Sada je: 24 lip 2026, 12:15.

Ortopedske cipelice

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Ortopedske cipelice

PostPostao/la nemesis » 17 stu 2009, 20:34

Dobili smo novu doznaku za cipelice. Prve smo radili u Valeku,i što da kažem,nisam nešto oduševljena (osim izgledom)...ovaj put nam je ortoped Đapić rekao neka probamo u Servusu. Zanimaju me vaša iskustva,pa molim lijepo....
Hrabro protiv vjetrenjača

http://www.spinabifida.hr/
nemesis
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ortopedske cipelice

PostPostao/la Mammamia » 17 stu 2009, 21:42

Nismo ni mi oduševljeni valekicama, kao ni njihovim pristupom klijentima pa ćemo ovaj put probati u Zadru.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nemesis » 17 stu 2009, 22:50

Ma.i ona priča o papučicama...najprije su rekli da ćemi ih dobiti "gratis",a kad bi došli po cipele rekli su nam da joj je noga prekrhka za takve papuče,da će nam im dati slijedeći put.I sad ih više uopće ne daju!Mislim,nije mi do papuča,Eni ne hoda ni ne stoji,obuvam joj one slatke štrikance tek toliko da joj stopalo bude toplo,ali čemu onda ono navlačenje za nos? Dakle,Servus...nikad nisam čula za njih,treba mi neko usmjerenje.Telefonski je zvučalo ok,gospođa je odmah pitala postoje li detaljnije upute ortopeda..vidjet ću,pa javiti.

nemesis
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 18 stu 2009, 00:42

mi smo vec narucili dvoje kod valeka..za unutra i za van..jedne cu platiti a jedne na doznaku..ne znam..meni isto stalno nesto kompliciraju..kad god nes pitam..vele nemre visoke cipele jer nemaju dzon za tako mali broj :conf :conf uopce ne kuzim..i to za papuce su i nama rekli :roll:
bili smo jucer kod dr,dapica..odnosno cekali smo kod njega ali su nas prebacili nakon dva sata cekanja kod drugog doktora..ne znam zasto..vise nas..i onda smo tamo cekali dva sata..blago receno posizila sam :svadja
nista ne znam o tome Servusu..javi dojmove..zanima me..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 18 stu 2009, 09:30

A gdje je taj servus? Na tražilici mi izbacuje samo neku ortopedsku firmu iz Rijeke :dunno .
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 18 stu 2009, 09:32

Evo ipak sam pronašla i zagrebački dućan:
http://www.iadresar.com/firma.php?id=63691

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nemesis » 18 stu 2009, 09:42

L., i mi smo bili u ponedjeljak,naručeni u 10, na redu u 12. Klasično prepucavanje oko doznaka,ali nam je na kraju napisao i za cipele i za kolica :dada .Izludi me svaki put...

nemesis
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 18 stu 2009, 13:13

faith..ti si strasna..ja sam trazila na netu ali nisam nista nasla osim to u rijeci.. :klanja
bas me zanima kak izgledaju njihove cipele..kak uzimaju mjeru..da li rade sadreni otisak..i na kraju krajeva da li su dobre..
nama su danas napokon javili da su gotove cipele kod valeka..ali tak se bojim da ce mu biti male,odnosno da ce mu vrlo skoro biti male jer su napravili samo pola broja vece od ovih sadasnjih :dunno
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nemesis » 18 stu 2009, 15:13

Ma da,nemaju stranicu,adresu sam našla na stranicama HZZO u pretražniku pomagala i isporučitelja.

nemesis
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la iva555 » 29 stu 2009, 22:14

Preporućam NOVU ORTOPEDIJU.Istina cipelice im nisu simpa ko kod Valeka ali zato su funkcijonalne što je najbitnije u cijeloj prići.
iva555
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mammamia » 03 pro 2009, 17:12

Ima li tko cipelice od Ortostep-a? Ovi naši u Zadru naručuju njihove. Ima jako lijepih modela, voljni su nam izići u susret i sa svim potrebnim prilagodbama (za razliku od Valeka :angry ) pa ćemo probati. Zanima me imate li kakvih iskustava s tim cipelama.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lucija1976 » 04 pro 2009, 22:00

Ko sve ima pravo na takve ortopedske cipelice na doznaku. Moj maleni ima problem sa stopalima koja su mu ravna i usljed poteškoća ( ataxia) isti si ih je malo i iskrivio. U Kalosu nam je pokazano kako da mu zavijemo noge te da zavoj držimo povremeno i da bi se nakon par mjeseci situacija trebala popravit
lucija1976
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ptica » 04 pro 2009, 23:17

Lu, kolko si platila onaj drugi par cipelica bez doznake? MOže i na PP
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 05 pro 2009, 18:58

600kn..a iste su kao i ove na doznaku :roll:
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ptica » 06 pro 2009, 00:44

Hvala, nadala sam se drugoj cifri, da ne kažem manjoj :angry
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 06 pro 2009, 18:27

da,zato sad jedva cekamo 15. u mjesecu..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 05 sij 2010, 07:02

Nama su ovjerili doznaku i sada trebamo otiči u Zagreb naručiti cipelice. Do sada smo radili kod Valeka ali bi htjela pitati da li je netko u zadnje vrijeme radio - naručivao cipelice kod nekoga gore višlje navedeno ... ima li kakvih novih iskustava?
hvala ;)
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 05 sij 2010, 14:20

lulamae je napisao/la:600kn..a iste su kao i ove na doznaku :roll:

Pa ti si još dobro prošla, nama naplaćuje 750.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ptica » 05 sij 2010, 15:22

He, he ... ja sam si dala truda i došla 2 puta i pitala različite prodavačice - naravno i cifre su drugačije: 1. 1100kn, 2. 700kn .Idem kod ove jeftinije (iako rade u istom dućanu :| )
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 05 sij 2010, 15:31

daaaj.. :roll: pa ne vjerujem!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 05 sij 2010, 16:11

Ma strašno, ja još kupim dvoje cipela :roll: odjednom.
Ali ono što je stvarno žalosno je da nemam kuda drugo otići, one iz bauerfinda nam nisu dobre, gledala sam u još nekim ortopedijama i to su sve one iste gdje se mjera uzima otiskom u pjenu.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 05 sij 2010, 16:47

koja je fora s tim uzimanjem otiska u pjeni?zar to nije dobro?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 05 sij 2010, 18:23

Mislim da sve ima veze s problemom djeteta, kod mojih dečki to jednostavno nije dovoljno dobro. I plus to što imaju jako dugačku i usku nogu (to su baš morali povući na mene :p )pa su im onda sve te cipele u koje se samo rade ulošci jednostavno preširoke. Ovak kad mi naprave kod valeka cipelice bar sam sigurna da noga neće plesati bar neko vrijeme.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 06 sij 2010, 09:47

ptica je napisao/la:He, he ... ja sam si dala truda i došla 2 puta i pitala različite prodavačice - naravno i cifre su drugačije: 1. 1100kn, 2. 700kn .Idem kod ove jeftinije (iako rade u istom dućanu )

razlika nije mala .... kako je to moguče? Uglavnom hvala na obavjesti!
A ako se radi o istom kako onda imaju različite cijene 1100kn, 700kn, Lu 600kn, Faith 750kn... ili je možda ta cijena zbog razlike u modelu, đonu, broju, visini cipele....
lulamae je napisao/la:koja je fora s tim uzimanjem otiska u pjeni?zar to nije dobro?

nama taj način uzimanja otisaka nije bio dobar ( ako mislimo na isto) iz razloga što je Luka skvrčio i zario svoje prste u pjenu i tada taj otisak nije valjao, to je bilo kada smo prvi puta radili cipelice ovdje kod nas tako da se više nesječam da li je to to ( mislim da su bile plave kocke, meni više izgledalo na nekekvu spužvu) i kada smo dobili cipelice nisu mu bile dobre...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lotta » 06 sij 2010, 15:10

mi smo do sad radili dvaput kod valeka. zadovoljni nismo, a vec sam odavno skuzila da svakome vele drugaciju cifru. a imaju samo jedan raspoloziv model za ortopedske cipelice, a samo biras boju. koja je tu logika-nemam pojma.
nego, kak vam kod valeka uzimaju otisak?? sad sam malo zbunjena, jer nama dojde majstor, stavimo nogicu na papir, on kemijskom obrubi, metrom izmjeri na 2 mjesta sirinu i to je to :conf kaj ima jos neki nacin?
vidla sam da imaju skener di dijete stoji pa uzimaju tak mjeru za uloske, al nama su za cipelice uvijek na gore opisani nacin uzimali.

inace, ove nove imamo tek 2 tjedna, odma prvi dan je puzal malo u njima i vec su izlizane i izblijedene naprijed.katastrofa.
a jedne iz tl je imao samo za puzanje kad smo bili na igralistu i vani opcenito, nakon godine dana puzanja u njima (sad ih je tek prerasao) izgledaju ko nove.
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 06 sij 2010, 15:23

Lotta i nama godinama uzimaju otisak na papir.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Mammamia » 06 sij 2010, 16:39

Nama su kod Valeka isto tako uzimali mjeru, a ovdje u Zd mi je žena napravila isto to + otisak u pjeni + s metrom izmjerila nogicu na puno više mjesta i kad je vidjela naše valekice samo je pitala zar su to ortopedske? Po čemu se razlikuju od cicibanki? Rekla mi je da za Mardži treba napraviti dodatna pojačanja kod gležnja zbog stajalice, duboko otvaranje da joj mogu prstiće namjestiti ako ih skvrči i da su za nju valekice preniske jer dođu taman ispod gležnja, a njoj treba iznad. Uglavnom, sve je izgledalo puno stručnije nego kod Valeka, a kakve su cipele, reći ću vam kad ih dobijemo. E da, ovdje ćemo imati i probu cipelica, tako da mogu prepraviti ako što ne štima. Prvi put čujem za tako nešto, ali mi se sviđa. Kao kod krojačice kad nešto šivaš za sebe po mjeri, samo uzimanje mjera nije garancija da će sve štimati, treba i probati.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 06 sij 2010, 17:55

ja sam s ortozama išla raditi cipelice po mjeri u Bauerenfindu i baš sam zadovoljna s njima
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 06 sij 2010, 18:09

Mi smo radili u otto-bocka i bile su ok. Uzmu mjjeru u pjeni+otisak na papir+ mjerenja metrom.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bebaimama » 30 ožu 2010, 14:16

Vidim da imate poneka iskustva s ortopedskim cipelama, pa ćete možda i meni možda moći pomoći sa savjetom.
Mi smo preuzeli cipelice kod Valeka prije 10 dana, od prvog dana dijete mi je u njima čudno hodalo, zabacivala je desnu nogicu prema unutra, križala nogice (inače to ne radi). Prvo što mi je palo na pamet je to da su cipelice nove i da se treba na njih priviknuti :dunno . Međutim prekjučer je počela s desnom nogicom hodati na prstima, skinula sam cipelice i čarapice i imala što vidjeti, na oba stopala žuljevi i sve crveno.
Jučer smo odmah išli Valeku na reklamaciju i tamo su nam rekli da je to normalno i da se to događa (cipele po mjeri ????) i da će sada staviti mekši uložak i da onda probamo opet. Na žalost moje dijete ne govori i ne zna mi reći ako ju nešto boli, to znači da moram opet čekati da dobije žulj kako bi znali da su cipelice sada u redu. Ne znam da li ja krivo razmišljam ali stvarno mi to nije baš ok. Kakva su vaša iskustva i da li se ikome dogodilo nešto takvo i koliko puta ćemo ih još morati prepravljati.
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.