Sada je: 28 srp 2026, 19:23.

čula, rekla, kazala....

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

čula, rekla, kazala....

PostPostao/la Mrđi » 14 sij 2010, 15:24

dakle sta ste cule a nije tocno ili koje su to "babpske price" kojima vas bombardiraju a nisu utemljene na nicemu....

jel tek friska rodilja moze stat pored izvora topline tipa lonac na spakeru ili peglat a da joj nista ne bude?
meni govore da ne smim jer cu ostat bez mlika ako budem kod topline. :dunno
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

Re: čula, rekla, kazala....

PostPostao/la sj » 14 sij 2010, 15:28

Nisam bila dojilja ali to bi značilo da se ne smiješ tuširat???? :dunno
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la silki » 14 sij 2010, 15:28

gluposti mrđi, samo silne gluposti.
ali da bi bilo dobro da odmaraš - bi.
slušaj svoje tijelo i nemoj se forsat :kiss
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la kanak » 14 sij 2010, 15:33

Mrđi to su ti sve gluposti! To mi više liči na strašenje rodilje da ništa ne radi i da se odmara, a odmor ti toplo preporučam... :kiss i tebi i bebi!
Rita, 01.02.2010. Toma, 28.09.2011. Lota 21.06.2014.

Moli i stvaraj...
kanak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 14 sij 2010, 15:34

nisam pitala, kak' ide cickanje?
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Marto » 14 sij 2010, 15:40

Ooo, tek je počelo, naslušat ćeš se još svega. :dada Ne zaboravi da ne smiš oprat kosu 40 dana nakon poroda! :rollin Ja bi se bila ubila da nisam oba puta ravno iz rodilišta uskočila u svoju kadu.
A kad počnu dobročiniteljski savjeti vezani za dite, uuu veselja. Meni se savjetovalo ne sušit dječju robicu vanka po noći. :shock Vezano za uroke i te svinjarije. Ne vodit vanka dite dok ga ne krstim. Stavit mu malo kruva u benkicu... Ni ne sičam se više svega, volim reć da zato i imam dva uva, na jedno uđe, a na drugo... ;)
Samo ti sebe slušaj. Ja sam s drugim radila sve i to odma i mogu ti reć da to uopće nije bilo pametno. Umor me brzo svlada, postala sam nervozna, a ka takva slabo sam mogla bit korisna svojim pilićima. A i okolina je naučila da sve mogu sama i da ne tribam pomoć, to mi se i dan danas obija o glavu, jer više se niko ni ne nudi pomoći... :dunno
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina123 » 14 sij 2010, 15:47

:lol (na price)
slikaslika

8.3.2010. Bog je dobio jos jednog anđela...
martina123
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 14 sij 2010, 16:13

jel tek friska rodilja moze stat pored izvora topline tipa lonac na spakeru ili peglat a da joj nista ne bude?
meni govore da ne smim jer cu ostat bez mlika ako budem kod topline.

To su zene lukavo smislile u doba neemancipiranosti, da se barem malo odmore od kuhanja i peglanja. Dobra fora :lol
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la rusulica » 14 sij 2010, 17:13

Ovo treba pretvorit u topic zafrkancije na račun bapskih priča...

I meni su trpali kruv i svetu sol a robicu do krštenja nisan noću stavljala na sušilo ne da se borim protiv uroka nego protiv matere koja bi me udavila da je vidi na sušilu (a živi blizu) pa sam išla linijom lakšeg otpora.

A jeste znali da u trudnoći ne smijete na sunce jer će se beba skuhat u trbuhu :lol :lol :lol :lol :lol
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la danijela81 » 14 sij 2010, 18:57

rusulica je napisao/la:I meni su trpali kruv i svetu sol a robicu do krštenja nisan noću stavljala na sušilo ne da se borim protiv uroka nego protiv matere koja bi me udavila da je vidi na sušilu (a živi blizu) pa sam išla linijom lakšeg otpora.

ja tako svu robicu, dok nisam otišla za Zg, tamo nisam marila, ali sad kad sam se vratila redovito dobivam porciju :lol
meni je bilo smiješno kad su ljudi dolazili vidjeti bebu prvi put, nisu smjeli doći "iz mraka" nego su prvo morali stat kraj "vatre" u našem slučaju kraj radijatora jer vatre nema :lol
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la SonjaV » 14 sij 2010, 19:04

Isti razglog (ostajanje bez mlijeka) je bilo kad sam se išla okupati u moru, cca. 2 mj. nakon poroda.
A mene je to more preporodilo.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la rusulica » 14 sij 2010, 19:21

danijela81 je napisao/la:meni je bilo smiješno kad su ljudi dolazili vidjeti bebu prvi put, nisu smjeli doći "iz mraka" nego su prvo morali stat kraj "vatre" u našem slučaju kraj radijatora jer vatre nema :lol

:lol :lol :rolf :rolf Ajme ovo je dobro plačem od smija, hahahaha i još kraj radijatora :lol ovo još nisam čula :D
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la nevenera » 14 sij 2010, 21:54

ajme te priče o ostajanju bez mlijeka :roll
mene nema tko nije pitao, od starijih žena, imam li mlijeka dovoljno. svekrva me uredno pitala jel mi mlijeko dobro i dovoljno hranjivo... i tako to ide... i ide... i ide.... i dan danas 6 mj poslije.
ima puno savjeta, i ja sam dobila onaj o nestavljanju robice po noći na sušenje. :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la rusulica » 14 sij 2010, 22:20

a nošenje veša naopako :roll :lol
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la enabacko » 14 sij 2010, 23:01

Gluposti Mrđi, same gluposti, ti sama najbolje znaš što i koliko možeš. Bilo bi dobro da se odmaraš ali i slušaj svoje tijelo, svoj organizam.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la angel » 15 sij 2010, 01:27

Joj Mrđi zar i sa drugim djetetom ti prodaju te priče.I ja sam se svega naslušala u prvoj trudnoći i kad sam rodila ali sam se nekako nadala da sa drugim djetetom će biti malo suzdržaniji.
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrava » 15 sij 2010, 10:00

A što je s nepranjem kose za vrijeme menge? Meni je to :roll
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Krumpirić » 15 sij 2010, 10:06

uh, bez mlijeka se ostaje kad se smočiš, kad se okupaš, kad meteš, čistiš, kad radiš, kad nedobog vježbaš...ma uvijek bratemili :lol :lol

nema što ja nisam radila dok sam dojila (osim pila alkohol, tablete i drogirala se :lol ) i nije mi uspjelo ;) ostat bez mlijeka

razumijem priče o pranju kose (nisu imale adekvatne uvjete, niti npr sušilo) ili priče o štednjaku (objasnila škorpi), razumijem i priče o nestavljanju robe vani (slegne se noću veća količina prašine) ili o tome da ne vode dijete vani dok se ne krsti (jednostavno su se previše bojali, onda čestih, smrti djece, a još je postojao limb :lol ) i tako...

al ovo s mlijekom koje nestaje, to ne kužim nikako, to nije poteklo od baka, jer su one dojile i orale u polju, nego od finih mama :lol iz sedamdesetih i osamdesetih, kojima su ameri uvalili reklame za kravlje :mrgreen
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 15 sij 2010, 10:11

angel je napisao/la:Joj Mrđi zar i sa drugim djetetom ti prodaju te priče.I ja sam se svega naslušala u prvoj trudnoći i kad sam rodila ali sam se nekako nadala da sa drugim djetetom će biti malo suzdržaniji.

meni drugi puta prilaze samo nepoznati s idejama, koje ja otpušim pristojno...npr. zgražanje na maramu (past ćete gospođo vi na dijete :shock ) ili što nema dudu (kaže mi jučer gospođa u dućanu, a niko ju ništa nije pitao: "što te moderne matere izmišljaju")...al stvarno mi to ide na nerve, fino kupujem u dućanu, dodje teta s djetetom, cca dvanaestogodišnjakinjom, u ultra-miniću i kaka li kaka, a što da ja njoj kažem: a da vi mene ostavite na miru i pristojno odjenete to maloljetno dijete da ne šeta ko droca :mrgreen , što bi onda bilo?
zašto se samo mlade mame smije maltretirat :mrgreen
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 15 sij 2010, 10:15

A što je s nepranjem kose za vrijeme menge? Meni je to

ima žena kojima pranje kose, tj. mokra glava stvarno utječe tako da zaustavi mengu na par dana pa opet krene.
meni je to znalo napraviti kupanje u još hladnom moru (početak lipnja).
eli
Sveta krava

PostPostao/la alkemicar » 15 sij 2010, 10:17

eli je napisao/la:

ima žena kojima pranje kose, tj. mokra glava stvarno utječe tako da zaustavi mengu na par dana pa opet krene.

meni npr :mrgreen
al što ću sad...ako kosu moram oprati, onda moram
nezgodno je to što onda nema pravila na koliko dugo mi prekine mengu
nekada je zaustavi 1 dan, a nekada 2-3 i krene nanovo
e to je sr***
a i dobijem stravičnu glavobolju
nekome smeta, nekome ne, al šta se može
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la newmom » 15 sij 2010, 10:20

rusulica je napisao/la:a robicu do krštenja nisan noću stavljala na sušilo ne da se borim protiv uroka nego protiv matere

:lol
skorpionka je napisao/la:To su zene lukavo smislile u doba neemancipiranosti, da se barem malo odmore od kuhanja i peglanja.

:dada
Krumpirić je napisao/la:al ovo s mlijekom koje nestaje, to ne kužim nikako,

potpis...
jedino što mi pada na pamet je možda bojazan da zbog prevelike iscrpljenosti mame ne izgube mlijeko,a čime bi tada hranile bebicu,kad nije bilo hrane u izobilju,možda čak ni kravljeg mlijeka(pod ovim mislim na siromašne obitelji u prošlosti,nije svatko ni imao kravu ili kozu itd itd pogotovo na otocima)

edit:tipfeler
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la Krumpirić » 15 sij 2010, 10:23

mm-ova oca je majka hranila zaprškom (mast i brašno) i voda, danas je (a mršav je i fizički radnik, koji sada živi na domaćem povrću i domaćoj peradi) visokotlakaš, ima ogroman kolesterol, graničan šečer, teške ulkuse na probavnim organima, stalno akutno bolestan (tek je napunio 50)...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mama141705 » 15 sij 2010, 10:30

:lol :lol :lol prvo da UMREM OD SMIJEHA JER SAM SVE TE SAVJETE VEC CULA ALI BAS SVE DO JEDNOG:ali znam da sam s 1 djetom odmarala i drugi su radili za mene pa mi je to pocelo ici na zivce a poslije s 2 i 3 sam sve radila odmah sama i nisam dopustala nikom osim mami da mi pomogne u kuci.sad moja kriza svako malo pate jer sam se prerano pocela naprezati nakon poroda.boli me svako malo zdjelica trtica i sta sve ne.moja mama koja inace ne vjeruje u babske price kaze da mi je to sto sam pravo iz rodilista isla rastriti ves na susenje i takve stvari.bla bla bla.
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 15 sij 2010, 10:33

evo malo suprotnog od "slabog mlijeka" - daj joj par žličica jane, vidiš da bljuca samo vrhnje, tako masno joj sigurno teško pada na želudac, a i da ispere grlo od od bljucanja. :roll
eli
Sveta krava

PostPostao/la newmom » 15 sij 2010, 10:35

moja je mama mlijeko izgubila kad sam imala 3 mj(i s bratom isto)nakon toga me hranila kravljim(s grizom,keksom,preprženim brašnom)u prve 2 god života sam bila jaako debelo dijete...srećom od 2.god do danas sam uvijek imala normalnu kilažu...danas hdB nemam zdravstvenih problema,osim što ne podnosim laktozu nikako(da mi je znati zašto :mrgreen )

moja baka npr. je imala 5 djece,nijedno nije dojila jer je s prvim imala mastitis koji je jedva preživjela,i nikad nije imala mlijeka...bili su siromašni,krave nisu imali,pa je djecu davala na dojenje drugim mamama u selu :dunno

ali odoh ja off topic :mrgreen neću više
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la sj » 15 sij 2010, 11:04

alkemicar je napisao/la:
eli je napisao/la:

meni npr :mrgreen
al što ću sad...ako kosu moram oprati, onda moram
nezgodno je to što onda nema pravila na koliko dugo mi prekine mengu
nekada je zaustavi 1 dan, a nekada 2-3 i krene nanovo
e to je sr***
a i dobijem stravičnu glavobolju
nekome smeta, nekome ne, al šta se može

X
meni se skroz prekine + jako me boli glava i trbuh
operem kosu pred sam kraj
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la Bellatrix » 15 sij 2010, 12:22

Krumpirić je napisao/la:uh, bez mlijeka se ostaje kad se smočiš, kad se okupaš, kad meteš, čistiš, kad radiš, kad nedobog vježbaš...ma uvijek bratemili :lol :lol

Znači od aktivnosti ti ostaje još samo sex kolko vidim :lol
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la ivanaiv » 15 sij 2010, 13:06

Ima i ona izreka da ne smijes bacati vodu od kupanja van u mrak dok se dijete nije krstilo,
ali eto da nema tih izreka ne bi se imali cemu smijati.....
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja2208 » 15 sij 2010, 15:43

joj cure, riknut cu od smijeha na ove price, i ja sam ih se naslusala...narocito ovo za pranje kose :shock i susenje vesa nocu (a ja uvijek tad iznosim jer jedino tad stignem)...stvarno su smijesne ali neka ih zabave radi ;)
skorpionka je napisao/la:To su zene lukavo smislile u doba neemancipiranosti, da se barem malo odmore od kuhanja i peglanja. Dobra fora
...ovo mi je super :dada
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.