Sada je: 14 kol 2026, 18:23.

rehabilitacija dece sa posebnim porebama-cp

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

rehabilitacija dece sa posebnim porebama-cp

PostPostao/la sofce » 11 sij 2010, 19:46

Zdravo ja sam majka na dete sa cerebralnom paralizom koja je dobila nakon vakcinu polio di te per.Ima epilepsiju i cp.Sad ima 4.5 godina i zelela bih da podelim svoje iskustvo.Dosad smo radili fizikalni tretman po bobat{samo taj metod je kod nas u makedoniju}?Uradili smo i ABR tretman sad u decembru smo poceli pa di htela da mi preporucite neki nov nacin da pomognem svojoj cerki.Ona jos ne hoda i prica samo po neke reci kako mama ,baka.POZDRAV SVIMA I HVALA
sofce
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: rehabilitacija dece sa posebnim porebama-cp

PostPostao/la MAJA Skopje » 11 sij 2010, 20:48

Dobrodosla na forum! :hug
Draga Sofce, ja sam ti isto mama iz MK i mozet ostavit mail da ti posaljem moj mobilni pa da iskomuniciramo. :mah
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 12 sij 2010, 07:10

Dobro nam došla sofce :mah
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 12 sij 2010, 11:36

Dobro dosla
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 12 sij 2010, 12:25

:mah
Moj Denis će uskoro 10 godina i ne sjedi samostalno i nikada neće posljedično ni hodati, ali to nije bitno
On jako dobro komunicira s okolinom i to jeste bitno :dada
Mi smo prvih godinu dana koristili metodu pasivne medicinske gimnastike s elementima Bobatha (tako je službeni naziv tog tretmana, ali od Bobatha nije bilo ni B) i vježbali smo po cijele dane. Napretka nije bilo, pa smo otišli u Sloveniju i tamo naučili i Bobath i baby handling i pravilno hranjenje, poticanje komunikacije, radnu terpaiju, vejžbanje koncentracije ...
I eto, uspjeli bi motorički jako puno više da ga zdravstvena priča nije previše pogađala (silne operacije na neurokirugiji), ali zato je ostatak priče OK na naše veliko zadovoljstvo :nana
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 12 sij 2010, 19:17

Sofce, iz iskustva bliznjih - nemoj previse skakati sa metode na metodu. Znam ljude koji su tako... od kineziterapije, preko kipra i aminokiselina, zen budizma, akupunkture, travara, popova... i nista. Mazali su im oci i uzimali pare sa Bobatom, Kubatom, Vojtom, svetim Savom i Franjom... Sve su probali po mjesec dana - gubljenje vremena. Ne znam koja je "najbolja", ali kad je osjetis - drzi je se. Moj Tomi ne sjedi niti hoda, komunicira jako primitivno, godinama ga ucim da puzi i jedino sto me drzi je sto osjetim da on to moze. Sretno.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.