Sada je: 14 kol 2026, 18:23.

e, ovo mi je stvarno previše

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

e, ovo mi je stvarno previše

PostPostao/la nadicab » 15 sij 2010, 00:33

http://www.vecernji.hr/vijesti/milinovic-mu-nudi-posao-a-kardas-to-odbio-cilj-mi-je-medijski-pritisak-clanak-78714
Roditelji ne prihvaćaju posao, traže rješavanje socijalnog slučaja preko statusa njegovatelja, te se još čovjek prijeti da će tražiti reviziju svih statusa roditelja njegovatelja.
Pa zar on zbilja želi da mu je dijete takav invalid da mu pripadne taj status?
Ja bih čak prozvala socijalnu službu jer iskorištava djetetovu bolest (i javno ju prikazuje i razvlači dijete po medijima) i narušava njeno pravo na privatnost :baba
Moram priznati da ovdje soc. služba radi po važućim propisima, a on traži i to javno da se zakonski akti zanemare???
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: e, ovo mi je stvarno previše

PostPostao/la Krumpirić » 15 sij 2010, 00:40

bojala sam se otvoriti ovakvu temu, jer nemam dijete s pp, drago mi je da je otvorena :hug

moja poznanica ima curicu s celijakijom i dijabetesom, muž joj je terenac, ona radi i studira, a cura ide u normalni državni vrtić, tako da ju baka vodi nakon doručka doma, a ručak joj ponese
nikad nisam doživila njeno dijete kao invalida, razumijem da joj je jako teško...ali sigurno nije razlog da odustane od normalna života, iskorištava dijete ili da onemogući djetetu budućnost praveći ju težim invalidom :ne

čudni su ljudi :ne
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 15 sij 2010, 09:45

nedavno smo o tome na vt.

nikako ih ne razumijem, curica odrasta, ako je pravilno nauče brzo će se skroz sama moći brinuti o režimu prehrane, za pet ili deset godina roditelji joj neće trebati ništa više nego zdravom djetetu i kako oni misle onda preživjeti?

svojim postupcima i ljenošću šteti svojem djetetu, a i roditeljima koji nažalost stvarno trebaju taj status.

Ja bih čak prozvala socijalnu službu jer iskorištava djetetovu bolest (i javno ju prikazuje i razvlači dijete po medijima) i narušava njeno pravo na privatnost

da li stav "ne želim raditi, a nemam svoje love za preživljavanje" spada u zanemarivanje odgoja djeteta, jer djeca se odgajaju i prosredno, gledajući ponašanje roditelja?
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 15 sij 2010, 10:07

meni je koma za vidjeti kako su cak i novinari popuslili njihovu pricu, na fejsbuku imaju cini mi se 35 000 fanova, ljudi uopce ne znaju pravu informaciju o njima, ili ne zele znati i fakat misle da je Kardas u pravu....

u stvari mi je koma kako ljude uopce ne zanima prava istina, cak ni u dandasnje doba kad je informaciju stvarno lako naci...
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 15 sij 2010, 10:11

a bio je čak i prilog na Hrvatska u živo :ne
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 15 sij 2010, 10:11

A cek malo, ovaj veli da ne mogu raditi zbog kuka i kicme, sta li... znam da sam kontra sentimentu, ali mozda i ne kenja... Samo bi onda trebali traziti invalidninu za sebe, ne za curicu jel'...
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 15 sij 2010, 10:13

Tomijev i Larin tata je napisao/la:A cek malo, ovaj veli da ne mogu raditi zbog kuka i kicme, sta li... znam da sam kontra sentimentu, ali mozda i ne kenja... Samo bi onda trebali traziti invalidninu za sebe, ne za curicu jel'...

oni su imali blage ozljede i radno su sposobni. Ima zdraviju kičmu od mene.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mama141705 » 15 sij 2010, 10:23

evo sam sad procitala clanak i mogu reci da mi je zao djevojcice ali ne i roditelja jer bi trebali uciniti sve pa i raditi svakakve poslove da bi svojoj curici omogucili hranu i lijekove .i ja sam se isto zaposlila iako su mi svi predlagali da trazim status njegovateljice jer moj sin nezna sam popiti tablete i svaki dan mu se treba kuhati neslana hrana i mjeriti urin a i trakice su bome skupe a da ne govorim koliko novaca dajem svaki tjedan da mi se odnese urin na analizu.zasto nisam trazila status .....kad smo dosli na firulwe mislili smo da je nama najgore i da nemoze biti gore a onda sam upoznala i druge roditelje koji imaju 150000 vecih problejma sa svojom djecom i kojima drzava ne pomaze pa sam si mislila ako ne mogu oni izboriti status pa tko sam ja da trazim nesto od drzave.4 mjeseca nakon sto je kiki izasao iz bolnice ja sam se zaposlila muz na terenu a djecu njih 3 od kojih jedno bolesno ostavila mami i tati .svaki dan mami pripremim rucak za njega a i oni sami se naucili pa cak i izmjeriti tester i procitat mi nalaz na telefon.stalno sam bila u kont.sa saragom i on nam je puno pomogao tako da ne mogu reci nista lose.ali mi idu na zivce ljudi koji cekaju da im lova padne s neba
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 15 sij 2010, 10:26

pa, mislim, znam da im nije lako, nije ni nama sa potpuno zdravom djecom, i ja sam koji put poželjela ''njegovatelja'' koji će mi malo pripaziti djete dok se otuširam, skoknem do dućana... a kamoli kad imaš posebne zahtjeve za dijete, ali meni se ova cifra koju spominju od 4500 kn mjesečno čini sasvim ok za tu svrhu, a i posao u državnoj službi nije loše za dobiti, kakav je da je, barem će imati redovitu plaću... a da bi bilo bolje da je više, bi, a kome ne bi :dunno ali isto se ne žalimo, što je, tu je

mama141705, skidam kapu, svaka čast!
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la mama141705 » 15 sij 2010, 10:39

boysmama hvala .daleko od toga da nije bilo svega i da nije bilo problema ali mislim da vise zasluzuje mama malog koji je imao problema od rodjenja ,kojem je oduzeta cijela lijeva strana tijela i njegova mama je 2 god ako ne i vise placala zenu za fizikalnu terapiju 1500 kn tjedno da joj zena dodje doma jer ovo st je imala preko drzave je njima bilo malo ali zena se borila kao lavica i isimala divne roditelje i sestru i muza koji su uskakali kad je bilo potrebno.mislim d aje ona isto imala status njegov.ali samo neke 2 god.jer je mali bio nepokretan i imao probleme strasne.a kad je vidjela da terapija daje rezultate i da joj sin tek s 2 i po god.hoda vratila se na posao.i ona nije jedina u tome ima njih puno koji nemaju niciju pomoc i potporu o koji stvarno ne mogu ici na posao jer nemaju djete kome ostaviti.e njima bih dala lovu,,,,
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Margot » 15 sij 2010, 11:02

U prethodnim senzacionalističkim člancima je mala bolovala od upale štitnjače?! :conf
A ovo da traži invalidninu zbog dijabetesa - moje kumče je dijabetičar od svoje 7-me godine, odličan, redovan učenik, kadetski je reprezentativac u vaterpolu...
Da njegova mama čuje da ga se proglašava invalidom... :roll :angry
A i mediji sa svojim lažnim dušebrižništvom, nekaj bi napisala, ali bi me banali ekspresno. :loce
samozvana špijunka
Margot
konkavna

PostPostao/la Plusic » 15 sij 2010, 11:04

ne mogu vjerovati da je clanak napisan u tonu sucuti za obitelj?!
pa taj covjek otvoreno kaze da ni on ni zena ne zele raditi vec zivjeti od pomoci?!

naslov teme je rekao sve , i tuzno mi je da ljudi suosjecaju samo sa roditeljima i podrzavaju ih u tome.
kako ce sutra njihovo dijete zivjeti ako ga roditelji nauce da su oni prebolesni za radit?
bas me ljute ovakve price :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la nadicab » 15 sij 2010, 11:11

na ovom pdf-u se jako dobro sjećamo da je Dujina mama bila glavni inicijator i pokretač priče za status njegovatelja; za djecu kao što je Duje je i definiran taj status.
Iskreno dijete koje prohoda nije bilo u teškom statusu da bi roditelj dobio status njegovatelja :conf
Srećom na ovom pdf-u nas ima jako malo roditelja djece u invalidskim kolicima i/ili s drugim oštećenjima koja se i kada odrastu tj. nakon 8. godine neće moći brinuti o sebi.
Moj sin, da nema nekoga tko bi mu pomogao, bi umro od gladi i žeđi jer ne samo da on
ne može doći do vode,
nego ne može uzeti sam čašu,
ne može je držati u rukama,
ne može si uopće ništa natočiti u tu čašu,
ne može SAM piti iz čaše ... a uskoro će 10 godina. O ostalim aspektima tipa hranjenja, samozbrinjavanja da ne govorim.
To se zove invalidnost visokog stupnja za koje roditelj može dobiti status.
Isto i za djecu koja ovise o aparatima ili za djecu koja bez skrbi druge osobe, bi mogla naštetiti sebi ili okolini
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nadicab » 15 sij 2010, 11:28

kopiram i neke dobre komentare čitatelja:
ma, nažalost, bolesnije djece čiji roditelji nemaju status njegovatelja. I ovo je, očigledno, slučaj kad se dijete koristi kako bi roditelji riješili neke svoje probleme. Ako on ne želi raditi kako bi se brinuo za kćer, možda da se zaposli gospođa majka - ili i ona treba ekstra njegu?

Sve bi bilo u redu da štrajka za prava svog djeteta, ali kad kaže da odbija raditi, nego radije prima više love od socijalne pomoći nego što moja žena ima plaću, a imamo troje djece.
Hebaj ga ali moja žena radi od 4 ujutro do 1 popodne za 3 soma kuna bez slobodnog dana, a ovaj ima 54.798 kuna pomoći što je daleko više od ostalih koji rade i imaju bolesnu ili bolesniju djecu.
ako je odbio posao treba mu ukinuti socijalnu pomoć, jer je javno izjavio da ne želi raditi, a djetetu dati pravo na zdravstvenu skrb, a neka mu čaća i mater rade, a ne da imaju plus tih prihoda i besplatno zdravstveno, prijevoz,knjige i kojekakve druge povlastice koje ovdje nisu navedene, ali ih mi obični smrtnici plaćamo
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Miki » 15 sij 2010, 12:08

već ste sve rekle, mogu vas samo redom potpisati
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la elizabeta » 15 sij 2010, 12:39

I ja vas moram potpisati
I odmah sam predvidjela sve šta i kako će se dogoditi.

O.K. mi je borba za status njegovatelja, ali me od početka nervira što ovi roditelji "žmire" na činjenicu koliko je daleko težih invalida koji isto ne mogu dobiti taj status. A on ni da ih spomene. On se bori samo za sebe i točka.
Ima nas oko 600 i to samo prijavljenih koji imamo po dvoje djece s pp i nema šanse da dobijemo status (ili nešto zamjensko, jer nas puno ne želi taj status) jer su nam djeca sposobna ići i boraviti u školi. Ni asistenta,ni novac, ni ništa.
A škola je njihovo PRAVO a ne privilegija koju daje država. Sve su naglavce okrenuli, i treba se borit za drugačiji zakon.

Sve mi je bilo jasno kad su prvi put bili u dnevniku i kad je mama namjerno bila neuredne, neoprane i nepočešljane kose.
To je trebalo valjda značiti da je mala tako težak invalid da roditelji koji ne rade nemaju vremena ni kosu oprati koliko im mala brige zadaje :roll

Stvarno, učinili su sve da etiketiraju svoje dijete za cijeli život. :(

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama141705 » 15 sij 2010, 13:43

oni su sad izasli u nov.pa ce ih narod sazaljevati a ona jadnica koja svom djetetu nemoze priustiti odlazak na terapijsko jahanje ce i dalje plakati u svoja 4 zida i nitko nece znti.jadno je ..... ma nemogu vise pisati jer me uhvati ljutnja .
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pinky » 15 sij 2010, 15:20

ovo se zove kruva priko motike... sram ga bilo zbog neprihvacanja posla i javnog obiljezavanja kceri.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Renci » 15 sij 2010, 23:34

ooooooooooo sto meni ne ponudi posao...objerucke bi ga prihvatila

idem i ja strajkat, mozda je to jedini nacin da dobijem posao :dunno
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 16 sij 2010, 09:00

Toliko ljudi bi željelo posao , da ne govorim o prednostima i sigurnosti koje pruža posao u "državnoj službi"i ovakvo ponašanje je u najmanju ruku odraz nezahvalnosti i želje da se ne radi ništa, a živi dobro na račun djeteta....groznnnnnooooo!
Koliko roditelja djece s pp si može dozvoliti da oba roditelja budu kod kuće i ne rade i da im je jedini posao briga za dijete????
Troje djece o kojima brinem su djeca s pp (epilepsija, LMR, zaostajanje u psihomotornom razvoju....neću ni nabrajati dijagnoze), i sve si mislim da ću kad malo porastu naći neki posao barem na 4 sata, ne radi novaca, nego radi sebe, da se malo odmaknem iz kuće, da živim i drugačiji život osim majke i domaćice....MM radi cijeli dan, pomogne mi onda kad ja stvarno nešto ne stignem ili moram ići negdje a ne mogu drugačije izorganizirati nego da on pripazi djecu (što je u pravilu vrlo rijetko)...
Na žalost takvi ispadi bacaju negativno svjetlo na one roditelje koji s pravom imaju status njegovatelja (jer ljudi kažu - kako je on to dobio, a vidi ovi "jadni" ljudi nisu)m
Ipak se nadam da većina roditelja polazi sa stajališta koliko su sretni jer njihovo dijete je zdravo (ili zdravije i ima manje oštećenje) pa srećom ne trebaju taj status.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 16 sij 2010, 14:33

sram ga bilo zbog neprihvacanja posla i javnog obiljezavanja kceri

potpis!

veca su im primanja nego sto ima puno ljudi u našoj zemlji s tim da rintaju od 7 do 14 i organiziraju se kako znaju i umiju, sa djecom sa manjim ili vecim invaliditetom. Samo me cudi kako su mediji stali na njihovu stranu, većina ljudi koji čitaju o njima ili su ih vidjeli na tv-u pricaju o njima kao o borcima, zrtvama a ne kuze da su to obicni neradnici koji bi sa i bez bolesnog djeteta zivjeli na drzavnoj sisi. Ima takvih prica jos, nedavno sam gledala pricu jednog branitelja koji ima mirovinu od "samo" 7 000 kn i ima šestero djece i nema dovoljno veliku kucu ni sobe za njih. Pa što je tim ljudima!!!? Tko mene pita kako se organiziram, E. ne moze sama u školu ni iz škole, ni na odmoru ne može biti sama, tata je vozi u školu, ja je dovozim, ovisno o tome u kojoj smo smjeni, imamo srecu da mm nema fiksno radno vrijeme tj ima ali može otići s posla na račun drugih stvari pa šmugne po nju u školu. Moje radno vrijeme je fiksno i mogu po nju svaki drugi dan. I tko nas pita što. I ne treba nas pitati dok guramo ovako i molim Boga da smo zdravi i da radimo i da joj pružimo koliko možemo. Ne tražim ništa jer vidim da ima sto puta gorih slucajeva pa nisu ostvarili prava koja bi trebali. I kakav primjer pružaju svojoj curici? "Ne možemo raditi, nećeš ni ti moći raditi, ne možemo svi zajedno raditi. Dobro nam je i ovako."
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 16 sij 2010, 14:45

Evo nesto su se i dogovorili, otac Franjo i taj vas Milinovic... **bes ga, meni ovaj izgleda sasvim dobro... pa bar jedno da prihvati posao... valjda znaju sta rade...
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la andrij » 20 sij 2010, 02:18

Naravno da nemože dobiti status kad mu dijete ide u redovnu školu i to sigurno više od dva sata.Neznam da nečije ide punu stanicu ,a da roditelj ima status.

Tatu sam ja kontaktirala preko fejsa -a i još neke.Nemože se do statusa tek tako,a ako nečije dijete negdje obravi duže onda Zakonodavac smatra da roditelj može i raditi
Ispunjen život moguć je unatoč mnogim neispunjenim željama.- D. Bonhoeffer
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 28 sij 2010, 09:45

Sve ste već rekli pa je suvišno ponavljati, ali eto samo da kažem da se slažem s vama da ovakav stav nekih ljudi (a sigurno ih ima još) nikome ne koristi. :angry
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Djeni » 28 sij 2010, 16:33

nazalost ima ih koji su dobili status a po zakonu ga nisu trebali dobit isto tako ni produzeni porodiljski do 7 g a opet su ga dobili, a sad da ne spominjem ekipu preko grane koja to dobiva jer su prijavljeni u Metkovicu, Imotskom itd, idu u Kalos, dobiju sve kao i mi, e to me najvise ljuti. Ja sam mogla dobiti status ali necu, zelim da Lana ide u bilo kakvu skolu, za sad sa njenim govorom tesko da ce u redovnu, ali vidjet cemo jos. Voljela bih ja da moje dijete ima dijabetes, a ne da spavam sa bocom kisika kraj glave, aspiratorom, inhalatorom i oksimetrom i vrlo rado cu poci na posao raditi 4 sata.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la juhu-juhu » 29 sij 2010, 10:03

joj ovo je stvarno užas.Sve do jedne vas potpisujem.Ja da nemam posao bi kopala i rukama i nogama da nešto radim, a da nekažem da bi sve gledala samo da nedobijem status njegovatelja.Hvala bogu ovdje kod nas su lijepo posložene neke stvari tako da ću moći ići radit bez obzira kakav mi bude ishod vještaćenja sa njegovih sedam godina.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 29 sij 2010, 18:45

If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 30 sij 2010, 00:42

Proglašen je ocem godine :shock
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/01/29/0072006.html
ma, kude ide ovo sve???
Ma, ja bih njemu dala da se brine o mom Dneisu smao tjedan dana, pa bi shvatio što znači invalidnost :baba
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 30 sij 2010, 02:47

Napisah jedan poduži post ... no .. bio je tako pun moje gorčine .. da sam odlučila pustiti ga u bespuće mog harda - tam negdje gdje bi možda CSI - FBI-NSI mogao izvući ga.... Pokušati ću "pristojnije" :
U cijeloj priči ( kojoj baš i ne znam apsolutno SVE detalje) najviše gorčine i bijesa čak mi izazivaju oni koji su odgovorni i za donošenje i za provedbu trenutnih zakona i akata ( koji nisu savršeni ali su tu i silan je trud bio potreban od strane civilnog društva da se bar pokuša krenuti rješavati pitanje statusa njegovatelja .... i nakon toga nadl. ministar se slika tamo s tim "ocem nad očevima"( valjda mu neki nesposobni PR to predložio) i obećava kojekakva "prava" koje uopće i nisu u skladu sa propisima što ih je donijelo upravo ministrovo ministarstvo... I onda naravno ne može tom "ocu nad očevima" osigurati status njegovatelja ( jerbo dijete ide u školu- a čak i ministar ne može sam tak očito gaziti zakone vlastitog ministarstva - može tuđeg al svojeg baš nije zgodno) ) i pogazi svoju ( vrijednu ministrovu) riječ.. i onda još malo vjetra u ledja tom "ocu nad očevima" , medijima sve to odličan materijal.. ..
Moj prijedlog Ministru - ajd bar jednom pročitajte sve zakone iz resora svog ministarstva ( ne samo one koji se odnose na zdravstvo već i one koji se odnose na soc. skrb.( ako ne razumijete baš sve - nek vam suradnici-pravnici ( a ima ih juhuhu) pojasne! - pa se tek nakon toga naslikavajte..
Zadnja izmjena: IRENA; 30 sij 2010, 14:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 30 sij 2010, 11:58

nadicab je napisao/la:Proglašen je ocem godine :shock

:shock :shock :shock
ne mogu vjerovati!!!
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.