Možda zato što dojka ne mora biti puna, teška i kvrgava kao znak da u njoj ima (puno/dovoljno) mlijeka. Kad ti se jednom uspostavi ponuda i potražnja i u dojkama ima samo onoliko koliko ona treba i proizvodi se toliko koliko posiše u razmacima u kojima sisa - onda više ne budu dojke takve, tvrde, kvrgave, teške. Osim što znaju koliko kada treba, počne se više mlijeka proizvoditi i baš tijekom sisanja. Moje takve nisu bile mjesecima, i kad se jednom privikneš na to, prestaneš se bojati da je to znak da nema mlijeka.

Lako je meni sad pričati kad sam to već prošla, al znam da mi je bilo isto teško to vjerovati u početku.
Ovo što pišeš da "nemaš mlijeka" za drugi obrok ako daš obje dojke - ja bih rekla da "nećeš imati" odn. morati će se ona malo namučiti dan ili dva da jače potegne sljedeći obrok, dok se produkcija ne nabilda opet, jer ćeš jedino tako da ona posiše više u istom vremenskom razmaku kao prije dati dojkama signal da treba više proizvesti. Ako pokušavaš navući razmak među podojima neće dojke dobiti taj signal, barem ne tako "kvalitetno" kao kad bi joj dala da siše ako je gladna.
Čitala sam ne samo na rodi, nego i na tri-četiri druge priznate stranice o dojenju, da upravo (predugo) čekanje među podojima može "uništiti" dojenje. Što dulje mlijeko "stoji" u dojkama, to dojka dobiva jači signal da je "previše" proizvela. Sad to onako eksremistički zvuči, ali želim reći da je to sve jedna vrlo osjetljiva ravnoteža i najbolje je pustiti bebu da određuje što i koliko često joj treba. Malena - i sama si rekla - je pravi profesionalac, znala je i na početku što treba, vjerujem da zna i sada. Ako želi posisati i drugu nakon što je dva sata sisala istu, daj joj priliku, probaj dva, tri dana i vidi da li će ti se onda povećati produkcija.
I da - izdajanje - ja se dan danas ne mogu izdojiti. Nejde više od 10-20ml i točka. A Karlo je imao periode kad je bio prava "buckica", sad se opet malo izdužio, imao je skok u rastu u visinu...
Držim fige!