Sada je: 05 kol 2026, 08:41.

Kuhinja(materijal)???

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Kuhinja(materijal)???

PostPostao/la MAJA Skopje » 21 pro 2009, 20:35

Da cujem cure kakve kuhinje imate doma? Od cega su vam izradjeni frontovi kuhinja. Ja ovih dana treba da odlucim da kupim kuhinju i jako se dvoumim oko materijala. Ima varijanta za medijapan sa visokim sjajem ( lepo izgleda, lako se grebe i najskuplja varijanta je) , onda medijapan sa folijom (fino izgleda, ali iskustva govore o brzom odlepljivanju folije, sa cenom malo nize od medijapana sa visokim sjajem) , iveral (najjeftinija varijanta, al me nervira ona crta koja se javlja izmegju kantiranja. I najbolje kantiranje abs ima kao tehnickim molivom obelezanu liniju.
Inace kuhinja ce biti cjela bela sa belom plotnom. Iza planiram da imam orange staklo.
Ajde iskusne domacice da vas cujem kakva su vasa iskustva??
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Kuhinja(materijal)???

PostPostao/la majab » 21 pro 2009, 22:38

Definitivno glasam za medijapan visoki sjaj iako je skupo brate, ultra lepo deluje. Ooooodlican izbor je bela kuhinja :zivili
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaloZlo » 21 pro 2009, 22:59

Ja imam crvenu,medijapan visoki sjaj,i stvarno se lako čisti sa magičnom krpom,i kuc kuc,nigdje se nije izgrebala :dada
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MAJA Skopje » 24 pro 2009, 20:31

Dobro zene pa kakve kuhinje imate doma?
MZ, majab i meni se najvise svidja medijapan sa visokim sjajem. Al me nekako plasi to da kazu da je jako osetljiv. :conf
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaloZlo » 24 pro 2009, 21:01

Osjetljiv je u toj mjeri da se jako brzo vide prsti,al dobro je to što se meni očisti stvarno lako sa magičnom krpom i ne ostaju tragovi ,ono da se vidi kuda si brisala
Marin, 14.10.2005.
Matej, 17.09.2009.
MaloZlo
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 26 pro 2009, 11:00

ako te živcira spoj fronte i kanta, onda ti nema druge nego mediapan ili postforming fronta. Kod ove druge vidljiv je spoj samo na dvije strane, ali to se okreće na donji i gornji rub. Bočni su zaobljeni i bez kanta.
Osobno, ne opravdavam razliku u cijeni između medijapana i iverala, osim ako se ne radi baš baš o nijansi koju ne možeš dobiti u ponudi iverala.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 26 pro 2009, 11:12

MZ, majab i meni se najvise svidja medijapan sa visokim sjajem. Al me nekako plasi to da kazu da je jako

U starom stanu imam Sveinu bijelu medijapan visoki sjaj. Savršena, lako se čisti, na tom visokom sjaju se najmanje vide packe. Sad imam medijapan mat, jer mi dosadio visoki sjaj, pa sam htjela promjenu. Nije bijela nego onako više boja slonovače, zadovoljna sam, iako se mrvicu teže uklanja masnoća nego s one visokog sjaja. Mama mi ima iveral i po meni se on najteže čisti. Estetski su mi sve varijante lijepe, ovisno o stilu kuhinje.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Lena » 31 pro 2009, 12:12

skorpionka je napisao/la:
MZ, majab i meni se najvise svidja medijapan sa visokim sjajem. Al me nekako plasi to da kazu da je jako

Mama mi ima iveral i po meni se on najteže čisti. Estetski su mi sve varijante lijepe, ovisno o stilu kuhinje.

postoji i iveral visokog sjaja. za čišćenje jednako zahvalan kao i medijapan visokog sjaja.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 31 pro 2009, 12:46

Ja imam starinsku kamenicu sa kamenim radnim stolom. U kombinaciji s novim ostalim namještajem i lijepim pločicama na zidu i pločicama s imitacijom kamena na podu izgleda lijepo - nekako rustikalno ali opet moderno. Sad bi ju opet trebala dati izbrusiti i ispolirati jer je kamen porozan. Što se tiče funkcionalnosti - užas. Prolije se crno vino - ajme. Prevrne se čaša - odmah puca. Mislim da sam u ove tri godine polomila preko 50 - 60 čaša, to mi je jedno vrijeme bila svakodnevna aktivnost :lol
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ismael29 » 01 sij 2010, 14:36

Nikako ne uzimaj iveral u bijeloj boji, katastrofa su spojevi, ma kako god precizno bili napravljeni. U nekom dekoru drva je ok, to se lijepo zakamuflira, ali bijeli.. :ne
Inače, što se tiče folije ona se odljepljuje po principu "plati pa imaj", cijena raste s kvalitetom opreme kojom se folija navlači na MDF, a i s cijenom same folije, isto tako s lakom - u Primi (najjeftiniji salon) lakirane fronte u salonu na eksponatima pucaju, točno vidiš pod svjetlom kako puca lak - opet, plati pa imaj. I na najboljem laku se mogu desiti oštećenja, dobiješ bočicu kao lak za nokte i sama popravljaš, u principu ti ne ulazi u garanciju, dok odljepljivanje folije možeš reklamirati kod većine proizvođača. Sjajne varijante i laka i folije se puno lakše održavaju nego mat, čarobna krpica i to je to.
slika
ismael29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cleonikky » 03 sij 2010, 11:59

Majo, mi smo prosli mjesec montirali kuhinju. Izabrali smo bijelu sa caesar stone boje "aubergine" iliti boje patlidjana.
Ne kuzim tocno sta je to medijapan, valjda laminat/melamin.
Dok sam istrazivala materijale i trazila kvote i postavljala milion pitanja, dobila sam ovaj suma-sumarum:

Laminat/melamin - je najjeftiniji, prilicno izdrzljiv i otporan materijal, ali nedostatak- vide se ti spojevi.

Vinyl/foil wrapped- to je valjda taj koji ti nazivas "sa folijom". Ima poprilican sjaj (ali ne kao 2pac) ali je manje otporan na udarce/ogrebotine

2pac/Polyurethane- ima prekrasan visoki sjaj, moguce je naruciti u bilo kojoj boji/nijansi (npr. Bilo koja Dulaxova), ali je jako podlozna ogrebotinama. Dobra stvar je da se ogrebotine mogu popraviti. Nama su jos skrenuli pozornost i savjetovali da sa malom djecom ni slucajno ne stavljamo 2pac.

Mi smo izabrali vinyl.
Obrati paznju na jos jednu stvar- obavezno pitaj odakle stize materijal, ljepilo i sl. jer smo mi imali jednu interesantu ponudu ali se ispostavilo (sto smo saznali od konkurencije) da je materijal iz Kine, da ispusta toksicne tvari...Mada mislim da vi nemate tamo toliko posla sa Kinom.
Poslikam ti ovu moju kuhinju ovih dana, da vidis kako su rubovi napravljeni i zaobljeni da se nista ne vidi.
E, da mi smo stavili splashback plocice velikih dimenzija(600x600mm), porculanske jer se time dobiva taj "glass effect", staklo je bezobrazno skupo i nisam htjela dati te pare.
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la cleonikky » 03 sij 2010, 13:13

Stavila sam slike, pogledaj ovdje

cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la LTL » 03 sij 2010, 21:32

ploćice su savršene,gdje si kupila i koja je cijena? :srca
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cleonikky » 04 sij 2010, 05:12

LTL- vjerovatno ti shop gdje sam kupila plocice nece znaciti nista jer ja zivim u Australiji ;) ali vjerujem da ima takvih i kod vas, porculanske krem boje, 600x600

cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la MAJA Skopje » 04 sij 2010, 20:27

Ja greskom odgovorih na onaj topic gde si metula slikice.
U svakom slucaju kod tebe se radi o medijapanu sa folijom.
Ne laminat je drugo.
Kuhinja ti je bas lepa. :dada
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.