Sada je: 28 srp 2026, 00:02.

nedoumice vezane za odlazak u rodiliste

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: nedoumice vezane za odlazak u rodiliste

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 18:28

Krumpirić je napisao/la:
mislim da opcija predrađaone s mužem ne postoji.
edit-u zagrebu

znaci da ne postoji opcija da je muz od - do :mrgreen:

koja rodilista u ZG imaju apartmane i kako funkcioniraju?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Krumpirić » 15 pro 2009, 18:32

nemam pojma na što misliš, ali svaka soba ima svoj WC s tuš-kadom.
nije hilton, al je jako čisto i uredno.
(mislim na WC u SD)

plusić, sigurno ima u Petrovoj-ali app su ti nesigurna opcija.
Jedna hrv.glumica je bila sa mnom u sobi kad sam rodila M jer joj je propala opcija app (bili prepunjeni)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 18:34

mislim na apartman sa kojim rodilista raspolazu.
neki apartmani se mogu rezervirati na nacin da rezervacija vrijedi da imas prednost ulaska u apartman ako su dvije rodilje istovremeno u rodilistu. u apartman ti moze doci muz od jutra do sutra i boraviti sa tobom i djetetom.

nisu u svim rodilistima dvokrevetne sobe sa vlastitom kupaonom.

molim one koji imaju iskustvo ili znaju nesto da napisu :D
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la eli » 15 pro 2009, 18:35

mislim da su apartmani na razini cijele ginekologije, ne samo rodilišta.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 15 pro 2009, 18:36

ma ovo o WCu nisam odgovarala tebi, nego vivi, pitala je o WCu na SD, tebi odgovaram ovo drugo :lol
postoji app u Petrovoj, taj u koji ti može muž doći i u kojem si sama, ali može vas roditi 10, a sve rezervirale app.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 18:37

hvala eli.
nedavno su mi rekli (mislim da je to bilo na temi rodilista) da vinogradska nema apartman ?

Krumpi - za jedan termin samo jedna moze rezervirat app ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Viva42 » 15 pro 2009, 18:39

Možda je to onda bilo zbog preuređenja gužva,ali smo dvije ili tri sobe djelile kupaonu,koja nije imala ključ i nikakvu policu ili vješalicu za odložiti stvari.Bila je dosta stara i derutna,ali bilo je čisto.
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 15 pro 2009, 18:39

ne znam je li sada tako (sjećam se jedne forumašice), ali prednost ima ona koja je već unutra. i nije bilo vezano uz rodilište. pa bi žene koje su bile na održavanju trudnoće rezervirale apartman čim bi ih zaprimili i ušle u njega i ne bi izašle po mjesec ili dva dok sa bebom ne bi otišle doma. to u petrovoj.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 15 pro 2009, 18:40

hm. sa mnom u sobi je, kažem, bila glumica, koja je imala rezerviran app, ali je rodila dan prije termina i app je bio zauzet. Pa ne znaš točno kad ćeš rodit, u tome i jest problem. :dunno

viva, ne smije se ključati u kupaonicu nakon poroda
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Viva42 » 15 pro 2009, 18:44

:bonk
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 18:56

rezerviras na termin i nadas se najboljem :mrgreen:
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 15 pro 2009, 18:57

Plusic je napisao/la:rezerviras na termin i nadas se najboljem :mrgreen:

zez je ovaj, šta u rodilištima koja su inače-hm, bolja po pitanju smještaja (meni i drugih stvari) nema app. di ima, osim u petrovoj (alternativa app ti je 8krevetna soba)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 19:00

pa Merkur bi trebao imati?

a Krumpi nas dvije se razlikujemo, npr ja ne bi nikada na sveti duh... imamo razlicite zelje ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 15 pro 2009, 19:04

ma znam, zato ti ja ne sugeriram SD, nego vidim što ti je prioritet. Pa bi bilo koma da završiš u osmokrevetnoj sobi di tm ne smije ni virnut.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 19:07

:kiss
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 15 pro 2009, 19:10

a do nas ne bi skočili? tri sata brze vožnje.
koliko ti je trajao prvi porod?
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 21:56

prvi trudovi poceli oko 20sati u utorak, a rodila u 17:15 u srijedu, sa tim da sam oko 15:30 pitala drip ;)

ne bi se vozila tako daleko jer kad se sjetim i ove voznje u trudovima muka mi je ;) (a o onoj pri povratku doma necu ni govoriti)
a kad bi vec nekuda isla onda bi u obzir dosao jedino ST tako da odmah ostanemo svi na njegu i skrb kod mojih ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 15 pro 2009, 22:07

A-ha, eli, pa bi završila koji kat niže, na psihijatriji! Znaš onu knjigu "Što očekivati u trudnoći"? Odlična je, da se razumimo, al najbolji su mi oni američki i općenito zapadni dijelovi di ti predlažu da snimiš na cd glazbu koju voliš i koja te opušta pa da rečeš osoblju da ti to pusti dok rađaš. Zamisli da s tim uletimo u rodilište?

I ja sam imala plan poroda. Na jednoj stranici sam u natuknicama imala napisana zelje i dolje potpisani ja i MM.

A mislim da je nama na tecaju rekla babica da mozemo donijeti i svoj CD s glazbom :dada .
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 15 pro 2009, 22:08

ja sam imala svoj mp3, kričavo rozi :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la snowwhite » 15 pro 2009, 22:49

plusic u predrađaonu ne može s tobom pratnja jer je to jedna soba s više rodilja (barem u vinogradskoj).
kad dođe vrijeme za rađaonu gdje svaka dobije svoj boks (krevet odvojen zidovima i paravanom) tm može biti s tobom. kako je meni pukao vodenjak išla sam odmah u rađaonu (zbog ctg-a) i mm je mogao odmah samnom. ipak on je otišao doma jer ja nisam uopće imala trudove niti sam bila otvorena pa su ga zvali kad su mi dali drip. i bio je samnom cijelih 12h ;)
što se app tiče mislim da ih ima u vinogradskoj ali nisam sigurna. ali čini mi se da je s apartmanima problem ovo što su cure pričale. em ih je premalo, ne znaš točno kad će ti trebati a i one koje čuvaju trudnoću mogu ga zauzeti na duže. :dunno

znam da ti je i merkur u užem izboru. moja kuma je rodila tamo pred 10 mjeseci i baš je tad bio period neke boleštine (ne sjećam se više koje) tako da njm nije mogao biti s njom na porodu.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la MON » 15 pro 2009, 23:03

Mrđi je napisao/la:jesu vas patronazne na prvom susretu doma gledale "dolje"? da vide jel sve ok?

MON je napisao/la:Iskreno nit me gledala gore, nit me gledala dole, a i Nevu je jedva pogledala...Došla jednom, zaključila da sve znamo i da je sve super....i to je to... :angry

ovo sam ja zbrku napravila....
krivi gumb sam stisla pa postala pod Mrđin post...i poslije se čudila gdje mi je taj post...a onda odustala od traženja, mislim si, pih, opet mi je nešto pojelo post...

e, mon, mon... :ne
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Plusic » 15 pro 2009, 23:11

mene gledala dolje, morala je .... ali ono sto mi je bilo smjesno je da MMu nije dala blizu sobe :lol
za dojenje bi trebala ici na opaku poduku!!!
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la eli » 15 pro 2009, 23:14

ovaj put se uzdaj u nas. :D
eli
Sveta krava

PostPostao/la Marto » 15 pro 2009, 23:41

Evo mene opet. Ispada da grintam, da nisam bila zadovoljna tretmanom u rodilištu al nije tako, imam ok iskustva. Koja su mogla bit lipša, ruku na srce, al tamo sam ionako išla s ciljem- i ostvarila ga, doma donila oba puta dite i sebe! ;)

Eli, Krumpirić i TPink, virujem ja da je organiziranost i priprema, kao i plan porođaja, dobra stvar, al moja iskustva kažu da ne pali u St rodilištu. Oba puta sam imala neke na.rkane babice, bez obzira na moj osmijeh oko glave i ljubaznost, te doktore koji ne daju da se mišaš u njihov posal. Ka šta san već rekla, drugi put sam u rodilištu bila punih 45 minuta prije nego li sam rodila (dakle od samog ulaska do poroda), nisam urlikala, suvislo sam pričala, odgovarala na miljun administrativnih pitanja sa pauzama kad su me vatali trudovi, priskočili sam klistir, depiliranje i tuširanje jer nije bilo vrimena (iako sam sve doma obavila), otvorena sam bila 9 prstiju, a ginekolog je ipak zatražija drip. Ja sam fino zamolila: Doktore, ja ne bi drip, drugi mi je porod, sve ide svojim tokom, otvorena sam, trudovi su tu... (jedino vodenjak nije bija puka, al to mi je išlo u prilog, jel? nije tribalo žurit zbog bebe na suhom). On je samo sa podsmijehom odgovorija: Ha, ona ne bi drip. I to je bija kraj razgovora. Dobila sam ga. :dunno A šta sam mogla? Bi li pomoglo da sam izvukla papir sa svojim planom? Čisto sumljam.

Šta se tiče masiranja međice, neko je spomenija... to nije ono neko babicino "širenje" rukom mene doli? To me je na drugom porodu bolilo ko vrag. Zamolila sam da može li malo prestat, da me previše boli. A ova je samo drugoj rekla kako bi ja rodila a da me ne zaboli. :| I nastavila.

Oba puta kad sam pitala za apgar, izgledale su ka da sam ih pitala kućni broj telefona. Oba puta bija je 10, znači nisu morale tajit da se ja ne pripadnem. A pitala bi ih po nekoliko puta prije nego li bi mi odgovorile. Šta se to ne smi znat?

Za dojenje... (malo skrećem s teme...) ja ću opet gnjavit i pitat, po 100 puta, i više nego li dosad. :oops: :mrgreen: Odma najavljujem i unaprid zafaljujem na razumijevanju. Prvi put fijasko, drugi put sa 25 dana mala nije vratila porođajnu, morali krenit na adaptirano, ja opet plakala, nervirala se, nisam posustala i eno je, uz adaptirano, još cica. Ovaj put želim samo dojit. Mislim da bi bija red da mi se želja ostvari. :dada

EDIT:
E da, patronaža me je pitala triba li gledat punte, al ja nisam bila od volje pa nisam dala. Inače, došla je 3 puta prvi put, a 2 drugi. Nije mi pomogla oko dojenja nijednom. Spasila me za pupak prvi put jer ga nisam znala čistit, a drugi put me ubedirala jer je rekla da mi mala ima najružniji pupak koji je ikad vidila i da će joj ostat takav i biti gadan. A nije. Najnormalniji je. Treći put ne očekujem od nje ništa. Zvat ću je da ponese vagu sa sobom radi bebe, da mi bar nečem služi.
Zadnja izmjena: Marto; 15 pro 2009, 23:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 15 pro 2009, 23:46

marto, zato i ne kažem plan poroda već izjava ovjerena kod javnog bilježnika. tu nema šale, neće provoditi svoju volju protiv tvoje jer postoji mogućnost tužbe koju bi izgubili.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Marto » 15 pro 2009, 23:49

A ne znam eli, nekako mi se ne da komplicirat. Ma znam da je to moje pravo, al... Idem valjda linijom manjeg otpora. Možda treći put ne stignem do rodilišta kako je krenilo prošli put :dada pa neće imat vrimena dat mi drip.
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 15 pro 2009, 23:51

ok, i ja ti držim fige da rodiš u sobi za prijem. :dada
eli
Sveta krava

PostPostao/la Profimama » 16 pro 2009, 02:22

Izgleda da im je spika u splitskom rodilištu uvijek ista.
I meni su kad sam rekla da ne bi drip rekli:"Ona ne bi drip ni da joj prokinemo vodenjak" sa značajnim podsmijehom dodavši :"Pa šta ste onda uopće dosli?", a ja vec 10 sati s trudovima. Stigla s trudovima na 4-5 '
Svi moji pokusaji uspostavljanja kontakta s porodničarima su ili neslavno zavrsili ili propali.
Primjerice kad sam rekla da sam profa mat(pricali su o nekoj statistici pa se ja uključila) doktor je dodao da je on docent :roll: :lol
Babica me dok sam tiskala usput vičući (pokoju psovku) špotala jer kao jedna profesorica pa psuje :sumo
Kad sam je nesto molila da mi pomogne dodala je komentar:"Zar vama studenti dođu na ispit i kažu sto da :sumo ih pitate!!!! :shock: Ona uspoređuje čin mog poroda sa ispitom ? Ko je ovde lud :conf
Sve u svemu ne sjećam se kad sam se osjećala tako poniženo kao pri tom porođaju.
I da, tada sam upoznala još 3-4 trećerotke kojima su na trećem porodu prvi put šibnuli drip i rezali iako su bile otvorene 7-9 prstiju.
Da ne duljim, drago mi je da ce novo rodilište proradit, ali tko će promijenit mentalitet dijela osoblja zbilja ne znam
Kako ne bi bilo sve crno samo cu dodat da mi je na odjelu bilo zaista dobro.
Sestre jako susretljive, ma zbilja ugodno
FABJAN 30.05.2005
FRANE 06.03.2009

Srce ponizno stvori mi Gospodine i duh postojan da moli u meni
Profimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 13:24

rooming je jako važan bebi i ako mami nije stvarno slabo bolje je da ti bude prioritet kod izbora rodilišta baš rooming.
da biram, to bi mi bilo na prvom mjestu, ispred muža na porodu, ispred neinterventnosti, ispred broja žena u sobi...
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 13:26

i meni, al čuj, nismo svi isti.
Krumpirić
Cobra 11

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.