Zwerka je napisao/la:otopiti u vručoj vodi, pa dati uz jogurt, sir ili voće
17.01.2009.
U nekoliko navrata sam naišla na naglašavanje da je klincima potrebno dovoljno masti u prehrani, pa možda ako popiju previše tih napitaka od žitarica budu previše siti od toga?!
Ina66 je napisao/la:i dosta drugih izvora daje otprilike slične preporuke kao Pejićka - ne pretjerivati. zašto?

Zwerka je napisao/la:Pošto mu još nisam dala mlijeko, palo mi na pamet te cornflakse ( naravno, bez šečera, samo kukuruz ) otopiti u vručoj vodi, pa dati uz jogurt, sir ili voće..

Malena šarena je napisao/la:tenks,ma tako sam i mislila da bi to trebalo sa odprilike 7mj.

Zwerka je napisao/la:A ja ću pitati svejedno ponovo.![]()
Da li ste dale šanon klincima?
I kako ga uopće spremati?

mamuška je napisao/la:Malena šarena je napisao/la:tenks,ma tako sam i mislila da bi to trebalo sa odprilike 7mj.
ja ovo ne kužim i vidim da te ovdje malte ne svi ignoriraju ali ja fakat VIŠE nemogu....
-početi dohranu s 4,5 i sa 6 biti toliko uhodan na čak 2 obroka...i još onda davati izjave poput "trebalo"s ovoliko ili onoliko mj,,,,,je zaista neodgovorno i ne educirano....i baš iz razloga što imaš inernet i vidim da se znaš služiti njime
-ti tu postavljaš pitanja a zapravo te nezanimaju odgovori jer ih imaš iskonstruirane u glavi....
znaš šta počet ću zaobilaziti ovaj topić jer nemogu više čitati nebuloze.............

tanjabb je napisao/la:Mamuska,
Malena Sarena je vec bila na topicu Prva mrkvica upozorena da je s dohranom zapocela prerano, mislim da smo tamo tu raspravu i zakljucili. Nema potrebe da je tu nastavljamo.

Malena šarena je napisao/la:ne,ja nisam počela prerano,počela sam kad je to bilo potrebno.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.