Postao/la roka470 » 14 sij 2010, 14:33
Jednom sam u nekim starim postovima pročitala da se tačkanje među ostalim i rabilo za otvaranje šakica, kad je to praktički puzanje na rukama. Ali bude Toma otvorio šakice kada počne puzati ako to ne učini i ranije.Tlaka je to tačkanje, Iako bi Tomi i Tinu bolje išlo, kad imaju jača ramena, ruke i leđa.
Jelena je neko vrijeme stavljala noge u usta, tamo oko 6 mj-7 mj, nešto kratko, onda ju nisu zanimale noge. Sada prebrojava nožne prste, uzme palac, palcem i kažiprstom ruke, pa ga nateže i čudi se, ko picek glisti. Pa ga malo stavi u usta, rekli bi koordinacija oko-usta-ruka-palac ( ovo zadnje se kaže stopalo, to sam ja izmislila palac, jer mi je smiješna kako ga studiozno proučava)
Joj, volila bi da sutra dobijemo prolaznu ocjenu za tačkanje, i Jelena i ja, jer ako budemo morali ići u polikliniku, ona će samo plakati, opustiti ruke i glavu u pod. Mi na vježbama nikaj niti ne profitiramo od terapeutovog stručnog vježbanja, kad ona ne surađuje.Nebum ju danas više forsirala, možda je danas kriza 3 dana vježbanja, neka malo odmori ruke. Ima i trening neke svoje zakonitosti, imam neku knjigu o tome, ali nemam vremena proučavati.
A ove naše klince slobodno poslje možemo dati na dječju olimpijadu.Svi koji vide Jelenu kažu , kak je ona aktivna, kak se lijepo igra na podu.Valjda djeca postanu aktivna kada počmu puzati, a to je negdje u ovoj njenoj dobi. A kako ona ne može, razvila je rotiranje i pivotiranje do savršenstva, dolazi do kutije s igračkama, vadi si ih van, baca igračke oko sebe, pa ih pivotiranjem lovi. Jučer sam joj dala vlakić na špagicu, jednom pokazala kako da ga dovuče do sebe, i na moje čuđenje, leži na trbuhu i vuče stalno vlak prema sebi, i vidim da razumije čemu špaga služi. I onda ga još rukom vozi amo-tamo. A piše da je to radnja za 12 mj.