Sada je: 30 srp 2026, 21:08.

Pomoć...Problem sa Aptamilom AR

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Pomoć...Problem sa Aptamilom AR

PostPostao/la ivana.nikola.helena » 29 sij 2010, 01:50

Imamo bebicu od mesec i po dana, do sada je sisala normalno ali joj je to malo pa smo odlučili da je dohranjujemo adaptiranim mlekom. Probali smo sve moguće i Aptamil 1, Bebelac 1, Nestle Nan1...ali ni jedno neće da prihvati nego povrati u mlazu. Sada smo se odlučili za Aptamil AR koji navodno smanjuje povraćanje jer je gušćeg sastava i zadržava se u stomačiću, međutim ona je i to povratila nakon 4 sata od obroka, a u ustima joj se stvorila lepljiva penušava pljuvačka nešto nalik sapunici. Molim vas za pomoć, da li je neko imao slično iskustvo sa pomenutim adaptiranim mlekom jer ne znamo šta da radimo a bebac slabije napreduje. A pored ovoga kaka joj je sadržajna ali zelene boje. Beba je zadovoljna, ćuti, guče smeje se ali se po merenju vidi da slabo napreduje. Za 15 dana je dobila samo 200gr. Kada sisa normalno podrigne, normalno malo i bljucne ali nikada ne povrati u mlazu kao sa adaptiranim. Nadam se da neko ima slično iskustvo i da može da nam pomogne, jer u pedijatre više nemamo poverenja. Svaki ima drugačije mišljenje i šalje od vrata do vrata. Unapred hvala.
ivana.nikola.helena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Pomoć...Problem sa Aptamilom AR

PostPostao/la IINA » 29 sij 2010, 08:46

Možda je alergična na kravlje mlijeko?
I kako znate da joj nije dovoljno dojenje?
Ne dobiva na težini ili?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 29 sij 2010, 08:52

ne znam zašto ste pomislili da joj je dojenje malo i tko vam je savjetovao prelazak na adaptirano, ali u svakom slučaju, nekoliko različitih adaptiranih mlijeka u kratkom razdoblju mi se čini previše
prebacit ću temu na Adaptirano
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la eli » 29 sij 2010, 10:27

u ovakvim slučajevima, kada beba jako loše podnosi adaptirano, jako je bitno forisirati dojenje i uloviti se izdajalice.
znam slučaj kada su mjesecima lutali od mlijeka do mlijeka dok nisu našli ono koje je dijete relativno dobro prihvaćalo, a tek par godina poslije saznali za alergiju.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 29 sij 2010, 11:43

eli je napisao/la:u ovakvim slučajevima, kada beba jako loše podnosi adaptirano, jako je bitno forisirati dojenje i uloviti se izdajalice.

X

Malo napravite pauzu u isprobavanju AD-a i daj joj da siki kad god hoce (makar to bilo i svaka 2 minuta) i koliko god hoce (mi smo imali i satima dugacke podoje), narocito nocu jer se tad bilduje produkcija. To beskonacno nacicavanje se spontano proredi i beba se sama uobroci tako sto sazri i poraste dovoljno. Dakle poenta je ne traje zauvek, moze se izdrzati i u sustini vremenski jako brzo prodje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 29 sij 2010, 11:43

Po kojim simptomima ste shvatili da joj nije dovoljno mleka u siki?
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ivana.nikola.helena » 29 sij 2010, 14:35

Uvek posle podoja plače i traži još. Vodili smo je kod doktora i on je konstatovao da je za 15 dana malo napredovala, samo 200gr i rekao da probamo sa ovim AR Aptamilom, da joj dajemo nakon podoja kao dohranu pa da se sutra javimo ponovo na merenje, međutim i njega je sinoć povratila u mlazu i to sve nešto lepljivo. Više nisam pametna. Sada joj dajem da siki, kada prestane ili počne da se igra ostatk izmuzem i dam joj na flasicu pa cemo videti sutra sta ce nam reci.Rekli su nam ako joj nije dovoljno da siki da joj dajemo kravlje mleko mešano sa vodom.
ivana.nikola.helena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 29 sij 2010, 14:40

mijenjaj pedijatra.
zadnjih par desetljeća preporuka je da se sa kravljim mlijekom krene oko drugog rođendana.

beba ti je slabije napredovala, ali nije tako strašno. no ipak nešto treba napraviti. najbolje je povećati količinu svojeg mlijeka. kod onih mama kojima se to ne da, a beba dobro prihvaća ad može se dodavati adaptirano, ali u slučaju kao što je kod vas treba inzistirati na tvojem mlijeku. na forumu imaš puno iskustva kako su mame uspjele povećati količinu mlijeka. pogledaj.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 29 sij 2010, 14:41

da joj dajemo kravlje mleko mešano sa vodom.
:shock
Ako je pala sumnja da je dijete alergicno na kravlje mlijeko te zato povraca adaptirano, koji biser je ovo predlozio??? :alc
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la IINA » 29 sij 2010, 14:48

Ako ti plače nakon podoja onda je stavi ponovno da sisa.
I za par dana imati ćeš više mlijeka i zadovoljnu bebu. :dunno
Nikako nemoj davati obično mlijeko, niti sa vodom, jer prema ovom
što pišeš najvjerojatnije ima netoleranciju na laktozu i mlijeko joj
može naškoditi.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 29 sij 2010, 15:27

Imaš od hippa hipoalergeno adaptirano (u slučaju da je alergična na protein iz kravljeg) a imaš i u ljekarni kozje adaptirano hipoalergeno (oko 100 kn). To smo mi davali Lauri zbog alergije na kravlje ali tek kasnije jer ja sam ja forsirala dojenje punih 6 mj a i do 10 mj je uz nadohranu pila samo m mlijeko. Majčino mlijeko je ključno, doji što duže, mi smo do dvi ipo godine. Probaj i ti izbjegavati kravlje, radije uzimaj jogurte, kozje, sojino, rižino ili barem prokuhano kravlje. Ako budeš isprobavala nove mliječne formule djetetu radije mu prvo kapni na podlakticu pa vidi neko vrijeme hoće li se što dogoditi. Ako je alergija trebala bi biti urtikarija iako se može i drugačije manifestirati.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la eli » 29 sij 2010, 15:44

dobro je kad se bilo kakava netolerancija na hranu manifestira povraćanjem jer dijete izbaci ono što mu smeta.
to se može prekriti na način da se u razrjeđeno kravlje mlijeko doda poprženog brašna pa bude preteško za izbaciti, no tada se može manifestirati lagano krvavim stolicama, osipom, gušenjem... zato se takvo maskiranje ne preporučuje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 29 sij 2010, 16:44

I ja kazem menjaj pedijatra. Strasno.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 29 sij 2010, 16:45

Jako je vazno da puno spavas (preko dana s njom obavezno) i redovno jedes i pijes puno tekucine. Kad sam vise spavala bilo je vise mleka.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la rusulica » 29 sij 2010, 16:59

Imaš u ljekarnama i dm-u čajeve za stvaranje mlijeka. Također jedi puno juhe. Izdrži još malo pa će sezona blitve - dušu dalo za mlijeko. Pazi da dijete pravilno siše tj da obuhvati cijeli areolu jer nepravilnim sisanjem se smanjuje količina mlijeka
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Forest » 15 vel 2011, 20:34

Papanje cike što ćešće ili izdajanje

Ja sam imala slično iskustvo,...dobila odmah menstruaciju i par dana u mjesecu smanjena količina. Ja se sada isključivo izdajam i kad mi ponestaje mlijeka izdajam se doslovno svakih pola sata, čak i po noći. Vjerovatno bi odustala od toga da mi štrumfetica isto tako ne podnosi adaptirano. Probali Bebimil, Hipp, Aptamil (konzum)...sve povrati i to je grozno, kao kad se odrastao čovjek napije pa povraća dušu.

Sad sam pronašla Aptamil 1 u Mulleru i od toga ne povraća, ali ga neće jesti :dunno uspjela joj žlicom dati 40ml za probu.

Ali sam sada psihički rasterećena jer znam da ima opcija ako moje mljekeco zašteka,pa makar se mučila i na žlicu i vjeruj mi da evo sad ovaj mjesec nije bilo smanjenja mlijeka :)

Sve je to blokada i strah u našim glavama :baba
Postani sunce i svi će te ugledati

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 17 vel 2011, 22:09

koju dudu imas? Povracanje moze biti znak prebrzo pojedenog obroka jer je jesti na dudu i na dojku bitno razlicita tehnika. Treba ti duda sto slicnija dojci tipa aventove s najmanjom rupom.

mozda jest netolerancija na laktozu, probaj soyamil ili neko od H/A mlijeka.
swenova mama
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.