Sada je: 14 kol 2026, 18:21.

humanitarna akcija Mali dom

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

humanitarna akcija Mali dom

PostPostao/la nadicab » 12 pro 2009, 00:31

U prostorijama Dnevnog centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom - Zagreb", predstavljena je humanitarna akcija "Mali dom za velike snove" koju zajednički organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i ustanova Mali dom.
Osnivanjem Edukacijskog centra za djecu s oštećenjem vida i drugim višestrukim poteškoćama u program bi se moglo uključiti više djece i roditelja iz drugih dijelova Hrvatske, kao i stručnjaci koji s djecom s ovim poteškoćama rade u različitim ustanovama, udrugama i programima, a potrebna im je stručna podrška u njihovom radu.
„Mali dom“ je ustanova socijalne skrbi koja provodi rehabilitaciju djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama te provodi rane intervencije u toj populaciji, uključujući rad u obitelji s djecom od rođenja do 3. godine života. Djeluje kao dnevni centar i unutar njega provodi svoje programe i aktivnosti, a trenutno u svojim programima ima devedesetak korisika – djece iz šire okolice Zagreba. Ujedno je i jedina instituacija na području cijele Hrvatske koja provodi rehabilitacijske programe za djecu s takvom kombinacijom višestrukih poteškoća, a kako su potrebe za uslugama koje "Mali dom" pruža sve veće, a i same usluge sve brojnije i kompleksnjije, ukazala se potreba proširenja programa "Malog doma" na područje cijele Hrvatske.
"Naši programi postoje već 12 godina i za to vrijeme odškolovali smo profesionalne terapeute po mnogim edukacijama u svijetu i kreirali programe prilagođene našim mogućnostima, ali u profesionalnom smislu uvijek postavljajući visoke standarde. Do sada je kroz različite programe dijagnostike, savjetovanja te različitih rehabilitacijskih aktivnosti prošlo više od 700 djece iz Hrvatske. Ovom akcijom želja nam je osnovati Edukacijski centar kako bi taj broj još povećali, djeci i roditeljima izvan Zagreba olakšali i pomogli u rehabilitaciji te daljnje educirali stručnjake koji s njima rade", izjavila je ravnateljica Malog doma Darija Udovičić - Mahmuljin
Cilj ove humanitarne akcije prikupljanje je novčanih sredstava za pokretanje Edukacijskog centra za djecu s oštećenjima vida i drugim višestrukim poteškoćama kao i sredstava za najam stana u Zagrebu za smještaj djece i roditelja s prebivalištem izvan Zagreba tijekom tretmana rehabilitacije. Osim toga, cilj je i formiranje mobilnih timova za patronažu diljem Hrvatske (kupovina namjenskog vozila, materijali i testovi za terenski rad), zapošljavanje dodatnih dvoje stručnjaka te organiziranje seminara za educiranje stručnjaka iz drugih institucija uključenih u rad s djecom. Akcija će trajati od prosinca do Uskrsa 2010. do kad će svi građani imati priliku donirati 6,15 kn pozivom na humanitarni telefon 060 9016.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: humanitarna akcija Mali dom

PostPostao/la Renci » 12 pro 2009, 16:40

ovo nisam znala...ali stavit cu ovaj broj na par stranica...mozda jos netko pomogne :xwindow
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 13 pro 2009, 00:26

jucer sam saznala od frendice da njezina frendica zajedno sa svojim roditeljima svake godine organizira dobrotvorne koncerte,akcije,partyje i slicno..
i to cesto i za malu kucu-sada mali dom...
tako su i prosle godine..evo link..
http://secure.smilebox.com/ecom/openThe ... d0d0a&sb=1

a i ove organiziraju (Lions Klub August Šenoa) bozicni party..koji će se održati 26.12.2009. u subotu u 20h u Crazy Horse-u, Šubićeva 55..za mali dom..
Za informacije i ulaznice slobodno se javite na 099 675 88 33 (Barbara) ili mail: barbaramilcic@yahoo.com
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 13 pro 2009, 19:09

bravo!
meni samo nije jasno ovo
zapošljavanje dodatnih dvoje stručnjaka

Mali dom je državna institucija, financira ga lokalna samouprava (grad Zagreb) i državna (Ministarstvo) - kako će oni od prikupljenog novca platiti stručnjak? To znači da oni će raditi samo dok bude novca ili ?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lidija » 13 pro 2009, 21:01

Tak nekak...

Upravo sam cula ovih dana (iz dobrog izvora) da u ustanovama socijalne skrbi (opcenito govoreci) radi previse strucnjaka, posebno defektološke struke......
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 13 pro 2009, 21:44

moram priznati da i meni lagano idu na živce sve te silne humanitarne akcije - jer nam to najbolje pokazuje kako loše funkcionira naše društvo i sustav.
Jasno mi je da su potrebne akcije za neke iznimno skupe uređaje, ali za normalno funkcioniranje ustanove :ne
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Renci » 14 pro 2009, 21:52

nadicab je napisao/la:moram priznati da i meni lagano idu na živce sve te silne humanitarne akcije - jer nam to najbolje pokazuje kako loše funkcionira naše društvo i sustav.
Jasno mi je da su potrebne akcije za neke iznimno skupe uređaje, ali za normalno funkcioniranje ustanove :ne

potpis
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.