Sada je: 01 svi 2026, 06:16.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

LiKmama je napisao/la:Ako kanis djetetu dati jaje, to nikako ne smije biti meko tj. nekuhano. Moras biti sigurna da je doooobro kuhano i dati tek mali komadic za probu.
Kakve "teze nus pojave"? Pa recimo anafilakticki sok.
Bez uvrede, ali ako ti dijete ima skoro godinu dana, vec si trebala dovoljno nauciti o dohrani, mogucim reakcijama, alergijama...ovdje zbilja imas hrpu informacija pa malo proprckaj.
srecica tara je napisao/la:nasa ped. mi je rekla za starije dvi cure da se moze od godine dana ,ali samo bjelanjak.

srecica tara je napisao/la:Iskreno ne drzim se bas tablice dohrane.
mamashnita od noje je napisao/la:srecica tara je napisao/la:Iskreno ne drzim se bas tablice dohrane.
sokirana sam.

srecica tara je napisao/la:Iskreno ne drzim se bas tablice dohrane. da krivo sam ja napisala. znaci samo tvrdi kuhano jaje dolazi u obzir.
na jednom forumu sam davno citala da je neka mama davala isto tu pred prvu godinu zivota kuhano jaje, ali nije pisalo na koji nacin.
pokusat cu pa cu vidit dali joj pase, jer inace stvarno sve super prihvaca .

srecica tara je napisao/la:Iskreno ne drzim se bas tablice dohrane. da krivo sam ja napisala. znaci samo tvrdi kuhano jaje dolazi u obzir.
na jednom forumu sam davno citala da je neka mama davala isto tu pred prvu godinu zivota kuhano jaje, ali nije pisalo na koji nacin.
kiss je napisao/la:srecica tara je napisao/la:Iskreno ne drzim se bas tablice dohrane. da krivo sam ja napisala. znaci samo tvrdi kuhano jaje dolazi u obzir.
Ja sam čitala u knjizi koju sam dobila u rodilištu, da se žumanjak može mješati sa nekim povrćem i da bi jaje trebalo biti kao zamjena za meso.
Dobro tvrdo kuhano, ni slučajno ga razlivenog davati, ili mješati sa nečim pa onda to kuhati ili nešto.
tu pise isto da se ne treba dat vise od 2-3 puta tjedno. al ja cu joj za pocetak dat jednom da vidim kako reagira, valjda nece bit problema sa prihvacanjem.
. svjezi sir sam joj pokusala dat sa vocem i nije bila bas posebno odusevljena snjim, tako da on otpada, ostaje mi pripremit sa povrcem.
al ja cu joj za pocetak dat jednom da vidim kako reagira, valjda nece bit problema sa prihvacanjem.

sitni dodatak obroku

pocela sam im davat sa god.dana ali kao zaseban obrok.spremala sam im u meko i u tvrdo od pocetka,i nikad im nisam mjesala snicim drugim.
lilly777 je napisao/la:kaj nema ona neka caka s uvodjenjem jaja u dohranu prije cijepljenja?

tanjabb je napisao/la:mo pa ru se cijepi u starosti od 12 do 15 mjeseci, ako dijete ne ide u jaslice pozeljno je jos kasnije. Znaci da ima vremena probati cijelo jaje. Savjesni pedijatar ni nece cijepiti dijete ako ne zna je li ili nije alergicno na jaje.

, naravno da mu bjelanjak još nisam dala.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.