Sada je: 25 srp 2026, 23:40.

Skok u razvoju???

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Skok u razvoju???

PostPostao/la coflek » 01 vel 2010, 00:13

Help drage moje dojilje...

Skidamo se sa AD-a, a i k tome smo navršili 6.-i tjedan.... Već treći dan predvečer nas uhvati "žuta" minuta i ništa ga nemože umiriti! Stalno cendra što god radili. Jedino kada ga se primi na ruke i nosi po stanu smiri se i zuji okolo. Al čim stanemo vriska, čemer i jad....

Počne luđački cuclati rukicu, ja mu dam cicku on par puta žustro potegne, pa ju ispljune i krene ponovno neutješno vrištati i plakati, pa ju opet pocucla pa ope pljune i vrišti i tako stalno.....

Onda ga dignem, jer pomislim možda nije gladan, opet vriska, pa ga nosim, onda se smiri. E onda se i ja umorim (od šetnje :) ) i opet plač, pa mu opet dam cicku i tako ukrug....

Je li moguće da je to onaj skok??? Zadnja 2 dana dobiva samo 180 mL AD-a, sve ostalo je na cicki. Da napomenem ima 5,6 kg.

I da, već 4.-ti dan nije kakao..... Znam da je to više manje normalno ali ipak se brinem.....

Svaka pelena mu je popišana barem malo , boja mokraće je nekada svijetlija a nekada onako žuta, kao što to urin i inače je....

Inače preko dana je super, nikakvih problema niti plakanja. Samo kada traži pažnju ili cicku....
Mamino malo zlato 18.12.2009.
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Skok u razvoju???

PostPostao/la Megan » 01 vel 2010, 10:44

Tako se je i E. ponasala prvih mjesec dva, a i treci mjesec u vecernjim satima, a prva je 3 mjeseca najbolje napredovala. Sto me je uvjerilo da nije bila gladna nego da je ili imala vjetrove ili bila nervozna ili htjela spavati, a nije znala kako se uspavati ili tko zna sto.
Nama je najbolji lijek bio cc, iako ju je isto povlacila i pljuvala, ja sam stalno davala.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la coflek » 01 vel 2010, 11:08

Imamo i novi razvoj situacije...

Od noćas, kada sam mu promijenila pelenu u 12 h se još nije popiškio! A sada je 10 h.

Što je sad pak to? Da nije stvarno gladan? Da mu povećam AD? Stvarno više ne znam....
Gdje god čitam piše da sve pelene moraju biti popiškane, a do sada i jesu bile....
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 01 vel 2010, 11:10

pusti vodu da tece, otvori pelenu, daj mu cicu i gledaj hoce se onda popiskit. To bi ja barem napravila.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Diami » 01 vel 2010, 13:44

Koliko je pio u to vrijeme? Je li se u međuvremenu popiškio?

Ako nije, ja bih ponudila ili vodu ili ad i vidjela hoće li onda piškiti. :dunno

I možda nazovi rodin SOS za savjet dodatno.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la coflek » 01 vel 2010, 14:12

Poslije toga u 12 navečer je papao cicku oko 4:30 (bila je puna, i dobro ju je ispraznio).

U međuvremenu se srećom popiškio (oko 11 h)..... Sada ne znam... u svakom slučaju ću pratiti, možda da nazovem i pedicu?
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 01 vel 2010, 15:33

A možeš, bojim se da ćeš dobiti savjet da svakako dodaš tekućine u ovom ili onom obliku.

Ovo što se popiškio jel si uspjela možda skužiti da li je bilo tamnije ili uobičajene boje mokraća?

Prati sada dalje kako se razvija situacija. Beba bi trebala imati 6 do 8 popišanih pelena dnevno, ako da presvlačiš svaka 2h tijekom dana trebala bi sad dalje svaka biti popišana.

I ja bih možda - za moj mir - nazvala SOS telefon, možda cure imaju još neki dobar savjet.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la coflek » 01 vel 2010, 19:15

Eto, čula sam se sa pedicom.

Nema nekih savjeta. Kaže, normalno je da ne kaka do 10 dana, a ovo za mokrenje kaže ako se ponovi da ne piški duže od 8-9 sati neka odemo u Klaićevu.....

Srećom sutra smo ionako naručeni na pregled bubrega (kod privatnika) - naime u trudnoći mu je ustanovljena pijelektazija pa idemo provjeriti je li se to riješilo, tako da vjerujem da će nam doktorica koja to gleda reći vidi li ikakvih razloga zašto maleni ne bi normalno mokrio.

Čisto sumnjam da je razlog u njemu, jer izgleda i više nego zdravo, veoma je živahan kada želi, i spava kao top kada želi, a nema temperaturu.

Bojim se da je možda problem u meni i količini mlijeka koju dobiva od mene.....
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 01 vel 2010, 19:18

hm, pa ako je dobre volje, nije gladan i zedan, ne znam kako je u tebi problem...imate jednokratne pelene?
stavi mu platnenu tetru i preko jednokratnu, da si sigurna da nije piskio. Ako dugo po 10ak h ne piski, ja bi sigurno isla u Klaicevu..
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la sany » 01 vel 2010, 19:29

coflek je napisao/la:Skidamo se sa AD-a, a i k tome smo navršili 6.-i tjedan.... Već treći dan predvečer nas uhvati "žuta" minuta i ništa ga nemože umiriti! Inače preko dana je super, nikakvih problema niti plakanja. Samo kada traži pažnju ili cicku....

ako je po danu ok, a samo predvece ovako, onda to moze bit vecernja nervoza
vidi stari topic: viewtopic.php?f=38&t=12949&hilit=+večernja+nervoza
uglavnom pokusat uvesti neku rutinu pri odlasku na spavanje, i pomaknuti nesto ranije nego sad, mozda je tada vec preumoran
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la coflek » 02 vel 2010, 16:15

napokon se pokakao :joy :joy :joy :joy :joy :joy :joy :joy

I danas se tek popiškio nakon 8 sati, ali čini mi se da on spava ko truba preko noći pa mu se neda piškiti (koja teorija ha ? :) )
Pedica je rekla da ako prođe više od 9 h između piškanja , onda da odemo doktoru.

Pregled mokraćnih puteva je prošao ok, sve izgleda normalno (u trudnoći su mu našli pijelone na bubreščićima ali se smanjuju :5 )

Možda će večeras ipak biti mirniji s obzirom da se istovario, baš me zanima!
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 02 vel 2010, 19:58

Ja sam primijetila da Karlo isto tijekom noći jako malo piški (možda jednom), tek ujutro (iako još spava) se počne pelena puniti pošteno. Mi idemo oko 7 spavati, gledala sam jučer do nekih 10, 11 je bila suha, onda se popiškio (nisam presvlačila), a pred jutro se počne ubrzano puniti. Budimo se oko 7, pola 8.

Super da je pregled bubrega dobro prošao, vjerojatno bi vam doktor spomenuo da nekaj ne štima po pitanju mokrenja...

I bravo za kakanje!
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.