Sada je: 02 kol 2026, 21:18.

JADIKOVKA UMOTANA U NAJBOLJU ČOKOLADU ZA KUHANJE

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

JADIKOVKA UMOTANA U NAJBOLJU ČOKOLADU ZA KUHANJE

PostPostao/la ismael29 » 06 sij 2010, 18:10

A mene sraaam..... :oops: :oops: :oops:
Ja nikad nisam niti pogledala u ovaj dio foruma jer sam totalno, ali totalno nezainteresirana za kuhanje, kuham tri puta tjedno, a i to mi je previše. Znam koliko je to loše i želim to promijeniti, tj. želim prestati doživljavati kuhanje kao obavezu i početi uživati u njemu. E sad, tu je mali problem - ja kuham vrlo loše, najčešće od treme što to jelo moram ponuditi i mome mužu koji je profesionalni kuhar, i to odličan kuhar. Zato se ne mogu opustiti i raditi inutitivno, a raditi po receptu nemam naviku jer tamo nikad ne piše ono bitno, nego začiniti po želji i kuhati dok se ne skuha. A kako postići da se nešto skuha, a ne raskuha, prekuha, podkuha.... Takvi i slični promašaji meni se konstantno događaju. Prezačinim ili ostane bljutavo. Prekuham ili ostane sirovo. Presolim ili ostane neslano.
Kad čitam vaše postove čini mi se nemogućim da se dođem ovdje ičim pohvaliti....
Ali uspjela sam, takva kakva jesam, modificirati bakin najbolji recept. Čisto da znate, baka je ona domaćica sa starih američkih reklama: radila dvokratno kao nkv laborant, svaki dan dva puta pješačila na posao i nazad dobar komad puta, uvijek nasmiješena, stan blista i miriši, ustaje prva, sprema muža na posao u šumu, djecu u školu, svima sendvič i bočica cedevite, pegla čarape i gaćice, pegla i vezice od tenisica, kuha najbolju juhu, peče najbolje kolače, radi vanilin kiflice bolje od Kraševih strojeva, sve jednake u gram i krivulju... I ja sam uspjela poboljšati jedan njezin recept, JA sam uspjela poboljšati NJEZIN recept i došla sam se i pohvaliti :mah :drink i pitati za savjet.
Naime, tu promijenjenju verziju radila sam već više puta, ali ova danas je bila odlična, ali odlična. A promijenila sam samo čokoladu za kuhanje, dobila sam neku austrijsku čokoladu marke Bella i ima neusporedivo bogatiji okus po pravoj crnoj čokoladi. Crnu čokoladu obožavam i tu sam fina guza, kupujem samo fine i skupe čokolade, pa vas molim da mi kažete koja je najbolja, ali ono baš najbolja čokolada za kuhanje.
Došla sam vas pitati i za pomoć oko mog problema s uživanjem u kuhanju, sigurna sam da ga s vama mogu riješiti, da ću se moći motivirati za kuhanje ako imam koga pitati za savjet i vjerujem da ću uz vas zavoljeti kuhanje isto kao platnene pelene, nošenje u maramama i mei-taiu. :zivili :buket
Zadnja izmjena: ismael29; 06 sij 2010, 18:22; ukupno mijenjano 2 put/a.
slika
ismael29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: JADIKOVKA UMOTANA U NAJBOLJU ČOKOLADU ZA KUHANJE

PostPostao/la jzksv » 06 sij 2010, 18:15

Super ti je ovaj post :dada bas sam uzivala citajuci ga. Sto se tice cokolade, meni je svicarska Lindor, najnajnaj, i mlijecna, i bijela, a narocito crna... probaj, mljac je
Katja 14.5.96
Stella 2.3.00
jzksv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 06 sij 2010, 18:19

joj, super, super ti je post :zivili
a mene bolje ne pitaj koja je cokolada dobra :lol
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Hajdi » 07 sij 2010, 10:00

Ismael imaš nesreću da ti je muž profesionalni kuhar :dunno ali neke bi bile jako sretne na tvom mjestu. Kuhati naučiš samo ako kuhaš, nema tu nikakve tajne. Pokušaš više puta pa zapamtiš što si radila kad ti je uspjelo. Kuhaš jednostavne stvari dok ih ne usvojiš. Pitaš cure na forumu do u najstinije detalje dok ti ne bude sve jasno. Posuđuješ kuharske knjige u knjižnici i čitaš recepte. Želim ti puno uspjeha!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Mini Me » 07 sij 2010, 10:52

i ja sam još jedna nekuharica.....i meni je kuhanje obaveza...nije da ne znam kuhati..ili da kuham loše...ali jednostavno nemam vremena i ne da mi se... Lakše mi je uvaliti se nekome na ručak(mami ili svekrvi) nego kuhati! No kad tad ću MORATI početi kuhati...jer imam dijete koje uskoro kreće sa dohranom......
a vezano za čokoladu.....sve su dobre :lol
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 07 sij 2010, 10:56

za razliku od hajdi, ja mislim da je kuhanje umjetnost i il si talentiran i zainteresiran il nisi. I može se naučiti skuhati za preživljavanje, skuhati po receptu, staviti što treba di treba...al onaj filing koliko čega i čega zapravo fali, kako treba mješati, što još dodati za završni tač :mrgreen: , kako za 20kn skuhati ručak, kako za malo više kuna skuhati gozbu...i ono da s ljubavlju planiraš kolačiće za Božić il..
s time se rodiš, kao što se rodiš s talentom za slikanje.
:kima
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Potica » 07 sij 2010, 11:11

Ismael krasn post :dada i uglavnom se slažem s Hajdi, kuhati može svatko naučiti ako to dovoljno često radi. Ali ima i tu nijansa pa neki kuhaju sa ljubavlju i postaju majstori a neki samo kuhaju. :)
Što s tiče čokolade i sama si zaključila koja je najbolja ;)
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Mala Bornica » 07 sij 2010, 15:32

stvarno dobar post... zanimljiv, i sve to, ali nesto ipak fali :mrgreen: . gdje je taj modificirani recept tvoje bake, cim je cokolada ja sam zainteresirana. ili je tajna?

ne znam koja je nabolja cokolada... lindt ima fine...
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la sjemenka » 07 sij 2010, 15:55

Baš za kuhanje - Kandit. :dada
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mini Me » 07 sij 2010, 16:23

sjemenka je napisao/la:Baš za kuhanje - Kandit.
definitivno!!!! ;)
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ismael29 » 08 sij 2010, 06:41

Uz MM-a sam shvatila da je kuhanje umjetnost, on je rođen s tim talentom. Moja mama ga obožava gledati dok kuha, to ti je kao mali balet, fenomenalno izgleda, a o okusima da i ne govorim. Ali je, s druge strane, čudan karakter i nikada, ali nikada nije prokomentirao moju hranu na način "ajde drugi puta probaj ovako" ili "ako ćeš raditi to, onda napravi onako", no to je već priča o mom braku. U kuhanju sam osuđena sama na sebe i sretna sam da imam vas jer vi niste škrte u dijeljenju savjeta i mišljenja. Budući da se uskoro razvodim, MORAM savladati kuhanje za 20kn :mrgreen:
A u bakinom receptu za oblatne je fakat bitno koja je čokolada, to sam skužila s ovom novom koju sam dobila, mora se otopiti pa vjerujem da ide samo čokolada za kuhanje :dunno Ili mogu staviti bilo koju? :conf
Kao što vidite, radi se o receptu za oblatne, najdraža slastica iz bakine kuhinje, a koju mogu napraviti sama. Pa sam podebljala orahe i čokoladu, ali orasi su masni, pa moram smanjiti maslac, pa koja čokolada... Kad ih pogodim u dlaku odmah javim i stavim recept :mrgreen:
slika
ismael29
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 08 sij 2010, 10:10

Simpatican post.
Meni je odlicna K plus za kuhanje (na štange).
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Krumpirić » 08 sij 2010, 10:58

K plus je odlična, pogotovo za tu cijenu ;)

:kiss :kiss
Krumpirić
Cobra 11

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.