Sada je: 04 kol 2026, 19:14.

koja kolica kupiti?!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

koja kolica kupiti?!

PostPostao/la Niki* » 11 stu 2009, 22:56

Bok ljudi, htjela sam vas pitat o vasim iskustvima s kolicima, s obzirom da se ja nemogu odlucit između Gracovih i Plebani. pa vas molim za pomoć!! I ako itko ima vec plebani kolica pa da napise iskustva sa tim kolicima.
Niki*
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: koja kolica kupiti?!

PostPostao/la ANA CASH » 12 stu 2009, 00:11

mene muči isto ova dilema...

koja su bolja quinny speedi ili jane ( slalom nešto) isto trokolica.

ja bi kupila nova kolica , a za košaru ( dreami ) sam mislila kupiti polovnu, usput ako tko ima javite se na pp ;) šta mislite o tome. još nikad nisam kupovala polovno pa me panika :mrgreen:

jane kolica su mi nepoznatija i ne znam kolika je razlika u cijeni- mislim ako je cijena samih kolica quinny i jane 3u1 tu negdje onda mi jane dolazi u opciju
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la snowwhite » 12 stu 2009, 10:34

Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Niki* » 12 stu 2009, 15:44

ANAJOB je napisao/la:mene muči isto ova dilema...

koja su bolja quinny speedi ili jane ( slalom nešto) isto trokolica.

ja bi kupila nova kolica , a za košaru ( dreami ) sam mislila kupiti polovnu, usput ako tko ima javite se na pp ;) šta mislite o tome. još nikad nisam kupovala polovno pa me panika :mrgreen:

jane kolica su mi nepoznatija i ne znam kolika je razlika u cijeni- mislim ako je cijena samih kolica quinny i jane 3u1 tu negdje onda mi jane dolazi u opciju

a neznam, obje marke su super. a za polovnu košaru nusam bas nesto. malo se jezim na polovne stvari osobito kad se radi o malom djetetu.
Niki*
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaloZlo » 12 stu 2009, 21:49

Djeca se toliko kratko voze u košarama da je to doslovce novo,Marin se vozio cca 3 mjeseca,i nakon toga spremljena,i kad sam je izvadila za Mateja da ne znam mislila bi da je nova :dada
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 12 stu 2009, 21:53

zašto se ježite polovnog?

koja sam ja nemajka, moje drugo dijete nema skoro ništa novo :oops: :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la silki » 12 stu 2009, 21:54

ni moje :mrgreen:
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la sretna mama23 » 12 stu 2009, 22:00

mi imamo chicco,ne znam kak se točno zove model,3 u 1,imaju klasične kotače i super su mi...isto smo se mislili za jane slalom(bilo ih u adaxu),ali su bila dosta skupa(a nakraju nismo ni na ovima nešto bolje prošli) i jednoj mojoj frendici 2x pukla zračnica na gumi,veli kad je to ponoći puko da je mislila da je provala i da je premrla od straha(kad si ne zna kupit normalna kolica :mrgreen: )
meni osobno,od svih tih trokolica su jedino jane lijepa...
a kaj se dotikavlje rabljenih stvari,kupili smo kindač,kolica i ove veće stvari jer nam je prvo dijete,ali oblekicu,izdajalicu i tak neke sam posudila. ;)
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la šiljo » 12 stu 2009, 22:07

ma ja bi sad sa ovom pameti sve kupila polovno. OSIM AUTOSJEDALICE! kad pogledam cijeli Andrejev vozni park, robicu i sve ostalo sve je ko novo, i da ne znam netko bi mi to u ducanu mogao podvaliti kao novo bez problema.
Ponekad mi se u ducanu cini da one stvari koje im stoje u izlogu ili na stalazi da su u losijem stanju (prljavstina, prasina) nego moja kolica koja su skoro pa odradila jednog patuljka.
slika
šiljo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ANA CASH » 12 stu 2009, 23:01

ma moja beba (ova šta je sada u trbuhu :mrgreen: ) isto će imati skoro pa sve od svojeg brace,
ja sam samo malo skeptična o tuđim stvarima , ali nakon što sam saznala da se sa dreami košare sve skida i može prati :5 definitivno to kupujem, jer kako je MZ napisala bebe se jako kratko voze u tome i to ne može biti loše.

:kiss
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Niki* » 12 stu 2009, 23:04

ANAJOB je napisao/la:ma moja beba (ova šta je sada u trbuhu :mrgreen: ) isto će imati skoro pa sve od svojeg brace,
ja sam samo malo skeptična o tuđim stvarima , ali nakon što sam saznala da se sa dreami košare sve skida i može prati :5 definitivno to kupujem, jer kako je MZ napisala bebe se jako kratko voze u tome i to ne može biti loše.

:kiss

pa to da, jer sve i ovisi koliko tko odrzava stvari.
Niki*
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ANA CASH » 12 stu 2009, 23:12

a i o tome koliko tko ima para

jer da sam ja bezobrazno bogata isto bi uletila u trgovinu i kupila to, to i to....
a ja nisam, još :mrgreen: ,tako bogata pa onda, gledam tražim i kombiniram, ali mislim da u tome nema ništa loše...
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Niki* » 12 stu 2009, 23:22

ANAJOB je napisao/la:a i o tome koliko tko ima para

jer da sam ja bezobrazno bogata isto bi uletila u trgovinu i kupila to, to i to....
a ja nisam, još :mrgreen: ,tako bogata pa onda, gledam tražim i kombiniram, ali mislim da u tome nema ništa loše...

ma naravno da nema. meni je ovo prvo dijete ali me je mama spasila jer je dosta stvari sacuvala od mojih mlađih sestara a i nemoran kupovat krevetic jer imam svoj. ali za kolica se nemogu nikako odlucit jer non stop nalazim na neka nova i svatko ima rezlicita iskustva. tako da mi je to sada pod upitnikom.
Niki*
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ANA CASH » 12 stu 2009, 23:29

e onda se baci na one teme šta je navela snowwhite i čitaj ;)

snowwhite je napisao/la:Cure ovdje imate topic gdje se dugo i naširoko prišalo o kolicima:
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=35&t=43460&hilit=+kolica
i ovdje:
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=48&t=27957

:mah
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tamara1981 » 12 stu 2009, 23:51

Evo da se i ja malo priključim ovoj temi...
Ja bih dala sve da mi je netko imao bar nešto za posuditi,ali pošto,nažalost,sve moje kolegice imaju veliku djecu morala sam,ali baš sve,kupiti...
Dok je beba bila još u stomaku kupili smo neka Gracova kolica za 400 kuna i raspala su se nakon 2 mjeseca....sad imamo Graco Trekko trokolicu i super smo zadovoljni...
Mislim da nije loše posuditi od nekoga nešto,pogotovo robicu(ako ta osoba drži do osobne higijene),jer djeca to prebrzo prerastu i to sam se uvjerila na svojoj koži...moj sin je svaki mjesec rastao po 6 cm i morali smo mu stalno kupovati robicu...kamo sreće da smo imali o koga posuditi...
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 13 stu 2009, 12:17

Niki* je napisao/la:ali za kolica se nemogu nikako odlucit jer non stop nalazim na neka nova i svatko ima rezlicita iskustva. .

kratko ću jer nemam vremena

ali, prvo zaboravi na tuđa iskustva već prvo pogledaj kakve su tvoje potrebe i od toga krenu u potragu za kolicima (a boja, dizajn i tuđe iskustvo s istim kolicima neka budu pri dnu kriterija).

dakle, prvo zbroji i oduzmi koje su ti potrebe i mogućnosti - jel ti bitno da su kolica lagana (ja sam mala i nema šanse da bih ikad digla trokolicu, koje su sva oko 15 kila, pa makar i samo preko praga u nekom dućanu i najbitniji faktor mi je bio da su kolica lagana pa sam kupila ona od 8,5 kila) ili da se dobro ponašaju na svim terenima (ako si puno po prirodi, plaži ili živiš negdje gdje ima puno makadama onda ćeš možda preferirati trokolicu koja jest teža, ali se ne drnda na neravnim terenima), jel možda živiš na 3. il 4. katu bez lifta (e, onda će ti ipak bit bitnije da su lagana), jel imaš auto na raspolaganju ili ne (onda će možda bit nebitno koliko su teška, al će bit bitno kako se sklapaju i kako ti stanu u gepek, ostavljaju li mjesta za nešto drugo, hoćeš li možda morati voziti neki dio kolica na prednjem sicu), kako se sklapaju (ja sam tisuću puta bila zahvalna što se moja spajaju u jednom potezu, bez ikakvog skidanja dijelova i razmontiravanja)...

uglavnom, pročitaj topike o kolicima, ima korisnih stvari ;)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la švčomrčo » 13 stu 2009, 13:43

kum je mojem prvorodjencu jupio jane slalom pro jos 2006.g.jako puno smo ga vozikali u njima i ja sam bila odusevljena kvalitetom.MM je jedino bilo bitno da stanu u nas mali gepek od clia.
sad ih koristim za drugorodjenca i opet se iznova odusevljavam kako su dobra.doduse tada su kostala preko 5000,ne znam koliko su sada...
to je valjda jedina nova stvar u nasem djecjem asortimanu (osim bodica,potkosuljica,gacica,carapica...i tog sto se fakat iznosi).osim sto svojoj djeci ne bih niti mogla priustiti sve novo ja to ne bih niti radila da imam brdo love.volim kad nam netko pokloni robicu od svojih kikica a i ja volim pokloniti nekome od svojih.to mi je draze nego biti jedna od pobornica potrosackog drustva...
švčomrčo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ANA CASH » 16 pro 2009, 23:00

da li netko zna koja je razlika u tim kolicima???
slika

i ove

slika

i zašto se ove druge nigdje ne mogu kupiti???
Zadnja izmjena: ANA CASH; 16 pro 2009, 23:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ANA CASH » 16 pro 2009, 23:06

ok nisam baš dobro izabrala slike, ona prva ima 4 kotača, a to ne bi.
mislim na obični quinny buzz, zašto su tako različita sjedala i naravno meni su ljepša ona kojih nema u prodaji!!!!!!

izluđuju me ta kolica više...
prvo sam zagrizla za speedi , ali kad sam vidjela kako se spušta sjedalo :shock: katastrofa!!!!!!!!!!
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la snowwhite » 16 pro 2009, 23:13

ako se ne vaam prva su quinny buzz a druga zapp.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Krumpirić » 16 pro 2009, 23:14

oba su buzz, jedna buzz s 4 kola, a druga s 3??
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ANA CASH » 16 pro 2009, 23:44

ANAJOB je napisao/la:ok nisam baš dobro izabrala slike, ona prva ima 4 kotača, a to ne bi.
mislim na obični quinny buzz, zašto su tako različita sjedala i naravno meni su ljepša ona kojih nema u prodaji!!!!!!

oboje buzz, evo promijenit ću sliku, razlika je u sjedalima, zašto?? je to neka posebna serija?? gdje toga ima za kupiti
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2009, 23:58

ANAJOB je napisao/la:
slika

ovo je nasa kosara :)

posudjena, vozena skoro 8 mjeseci, sad u medjuvremenu odradjuje vec i drugo dijete, i vraca se nama na proljece :)
D. je bio treci korisnik, a A. ce biti znaci sesto dijete koje ce je koristiti ;)

mi smo uzivali u kosari i bilo mi je jako tesko kad vise nije mogao u nju... u njoj mi je bio divno zasticen i ljeti i zimi ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2009, 23:59

Krumpirić je napisao/la:zašto se ježite polovnog?

koja sam ja nemajka, moje drugo dijete nema skoro ništa novo :oops: :mrgreen:

zahvaljujuci dragim ljudima ni moje ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la MaloZlo » 17 pro 2009, 09:32

Bome ni Matej nema skoro pa ništa novo,99% nasljedjeno od Marina,i ko sto kaze siljo,sve je očuvano da bi u ducanu skoro prošlo pod novo,fali etiketa :mrgreen:
Ja isto imam Chicco 3u1 , i ljudi me pitali zar sam kupila nova kolica kad smo počeli šetat Matej i ja :dada
Sve se skida i pere u mašini :dada
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 17 pro 2009, 12:23

Ana - ovu drugu opciju nisam nigdje vidjela , a BUZZ sam svojevremeno razgledala po svuda.
mozda je to bilo neko privremeno rjesenje?
BUZZ mi je bila divna kolekcija boja iz 2007, i to je nazalost sve sto mi se kod njih svidjalo......
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la melita » 18 pro 2009, 09:52

Ana, na prvoj slici je noviji, a na drugoj stariji model istih kolica. Starog modela vjerojatno više nema u prodaji.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ANA CASH » 18 pro 2009, 11:24

hvala melita, to sam i predpostavila, a nekako mi je ljepši stari model :p

bit će dobar i novi... :mah
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Mame (i tate!) u akciji