Sada je: 06 kol 2026, 21:14.

Parfem koji traje

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Parfem koji traje

PostPostao/la Žofa » 05 sij 2010, 11:03

Problem je sljedeći. Imam parfem ( nije vodica, već baš parfem) Jasmin Noir od Bulgarija, miris mi je bio krasan kad sam ga isprobavala, sve pet....međutim, i kad se zalijem njime ne osjeti se - ništa. Mislim da se ne radi o zasićenju nosa, nego parfem jednostavno - ne traje. Ja,npr. volim da mi šal miriše na parfem pa ga našpricam nakon pranja, ali opet se ne osjeća apsolutno ništa.
Drage moje, iskusne žene i majke, je li to normalno? Parfem je kupljen u Martimexu, original...Ne kužim.
Dobila sam na poklon i Chanelovu peticu - isti slučaj, ali on mi se i ne sviđa pa ne brinem previše.

Postoji li neki parfem koji traje? A da nije presklatkast i glavobolan.
Hebate, ako već košta nek i miriši! Ili???
Kakva su vaša iskustva?
Žofa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Parfem koji traje

PostPostao/la Kris2 » 05 sij 2010, 11:17

A vidiš meni on baš traje, nisam ga kupila, samo sam ga par puta probala jer mi se sviđa :). Ali je kad ispare one prve note, prilično diskretan. Kad smo kod trajanja, mislim da je to jako individualno - ja sad koristim cashmir, a on je čak i meni jako jak, ali kad ga nosim nakon par minuta ga prestanem osjećati (ok ja se ne okupam u parfemu nikad), a ipak se osjeća jer npr sutradan ga osjetim s friškim nosom na šalu recimo)
S druge strane neke parfeme (pogotovo ako imaju neku notu koja mi ne odgovara) osjetim danima (na kaputu npr).
Kris2
Danadadila

PostPostao/la folne » 05 sij 2010, 11:22

Dugotrajnost parfema se razlikuje od jednog do drugog. Kao i kakav se miris razvije na koži od osobe do osobe.

Ange ou Demon je recimo parfem koji je meni odličan, zimski i zaista dugotrajan. Jedna forumašica je s druge strane pisala da bez obzira što joj se na papiriću sviđa na njenoj koži ne razvija dobar miris.
folne
Mladenka

PostPostao/la Mini Me » 05 sij 2010, 13:28

i ja imam jasmin Noir i užasno mi dugo traje......osjetim ga cijeli dan....nekad mi bude i užasno jak i nakon cijelog dana....čak pomislim i da sam pretjerala sa stavljanjem...iako ga samo 2 puta špricnem na vrat!!!
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 05 sij 2010, 14:34

Meni se svi koje imam osjete do sljedeceg tusiranja, znaci cijeli dan.
Ne zalijevam se njima; usetam u oblak i jednom spricnem u dekolte.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Esperanza999 » 05 sij 2010, 14:55

Mislim da najviše traju oni koji ti se baš ne sviđaju-njih onda svako malo osjetiš čak i nakon tuširanja :strah Meni se to dogodilo npr. s hypnotic poisonom,taj miris mi se danima uvlačio u nos,imala sam osjećaj da nikada neće ishlapiti,grozno.
A parfem koji mi se sviđa nakon nekog vremena slabije osjetim,ali po drugima mi je jasno da je ipak tu,a to shvatim i sama kad recimo nakon nekoliko sati slučajno ga osjetim.
Inače na meni dosta dugo miriše Dolce Vita :dada
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Žofa » 07 sij 2010, 12:15

Ma, znam da parfemi drukčije mirišu od osobe do osobe i da masu njih nakon nekog vremena "ne osjetimo", a drugi osjete, jednostavno nam se nos zasiti, što li... I da one najgore, osjetimo najviše (mada to ne želimo). Ima i onih skroz nježnih, vrlo diskretnih...ali se ipak osjete, onako fino, kao izdaleka...
Ali, ovaj se uopće ne osjeti, baš nikako. Ne mirišim si ni kad se našpricam, a kamoli par sati nakon toga.
Ni na koži, ni na odjeći, ni u prostoru... Nula.
Sorry što sam vas udavila, ali fakat sam zbunjena. Moram u potragu za novim parfemom.
Žofa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la JiA » 07 sij 2010, 12:31

imam taj isti parfem i sama ga na sebi ne osjetim, ali drugi ga osjete.
isto tako, kad tek stavim npr. sal ( koji sam spricnula par dana unazad ), bas se lijepo osjeti.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Trini » 07 sij 2010, 13:16

Ja cula za izreku da ako ne osjetis parfem na sebi - to znaci da ti pristaje, da se dobro komponira s tvojom osobnoscu, tipom koze, zracenjem ... whatever!

Pitanje je jel samo ti ne osjetis ili ne osjeti niti tko pored tebe.

MM jako voli Light Blue i redovno me opskrbljuje, ja ga nikad ne osjetim ali kad dodjem na posao, ili kod frendice ili vec negdje - svi primijete (inace bas nisam stedljiva na parfemu).

Dobila sam od mame za Bozic Chanelov No 5, i taj dulje i vise osjetim, sto ce reci da mi manje pase nego LB (a i istina je, miris mi je vise onak za starije i zrelije gospodje :mrgreen: ).
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Žofa » 07 sij 2010, 20:23

Ma, moj nitko ne primijeti. Prečudno nešto. Počet ću vjerovat da su mi nešto uvalili?!!! :conf
Žofa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Esperanza999 » 07 sij 2010, 20:28

A da odeš u parfumeriju di si ga uzela i reklamiraš?
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 09 sij 2010, 18:03

Ja cula za izreku da ako ne osjetis parfem na sebi - to znaci da ti pristaje, da se dobro komponira s tvojom osobnoscu, tipom koze, zracenjem ...

baš tako! Ja sve parfeme koji su kao za mene sastavljani, uopće ne osjetim, a mm poludi :dada :naughty
evo, upravo dobila Rose od DG i čak su i klinci zaluđeni s njime i vele da ga osjete čim stupim u prostoriju, a ja već sutradan ga uopće nisam osjećala na sebi kada sam ga špricnula
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 10 sij 2010, 00:30

Meni je jasmin super, a sad koristim Weekend od Burberrya isto mi je super. Svakom drugacije mirise. :dunno
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la franika » 12 sij 2010, 23:39

Ange ou Demon

E taj imam i ja i fenonemalan mi je ! Imam i Jasmin Noir od Bulgarija i meni je odlican i odjeca mirisi po njemu tak da mi se cini da su ti nekaj podvalili! Mislim, parfem ima bas intezivan miris, nemres ga fulati!

Moj omiljeni parfem je inace Theorema od Fendija ali ga nazalost vec godinama ne mogu nigdje pronaci!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 12 sij 2010, 23:44

ange ou demon na meni miriše isto kao i na papiriću ili čepu. zapravo, većina parfema na meni ne reagira.
ne traje mi dugo jer mi je koža suha i loša cirkulacija.
parfem se ne stavlja na šal ili odjeću već na topli dio tijela (npr. vrat) i duže traje ako je koža masna. možeš probati namazati se nekim masnim mlijekom bez mirisa ili staviti kap nekog ulja desetak minuta prije parfema.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 12 sij 2010, 23:54

dolce & gabbana red uvijek i svugdje
al je bezobrazno skup
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Žofa » 13 sij 2010, 10:13

Hm, istina je da mi je koža grozno suha. Da se ne trackam - šuškala bih. :(
Žofa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Trini » 13 sij 2010, 10:56

duže traje ako je koža masna. možeš probati namazati se nekim masnim mlijekom bez mirisa ili staviti kap nekog ulja

ovo nisam znala! svakako cu isprobati!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la tnl » 08 vel 2010, 15:19

Meni su mrak niche parfemi....imaš u Dežmanovom njihov dućan....institut flores parfumes ili tako nekako se zove.
tnl
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dudley » 08 vel 2010, 17:22

Meni je i dalje najdugotrajniji (i najseksi samo nije baš za ljetne dane) - Gucci Rush.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 09 vel 2010, 11:46

Meni je i dalje najdugotrajniji (i najseksi samo nije baš za ljetne dane)

....... Paloma Picasso (opet ju imam :mrgreen :mrgreen ) i traje ciiiiiijeli dan, cak ju i ja jos navecer osjetim :dada
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Ciara » 09 vel 2010, 12:03

Ciara je napisao/la:dolce & gabbana red uvijek i svugdje
al je bezobrazno skup

dobila ga za godišnjicu :cool (nije da je mogao fuljati koliko ga spominjem)
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.