pozdrav svima

evo mi se vratili iz Ljubljane, bili smo sad 3 dana. Naravno da je palo snijega kao nikad u zadnjih 10 godina

i baš kad smo mi odlučili da i stariji sin (2,5 godine) ide s nama na put.
Teta Irena kaže da je s nekim stvarima zadovoljna, kako se održava u sjedećem stavu i povuče nogice pod sebe ali da je ekstenzija još uvijek jaka i njemu jadnome ne da da napravi kako treba ono što je naumio

Kad potrbuške povuće nogice ispod sebe za četveronožni stav iste sekunde se odbaci naprijed - kao da u guzi ima malu raketu

Ne znam kakva vi imate iskustva s ekstenzijama (izvijanjem) - znam da će to nestati kad propuže, ali kako će propuzati uz takvu ekstenziju ????
Dobili smo neke nove vježbice, više nadogradnja na postojeće. Kad smo u četveronožnom položaju i sjedi na nogicama - prebacujemo se malo lijevo malo desno, počinjemo s vježbanjem iskoraka na valjku i stavljamo ga da sjedi - držeći ga samo za trbuh lagano a da nije naslonjen na nas nego da nas gleda - kako bi dobio percepciju sjedenja bez nekog naslona. A počeli smo mu i davat do znanja sa vrlo oštrim NE kad počne s izvijanjem - i moram priznat na moje i Irenino čuđenje stvarno se zaustavio i prestao - nismo mogle vjerovat kako je on to shvatio da radi nešto loše.
Jedino što imam sreću u svemu tome je da Vito obožava vježbat, osim ako nije preumoran - može vježbat do sutra, njemu je to zaista sve igra - mislim da su to u Ljubljani stvarno odradili vrhunski - kad je bio mali nikad ga nisu forsirali da vježba ako je počeo plakat i danas je to zavolio baš jako...a i fizioterapeutkinja kaže da je jako jako izdržljiv...mali mamin junak

htjela sam vas još pitat neke stvarčice koje me muče....kako vas čitam sada sve više, vidim da dosta vas ponavljate UVZ mozga (mi smo isto imali krvarenje 2. i 3. stunja) i radite EEG - UVz smo zadnji put radili kad je imao 2 mjeseca korigirano. Nama su u Rijeci rekli da UVZ nema smisla više raditi, jer da se sada sve vidi po ponašanju djeteta

a isto sam dobila odgovor za EEG. Mislim iskreno da vam kažem da mu to nisu nikad radili? jel vama to normalno?
Inače, prošli je tjedan vaga konačno pokazala preko 7 kg!!!! konačno smo prešli brojku 6.nešto nakon 3 mjeseca i sam smo pravi mali
Vezano za govor, potvrdila mi je da su ovi glasovi koje radi sigurno posljedica ekstenzije i da će govor doći sigurno bitno kasnije nego kod zdrave djece... ali mama je već naručila knjigu...hvala cure na savjetu

06.08.2007. - Leon: "Kad narastem bit ću ili Graditelj Bob ili Munjeviti Jurić"
05.02.2009. - Vito ..... Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end yet.