Sada je: 18 kol 2026, 20:19.

što sve bebi treba?

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

što sve bebi treba?

PostPostao/la maslina » 30 sij 2010, 05:35

prije nego se moj sin rodio kupila sam svu potrebnu odjeću do 2mj starosti,primjećujem polako da mu je knap i krećem u shopping za narednih par mjeseci
ovo dosada sam kupila puno nepotrebnih i nepraktičnih stvari,al kako mi je prvo dijete nisam baš bila upućena
e,sad-što bebi treba?
što ste vi kupovali u toj dobi i što se pokazalo korisno i praktično???
hvala svima
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: što sve bebi treba?

PostPostao/la Janja » 30 sij 2010, 06:30

Ja sam puno stvari dobila tako da nisam ništa kupila ali pošto M ima 53 cm može nositi sad puno stvari, ali oblačim joj i broj 62 bez problema.Imam dosta gegica, bodija dugih i kr rukava, majčica, hlača ubiti za sad je prerasla jedne hlače i jedan bodi.
Mislim da netrebaš ništa kupovate i što nisi samo broj veće ili 2. Od igračaka M ima jednu zvečku i 3 glazbene igračke i to joj je dovoljno jer još nije zainteresirana baš za ostalo, glavne su joj ruke. Eto jedino se spremam gym kupiti. :mah
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Arkana10 » 30 sij 2010, 10:12

ima jedan vakav slican topik na trudnoci, ili se nesto varam?
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la 5ra » 30 sij 2010, 11:08

Nama je bio super mobil / vrtuljak što ide iznad krevetića , možda još i kakva šuškalica , od robice su mi se u toj dobi najbolji pokazali romperi i gegice , razno razni kompletići tipa majice - hlače / suknjice su mi bili baš nespretni , stalno su se izvlačili , gužvali .... :/
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 30 sij 2010, 19:56

meni su se kao jako dobra investicija pokazali
- vrtić
-babygym
- igračke koje se zakače za kolica
- šiškalice u obliku kocki i kugli
- trenerkice (bez stopica jer kad se produži onda više ne može, a bez stopica može još neko vrijeme) s majicama kao gornji dio
- mobil za krevetić
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mare10 » 30 sij 2010, 23:11

Maslina od robice kupi što si i do sada koristila i bilo ti praktično samo veći broj :D
Za pomagala i igračke je jako individualno i što je nekom bila super investicija možda će tebi biti bačen novac, prati svoju bebu i što misliš da bi joj moglo odgovarati kupiš. Da će biti promašaja hoće :kiss
''Za odgojiti dijete, treba cijelo selo.''
mare10
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la maslina » 30 sij 2010, 23:30

ja sam kupila brdo odjeće u iani i zari,u hm-u itd
ali sve moje vestice i hlačice su ispale nepraktične pa smo veću vremena u trenirkicama,onim hlačama pamučnim sa stopalicama,hulahopkama(kad idemo van) sad će bit malo veći pa razmišljam o košuljicama,malim trapericama i tregerićima samo mislim da će trenirke i mali kompletići i dalje carevat u našem ormaru
obožava onu vibrirajuću nosiljku ljuljačkugracovu
a zvečke samo one s lijepom glazbom
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 30 sij 2010, 23:33

Arkana10 je napisao/la:ima jedan vakav slican topik na trudnoci, ili se nesto varam?

ima, odnosio se na sve od rodjenja pa na dalje... u doba dok sam ga ja pratila nakupio je vec oko 15strana dobrih savjeta....
ali treba upotrijebiti trazilicu i procitati sve....
lakse je ipak krenuti sa novom temom ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Bubidea » 30 sij 2010, 23:37

ajme, sto ste se tako zakacile na tu trazilicu i na ponavljanje topica ?
ko da svaka od nas nije ponekad postavila temu koja je vec bila? ne jednom, nego vise puta

cura je nova, hoce se druziti, trudi se postavljati nove teme i sto je tu lose?
a i taj topic je bio aktualan davno, davno

maslina, samo ti nama pisi :kiss
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la maslina » 30 sij 2010, 23:39

Bubidea :zivili hvala na razumjevanju
Ovdje neki samo tupe oko tražilice-ok,lijena sam i nepismena i zato je ne koristim :zivili zadovoljni??
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 30 sij 2010, 23:40

ok, da znamo :mrgreen

hehhe
eto, ja cu iskreno reci da bebi treba puno manje #pomagala# nego u 99 posto slucajeva roditelji kupe
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la maslina » 30 sij 2010, 23:43

Krumpirić je napisao/la:ok, da znamo :mrgreen

hehhe
eto, ja cu iskreno reci da bebi treba puno manje #pomagala# nego u 99 posto slucajeva roditelji kupe

pa to je već sada vidim,zato me zanima iskustvo vas koje znate što je suvišno,naravno da je dio stvari individualan ali dosta toga se može "spriječiti" ako ti netko ukaže ili da provjeren savjet
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 30 sij 2010, 23:45

meni ne smetaju nove teme (ako je ovo sve islo mene :mrgreen )
samo sam htjela reci da ima tema gdje se moze naci puno puno savjeta.
postoji jedna takva za bebe i jedna za djecu oko godine dana.
cure su vec dale jako puno kvalitetnih savjeta.

djeci izmedju 6mjeseci i cca godine uistinu ne trebaju igracke, prije nisam mislila tako ali sad to potvrdjujem.
u tom periodu se posjedaju, puzu, dizu se na noge, ... imaju vec iovako dovoljno zanimacije da nista drugo ne stizu i rijetko sto im zaokuplja paznju, a moram priznati i da je jako malo kvalitetnih igracaka namjenjenih za tu dob :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Krumpirić » 30 sij 2010, 23:45

mislis na robicu, stvari, igracke, ne znam na sto tocno mislis...
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la maslina » 30 sij 2010, 23:49

recimo mislim na sve u nekih prvih pola godine
ja sam dosad kupila kolica(3 u1) i ljuljačku(il kako se to stručno zove) osim kolijevke koju smo dobili-jer forsiram da spava u svom krevetiću a ne u našem što je više moguće
robice sam nakupovala i dosta toga nije ni obukao ovih dana se spremam u novi shopping za nove veličine
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 30 sij 2010, 23:54

meni je marama nuzna za prezivljavanje :) a nekom je totalno nepotrebna. Ili ona ili bilo koja nosiljka.
od robice na kraju najvise vremena provede u mekanim trenirkicama, tipa iz HMa, tj. pamucnim ili plis hlacicama, pamucnim majicama i bodicu
za hladnije vrijeme stramplice, carapice sa stopalcima za pocetak puzanja i prohodavanje, cipele ne dok ne hoda...
od opreme igracke tipa casa se slaze na casu, kocka na kocku...
plasticni tanjur, casa i zlica za pocetak dohrane, npr. I partiklic mozda.

hm...nista mi ne pada na pamet vise
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la maslina » 30 sij 2010, 23:56

krumpirić-čak sam i zapisala :dada
hvala ti
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 30 sij 2010, 23:58

nama je bio super babygym, imali smo tri i bili su strateski raspolozeni.
prvih 6mjeseci je lezao ispod njega a onda je puzao izmedju njih.

od odjece nisam pametna, jer je moj bio proljetna beba pa je cijelo ljeto proveo samo u bodiju ;)

igracke smo sve dobili (naslijedili smo hrpu od necaka, a hrpu izdobivali) ali nazalost ne mogu izdvojiti ni jednu .....

evo Krumpi pisala istovremeno....
stramplice preporucam MTC u komadu (one sa naramenicama - najudobnije i najprakticnije).
nosiljku ja nikakvu nikada nisam upotrijebila, kao ni ljuljacku (poceli smo je koristiti tek nakon godine dana) ili ista slicno (al smo zato cijele dane provodili na strunjaci ;))
....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 31 sij 2010, 00:00

Didaktička dekica, malo kasnije puzzle za pod i ogradica,nosiljka-marama :dunno , veća kada...
Od odjeće do 6 mj je i meni bilo najdraže a injoj najudobnije nositi tutice koje se kopčaju po cijeloj dužini sprijeda, pamučne hlače sa stopicama, majice na patente ili botuniće

Osim mobila meni je Laura obožavala i onaj projektorić koji svira i projicira mediće, zvjezdice i mjesece na stropu ali to kad je bila još malo veća. Bilo ga je u tl-a.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Krumpirić » 31 sij 2010, 00:03

mi npr nemamo ogradicu jer ju ja ne zelim, ne kazem da nije prakticna i pametna i svasta nesto,al mene to podsjeca na zatvor, cisto moj izbor:mrgreen :oops:
Sefica ordinira po citavoj kuci, zato imamo preko 60 komada puzzli,barem za strateski dio.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 31 sij 2010, 00:04

Krumpirić je napisao/la:mi npr nemamo ogradicu jer ju ja ne zelim, ne kazem da nije prakticna i pametna i svasta nesto,al mene to podsjeca na zatvor, cisto moj izbor:mrgreen :oops:
Sefica ordinira po citavoj kuci, zato imamo preko 60 komada puzzli,barem za strateski dio.

identicno je ovako i kod nas :zivili
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 31 sij 2010, 00:05

Meni bi dobro došla jer mm radi po cijeli dan a nas dvije same pa je ogradica bila "teta čuvalica" kad bi mama morala u wc ili nešto obaviti izvan prostorije u kojoj je beba
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Mrđi » 31 sij 2010, 00:08

mi smo vrtic/ogradicu postavili bocno pa je mala mogla ulazit u nju i izlazit kad je tila.
a kad bi ja trebala do wc-a onda bi je ostavljala normalno u vrticu tih nekoliko min.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Krumpirić » 31 sij 2010, 00:09

rusulica je napisao/la:Meni bi dobro došla jer mm radi po cijeli dan a nas dvije same pa je ogradica bila "teta čuvalica" kad bi mama morala u wc ili nešto obaviti izvan prostorije u kojoj je beba

ma znam, nemam ja nista protiv ogradice :kiss
to ja brijem :mrgreen

*i mi smo stalno same, slijedi me ko sjena po kuci, presmjesna je.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la maslina » 31 sij 2010, 08:24

cure,otkada se ogradica koristi?mislim od koje djetetove dobi ste je koristile?
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la 5ra » 31 sij 2010, 12:21

Vrtić / ogradica nama je bila potpuno promašena investicija , služio je za odlaganje igračaka. Nije htjela u njemu biti ni minute. Kad bi išla na WC stavila bi je u krevetić. Probali smo ga koristiti kad je počela puzati. ( 7 mj ).
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 31 sij 2010, 12:22

mozes je koristiti doslovno od prvog dana pa na dalje ;)
ja sam imala kolica za po kuci i vecinom je bio u njima i isao svuda sa mnom, meni je to bilo jednostavnije nego ogradica ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la maslina » 31 sij 2010, 18:52

a stolić za prematanje-onaj poput malog ormarića sa kadom i spužvom?koristite li?
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 31 sij 2010, 18:56

mi smo imali ladicar, nesto malo visi od djecjih, obicni ladicar iz lesnine ;)
na njega smo stavili onu podlogu za presvlacenje, a u ladicama jos uvijek stoji njegova garderoba.
kadicu smo dobili (bas tu iz ormarica/ladicara za presvlacenje), koristili je jako kratko, brzo je prerastao.

eh sjetila sam se jedne stvari koja mi je bila super super super!
flipper od OKBABY.
koristili smo ga (i jos uvijek ja koristim) za kupanje, kao sjedalicu za hranjenje kad smo isli na put, ....
super korisna stvarcica :klanja
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 31 sij 2010, 20:17

I mi smo imali tu flipper sjedalicu za kadu. Spasila mi leđa kod kupanja jer su me toliko bolila da se kasnije nisam mogla uspravit a Laura se brčkala i brčkala. Imala sam i onaj anatomski uložak za kadu od bubu-a. Grozan mi je bio jer ispod nogica ima oštre rubove pa kad bi pljskala nogicama sve bi joj listovi bili crveni.

Maslina sad bbi ti uskoro mogle zatrebati gumene igračkice za grickanje kad zubići krenu(meni su bili najbolji od dm-a sa tekućinom koja se hladi u frižideru), također dentinox vodica za mazanje desni. Neki koriste i jantar ogrlice, ne znam da li funkcioniraju, meni je to djelovalo opasno zbog straha od gušenja.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Sljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.