To što ti dijete stane u obična dječja kolica ne znači i da su ona adekvatna za njega. I moja Mardži stane u dječja kolica, a već drugu godinu koristimo invalidska dječja kolica koja smo dobili na doznaku (uz nadoplatu, jer nam ona koje doznaka skroz pokriva nisu odgovarla), jer u običnim dječjim ne sjedi ispravno. Za auto sjedalicu pogledaj onu što je Nadica rekla, tu ćemo i mi uzeti, jer su ova za djecu s pp preskupa i to hzzo ne pokriva. Kako ti Dado sjedi u običnim kolicima? Da li se krivi? Negdje si napisala da sjedi samostalno pa možda ti zato odbijaju dati doznaku, ali ako ne sjedi ispravno u običnim kolicima trebaš inzistirati na tome da ti daju doznaku. Ako drukčije ne ide, obrati se ministarstvu ili pravobraniteljici za djecu ili za osobe s invaliditetom, ne znam ni sama, možda ti cure znaju dati pametniji savjet, ali svakako nemoj odustati.
INVALIDSKA SU ZA DJECU KOJA SU NORMALNA PRERASLA
To ni u kom slučaju nije istina. Ta su kolica za djecu koja zbog svog statusa ne sjede ispravno u običnim kolicima i mene osobno staršno ljuti i to da prije 3. godine ne možemo dobiti doznaku, jer mi se dijete moralo do treće godine kriviti u običnim kolicima koja joj nisam smjela postavljati u sjedeći položaj baš zbog toga što je nisu držala u ispravnom položaju.
Ja sad ne znam po kojem se pravilniku daje doznaka za kolica, ali potraži ga na netu (Nadica će sigurno znati i sigurno ga ima na stranicama udruge Puž ili udruge Oko) pa isprintaj onaj dio koji tebi treba i s tim odi kod svih koji su te odbili!
Mene su tako htjeli otpiliti na komisiji za Goljak kad je M. napunila 3 god. pa kad sam im došla s pravilnikom, da vidiš kako su mi odobrili!