Sada je: 18 tra 2026, 15:10.

rooming in-trileme

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

rooming in-trileme

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 13:24

tema odijeljena od nedoumica o odlasku u bolnicu
krumpirić

rooming je jako važan bebi i ako mami nije stvarno slabo bolje je da ti bude prioritet kod izbora rodilišta baš rooming.
da biram, to bi mi bilo na prvom mjestu, ispred muža na porodu, ispred neinterventnosti, ispred broja žena u sobi...
eli
Sveta krava

Re: nedoumice vezane za odlazak u rodiliste

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 13:26

i meni, al čuj, nismo svi isti.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 16 pro 2009, 13:31

rooming je jako važan bebi i ako mami nije stvarno slabo bolje je da ti bude prioritet kod izbora rodilišta baš rooming.
da biram, to bi mi bilo na prvom mjestu, ispred muža na porodu, ispred neinterventnosti, ispred broja žena u sobi...

xxx

Al što kaže Krumpi, neika je rooming razlog za bijeg glavom bez obzira.
Bila ja nedavno na rođendanu jedne drage frendice. Skupilo se tamo podosta baba i nekako došli na temu rodilišta ( valjda ko muški na temu sluzenja vojnog roka :mrgreen: ). Kad sve nesto uglas savjetuju jednu koja je trudna da bjezi glavom bez obzira jer je na Sv Duh 24 satni rooming. Ja kazem suprotno, kako sam kćer tražila i dobila 24 sata u vrijeme kad nije bio 24 satno nego su bebe od ponoci do 5 bile odvozene. Gledaju mene zene ko da bi me u košulju svezale (btw. isto onako kako su u Norveškoj gledali doseljenike iz Dalmacije koji su isli loviti ribu dinamitom pa ih isto mam htjeli hospitalizirati).
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 13:33

i ja sam doživila isto, al božemoj, svakom po željama, zato i imamo 5 rodilišta u zg.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2009, 13:43

kada bi imala rooming kao prvi put onda bi pristala odmah :D
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 13:48

ono nije bio pravi rooming i takav princip u drž.bolnicama možeš zaboraviti. nemaju kadra za skakutanje sa bebom od mame pa nazad kako mama želi ili kako im se čini da beba želi.
razmisli o roomingu, ipak je beba na prvom mjestu i novorođenče iznad svega treba majčinu blizinu. taman ne uspjela dojiti, beba treba tvoj miris.
eli
Sveta krava

PostPostao/la silki » 16 pro 2009, 13:49

i na SD mogu odvesti bebe u dječju sobu od ponoći pa do 5 ujutro.
od nas 5 u sobi samo dvije bebice su bile 0-24 s mamama. boro je bio jedan od njih :luv
zbog lošeg iskustva iz petrove rooming na SD je u mom slučaju bio presudan pri odabiru rodilišta.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la snowwhite » 16 pro 2009, 13:51

plusic mene je prvi put bilo malo frka roominga ali sad kad sve znam kako i što nije mi uopće bed. ;)

iako sam ja bolnicu birala prvenstveno zbog osoblja.

ne znam točno kakve si sve uvjete imala pri prvom porodu ali to stvarno možeš zaboraviti. ili opet ići tamo. nisam skužila zašto ovajput nejdeš opet privatno?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Mrđi » 16 pro 2009, 13:54

pitanje: rooming in? sto radite vi od 0-24 s bebicom? jel dolazi sestra presvlacit i sl? sto ako se ne mozete ustat i sl? kako to uopce ide? ako trebate u wc, prosetat, kad vam dodju u posjete i morate van iz sobe?
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 13:54

ja mislim da su ovakve rasprave soljenje mora. Naišla sam milijardu puta na protuargumente mojem da novorođenče koje je upravo izašlo iz mame treba njene otkucaje srca i blizinu. I da je to jedan od načina uspostave uspješna dojenja.

I od bliskih sam dobila kontraargumente o odmoru i komforu-koji su meni neprihvatljivi, al naučih prhvatit da je tako i šlus.

plusić, mislim da bi ti trebala naći načina da si isfinanciraš opet isto rodilište, jer nećeš izaći zadovoljna ni iz jednog državnog :(
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 13:56

Mrđi je napisao/la:pitanje: rooming in? sto radite vi od 0-24 s bebicom? jel dolazi sestra presvlacit i sl? sto ako se ne mozete ustat i sl? kako to uopce ide? ako trebate u wc, prosetat, kad vam dodju u posjete i morate van iz sobe?

ja sam sama presvlačila, al dolazi i sestra onima koji ne mogu, beba spava, staviš ju u krevetac-košaru i ideš pišat, tuširat se, sve...u posjete:odeš pokazati tati (i braci/seki) bebca i nosiš ga/ju natrag, paze cimerice ako su u sobi, snadješ se.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 13:57

pitanje: rooming in? sto radite vi od 0-24 s bebicom? jel dolazi sestra presvlacit i sl? sto ako se ne mozete ustat i sl? kako to uopce ide? ako trebate u wc, prosetat, kad vam dodju u posjete i morate van iz sobe?

sestra dođe tri puta na dan presvući bebu, a ostalo radiš sama. 0-24 si sa bebom. ako spava, odeš se istuširati, ako plače staviš je na sisu. drugog posla nemaš.
ne šećeš, nemaš zašto. od posjeta dolazi samo otac bebe i to u sobu. ostali ti ne trebaju.
kod nas, ako hoćeš npr starijem djetetu pokazati bebu uzmeš je i odneseš do staklenih ulaznih vrata na katu.

ako ti je loše, zvoniš sestrama da ti pomognu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2009, 13:57

SW - zato jer sam si prioritete poslagala drugacije. Izabrala sam jednu beneficiju koju rijetko tko moze i ima a puno je vrijednija od rodilista.

Merkur je moj izbor jer tamo spadamo.
Vinogradska je back up :)
SD sa ovakvim principom nije.
Petrovu nazalost ne dozivljavam kao rodiliste za sebe.

Eli u pravu si, onaj rooming ne mogu ocekivati u drz. rodilistima. zato sam i skepticna. da postoji onakav rooming bilo gdje odmah bi ga potpisala!
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 13:58

taj sistem je dobar za mamu, ali nije za bebu. što će malo od 3,5kg koje u životu nikog osim mame nije upoznalo na par sati sa nepoznatim ljudima?
eli
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 16 pro 2009, 13:59

plusić, mislim da bi ti trebala naći načina da si isfinanciraš opet isto rodilište, jer nećeš izaći zadovoljna ni iz jednog državnog

xx

A sta bi trebala radit 0-24 s bebom? Ležala sam, snjufkala ju, dojila.. E. je recimo cijeli dana spavala a cijelu noc dojila, ne znam kako bi to izgledalo da su je nocu odvozili???
Posjete nisam primala osim muza, ne kuzim sta ce mi puste posjete a za dva dana sam doma. Za vrijeme posjeta su u to doba odvodili bebe da ih mogu pokazati tim istim posjetama na prozorčić. kad sam išla pod tuš, bebu bi ostavila da spava u kreveticu. Za par minuta bi bila natrag a zamolila bi cimerice da me zovnu ako se probudi.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Mrđi » 16 pro 2009, 14:00

eli i krumpi hvala - bas ne znam kako to ide sa Splitskim rodilistem da ce pustat tate da setaju do rodilja :dunno
skorpi nemoj se cudit. al u starom rodilistu je beba bila metar od kreveta i vidila sam ju non stop a opet sam mogla "bez brige" da je nitko ne pazi poc pod tus i sl. a iskreno draze mi je da nitko od posjeta ne doalzi u sobu. ja mozda necu primat posjete a ko zna oce cimerica ili sl:
Zadnja izmjena: Mrđi; 16 pro 2009, 14:03; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la silki » 16 pro 2009, 14:00

mrđi, beba je u večini slučajeva toliko iscrpljena od poroda da stalno spava.
stigla sam se istuširati i srediti. cimerice bi pripazile na bebu kad bi otišla kratko vidjeti svoje.
meni rooming uopće nije bio opterećenje.
uvjerena sam da sam da i i d. uspješno dojila da sam ga imala blizu sebe a ne dobivala sitog na podoj.

edit: krumpi i ja smo pisale u isto vrijeme.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la skorpionka » 16 pro 2009, 14:00

sestra dođe tri puta na dan presvući bebu, a ostalo radiš sama. 0-24 si sa bebom. ako spava, odeš se istuširati, ako plače staviš je na sisu. drugog posla nemaš.

Isto, osim sto sam ja sama presvlačila bebu.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 14:01

pa možeš kad dođe muž skočiti na minutu samo ga kissnuti. neće ti on faliti ta tri dana u rodilištu. a razgovarati možete preko moba.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 14:02

iskreno, ja ne kužim kakav je to odmor dok beba negdje plače, mislim, ako je nema s tobom čitavu noć i pola dana ili negdje plače ili ima bocu, valjda je to jasno. Ne nanašaju je sestre niti drže na cici?

plusić, koju beneficiju koju rijetko ko može i ima? ne kontam?

ja sam imala s Marinom problema s dojenjem baš zbog kasnije uspostave. Na kraju smo dugo cicali, ali s posljedicama toga početka.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 16 pro 2009, 14:02

Krumpirić je napisao/la:
Mrđi je napisao/la:pitanje: rooming in? sto radite vi od 0-24 s bebicom? jel dolazi sestra presvlacit i sl? sto ako se ne mozete ustat i sl? kako to uopce ide? ako trebate u wc, prosetat, kad vam dodju u posjete i morate van iz sobe?

ja sam sama presvlačila, al dolazi i sestra onima koji ne mogu, beba spava, staviš ju u krevetac-košaru i ideš pišat, tuširat se, sve...u posjete:odeš pokazati tati (i braci/seki) bebca i nosiš ga/ju natrag, paze cimerice ako su u sobi, snadješ se.

Ove dvije zadnje riječi potpisujem- snađi se sam.
Ostalo ... moja nikad nije spavala, stalno je plakala, bila gladna, ja sam
išla pišat, jest, tuširat se, popit vode kao i sve ostalo- kad su ih nosili na vaganje i pregled.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 14:03

i ja sam je sama presvlačila, ali nisam odbila da je sestra presvuče ta tri puta dnevno koliko joj je u opisu posla. ;)
guza bi joj se raspala da sam računala samo na sestrino presvlačenje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 16 pro 2009, 14:03

Ali opet bi išla u rooming :)
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 14:03

Plusic je napisao/la:SW - zato jer sam si prioritete poslagala drugacije. Izabrala sam jednu beneficiju koju rijetko tko moze i ima a puno je vrijednija od rodilista.

Merkur je moj izbor jer tamo spadamo.
Vinogradska je back up :)
SD sa ovakvim principom nije.
Petrovu nazalost ne dozivljavam kao rodiliste za sebe.

Eli u pravu si, onaj rooming ne mogu ocekivati u drz. rodilistima. zato sam i skepticna. da postoji onakav rooming bilo gdje odmah bi ga potpisala!

pa u Merkuru je 24 h rooming in,ili*
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 16 pro 2009, 14:04

ja sam imala s Marinom problema s dojenjem baš zbog kasnije uspostave. Na kraju smo dugo cicali, ali s posljedicama toga početka.

Moš misliti šta bi bilo s našim dojenjem da su moju E hranili nocu, a ona cijeli dan spava a cijelu noc na cici. Tko zna kako bi to završila, pogotovo što ja ne bi u tom slučaju imala adekvatnu stimulaciju cicanjem, jer po danu nije bilo sanse da joj uspavanoj uvalis cicu.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la IINA » 16 pro 2009, 14:05

I Mrđi, mislim da tebe isto rooming čeka, ak sam
dobro čula na Dnevniku neki dan.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 16 pro 2009, 14:06

a u npr privatnom rodilištu imaju sistem da beba mora prve dane biti hranjena i na sisi i na boci. ako baš inzistiraš jedno od toga dvoje možeš izbjeći, a lakše sisanje nego hranjenje adaptiranim. :/
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 14:06

ne mogu, kod zdrave rodilje, naći manu roomingu.

eli, nemoj zezat, pa to je šaka u glavu dojenju. :shock:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Mrđi » 16 pro 2009, 14:07

pa zato i pitam a ne znam sto me ceka...
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2009, 14:09

eli je napisao/la: otac bebe i to u sobu.

zar nije receno da nema nikakvih posjeta u sobu?
rodilje izlaze na hodnik :dunno
Plusic
Sveta krava

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.