Zao mi je sto si tako odlucila.
Inace razlozi koje si navela za pocetak dohrane ne stoje, ni jedan. Velicina/tezina bebe nemaju veze, nego razvijenost probavnog sustava, nestanak refleksivnog izbacivanja hrane jezikom van, sposobnost vise manje uspravnog sjedenja, vrlo ociti interes za hranu...
Cesto dojenje takodjer nije povezano s spremnoscu za pocetak dohrane.
Meni je Lukas cijeli 6 mjesec dojio vrlo cesto, netko bi rekao daj mu dohranu, vidis da je dijete gladno. Medjutim on je taj mjesec na cici dobio 700g. Dakle sasvim dovoljno i ocito da mu druga hrana nije falila.
Zao mi je sto moras s njezinih 6.mjeseci na posao. Medjutim ni to nije valjani razlog za uvodjenje dohrane s 4,5 mjeseca. Jer kao sto ti je netko vec napisao, u dobi od 6.mjeseci bebi je dovoljan JEDAN obrok dohrane, a tebe ne znam koliko dugo nece biti. Hoce li taj jedan obrok pokriti cijelo vrijeme dok si odsutna? Imas hrpu dijece koja prakticki ne jedu nista osim doje pa i do godine dana. I onda takorekoc iz nule krecu u jaslice... i tamo jedu sve redom bez ikakvih problema.
Privikavanja na okus nema. Prva zlica iceg drugog sto nije majcino mlijeko JE pocetak dohrane.
Osvrnuti cu se jos na ovo:
Ali, ja ću ipak njoj dati mrkvicu da proba. Mislim da joj neće naškoditi
Ti ne mozes sada znati hoce li joj naskoditi. Mozda na prvu ruku i ne bude nikakvih reakcija, a mozda se za godinu, dvije, pet, deset pojave problemi s njezinim probavnim sustavom.
Izuzetno me zalosti da obrazovani roditelji, koji imaju pristup informacijama, olako donose ovako krive, a moguce i stetne odluke po svoje vlastito dijete.