Sada je: 04 kol 2026, 21:41.

MUCANJE? FAZA ILI ???

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

MUCANJE? FAZA ILI ???

PostPostao/la Mater » 01 sij 2010, 17:00

Drage mame,želim vam svima sve naj u Novoj, ali evo želim malo vašeg mišljenja.
Maleni mi ima 2 god i 4,5 mjeseci i o.k. je, obični dvogodišnjak, nije savršen,ali već par dana primjećujem čudniji izgovor. Progovorio je odmah u rečenicama oko 2. god., vidim da je dobio ć, traži š, nije najčistiji izgovor, ali ide naprid,normalno pričamo, vidim da me kuži,pripričava mi sve kada ja nisam snjim i sve standardn(bar ja tako smatram), ali ima tjedan dana ima problema s izgovorom prve riječi u rečenici, ponovi je i do 5-6 puta prije nego nastavi rečenicu,a ostatak ide glatko. Ne dešava se često,ali dovoljno da uočim da nije kako je bilo. Zanima me dali je netko imao išta slično,jer luda sam od brige(znam ima gorih stvari,ali ne mogu si pomoći,valjda je još friško sve). Dali je to faza ili se zabrinuti? Danas je Nova pa nemogu ništa, ali idući tjedan ga sigurno vodim kod logopeda jer meni sve to zvuči kao mucanje. Ako i je, znam da je prerano,ali nemam mira neka ga samo posluša pa da meni da neke smjernice. Možda ima nešto na forumu,ali ja nisam uspila ništa naći a i cila sam smantana,pa mi nemojte zamjeriti.
Mater
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: MUCANJE? FAZA ILI ???

PostPostao/la IvaV » 01 sij 2010, 20:29

Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Mater » 01 sij 2010, 21:35

budem, puno hvala!
Mater
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Carlito » 07 vel 2010, 18:30

Karlo je u tom periodu imao mali problem sa izgovorom rijeci, krene reci pa nikako da izgovori tu prvu rijec. Onda sam ja kad cujem da tako prica govorila da ga ne razumijem i da polako kaze sta zeli, onda bi on razmislio i ljepo izgovorio rijec. negdje sam citala da djeci u toj dobi mozak radi brze od jezika :) i da bi htjeli puno toga odjednom izgovoriti i onda dodje do tog problema. Nama je to trajalo mozda mjesec dana. Svaki put kad to primjetis reci joj da se umiri i polako kaze sta zeli.
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.