Sada je: 12 kol 2026, 09:10.

Tubularna skleroza

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Tubularna skleroza

PostPostao/la MAJA Skopje » 21 sij 2010, 09:50

Dali mozda ima neko ovde ko ima djete dijagnosticirano sa ovom bolescu.
Na topicu West sindrom upitah za simptome za djete mojih prijatelja. Megjutim jucer su dobili ovu dijagnozu.
Evo o cemu se radi
http://www.tsalliance.org/pages.aspx?content=2
Dali neko ima iskustva sa ovom bolescu???
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Tubularna skleroza

PostPostao/la mamita » 21 sij 2010, 16:13

moja curica ima istu dijagnozu
mamita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fortuna33 » 21 sij 2010, 16:47

moja ucenica ima tu dijagnozu
viewtopic.php?f=52&t=52721
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 21 sij 2010, 18:01

A joooj, to je ono dijete sto su ispocetka primijetili trzaje...
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MAJA Skopje » 01 vel 2010, 12:03

mamita proveri si inbox. imas poruku.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la saska » 01 vel 2010, 16:00

Bok svima!

Ima decaka star 3.5 meseca sa dijagnozom tuberozna skleroza. Zbog epilepsije sad je na terapiju apilepsina i sabrila,ali napadi nisu perstali. Bili smo kod neuropsihijatra-epilespikologa ( za drugo mislenje) i promenijo je kolicine doze, pa da vidimo kako ce da bude. Napomenuo nam je lek rapamacin koji se vec u Americi koristi pri lecenje ove bolesti. Ima li neko iskustvo sa ovom bolestcu i sa lekom rapamacin.

Pozdrav
Mama Saska
saska
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MAJA Skopje » 05 vel 2010, 20:37

Podizem topic :mah
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la crnja » 04 ožu 2010, 19:09

saska je napisao/la:Bok svima!

Ima decaka star 3.5 meseca sa dijagnozom tuberozna skleroza. Zbog epilepsije sad je na terapiju apilepsina i sabrila,ali napadi nisu perstali. Bili smo kod neuropsihijatra-epilespikologa ( za drugo mislenje) i promenijo je kolicine doze, pa da vidimo kako ce da bude. Napomenuo nam je lek rapamacin koji se vec u Americi koristi pri lecenje ove bolesti. Ima li neko iskustvo sa ovom bolestcu i sa lekom rapamacin.

Pozdrav
Mama Saska

Cao Saska.Ja imam sina starog 4,5 g. sa istom dijagnozom, postavljenom kad je imao jednu godinu.Ima podlogu koja bi mogla dovesti do EPI napada ali do sada na svu srecu nije ih imao.Radi preventive koristi EFTIL kao terapiju.Posto smo saznali da je jedini nacin da bi se 100 posto potvrdila dijagnoza pronalazenje mutacije slali smo izolovani DNK u Nemacku,tacnije u Hajldeberg kako bi tacno znali sta nam je sa detetom.Posle godinu dana ispitivanja i 3 puta ponovnog slanja materijala(izolovani DNK deteta) nista nisu pronasli.O ovoj bolesti sve sto znam saznao sam putem interneta pa ako ima neko sa istim problemom bilo bi lepo da razmenimo iskustva.Pozdrav Crnja
crnja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la crnja » 04 ožu 2010, 22:34

mamita je napisao/la:moja curica ima istu dijagnozu

Cao!
Imamo sina starog 4,5 god. sa istom dijagnozom, postavljenom kad je imao jednu godinu.Ima podlogu koja bi mogla dovesti do EPI napada ali ih do sada na svu srecu nije imao, kao i bele mrlje nepravilno rasporedjene po kozi.Preventivno koristi EFTIL kao terapiju.Posto smo saznali da je jedini nacin da se 100 posto potvrdi dijagnoza - pronalazenje mutacije,slali smo izolovani DNK u Nemacku,tacnije u Hajldeberg kako bi tacno znali sta nam je sa detetom.Posle godinu dana ispitivanja i 3 puta slatog materijala(izolovani DNK deteta) nista nisu pronasli.O ovoj bolesti sve sto znamo saznali smo putem interneta pa ako ima neko sa istim problemom bilo bi lepo da razmenimo iskustva.Pozdrav Crnja
crnja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MAJA Skopje » 05 ožu 2010, 19:01

Crnja javila sam mama Saski pa mozete stupiti u kontakt i razmeniti informacije. Pozdrav :mah
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.