Sada je: 07 kol 2026, 20:38.

folne je napisao/la:stavljam suhi instant kvasac (iliti obični Digo)
kruh radim po receptu za komišku pogaču
400 ml vode, 600 g brašna (dio zamjenim zobenim), 2 žličice razinom pune soli (morska, krupna), kvasac, žlica meda i žlica maslinovog ulja (to obično podebljam)
pečem na rapid

Masha je napisao/la:ISTA, odličan mi je tvoj kruh! Hvala za receptić!

Masha je napisao/la:ISTA, odličan mi je tvoj kruh! Hvala za receptić!
ivanaCH je napisao/la:napravila kruscic od pola 850 i pola 1100 brasna. Malo mi se urusio odozgo, i malo prevlazan. Jel to mozda zato sto sam stavila kvasac u kolicini za integralno brasno a ovo sto sam ja stavila nije bas tesko kao integralno? To sto je vlazan je mozda isto zato sto sam stavljala kolicinu vode za integralno ili zato sto sam ga predugo ostavila u pekacu?

ivanaCH je napisao/la:u svakom slucaju jako je ukusan...

lastavica je napisao/la:ja sam maslac otopila prije stavljanja jel to treba ili ne ?

I-STA je napisao/la:lastavica je napisao/la:ja sam maslac otopila prije stavljanja jel to treba ili ne ?
Ne.
I-STA je napisao/la:Ma ja ti to već napamet: 180ml (1,5 onaj dozer) ,mlijeka, žlica margarina, mala kavena žličica soli i dvije čajne žlice šećera. Na to 380g brašna (ja stavim obično, meko, a i to ne važem većzagrabim 3 čaše od 2dcl uz vrh pune) i kavenu žličicu uz vrh punu suhog kvasca. Stavim loaf size za 750g kruha (piše ti na displeju 2:53h) i uključim. I to je to! Dobar tek!
Najbolji kruh od svih mogućih isprobanih. 'Ajd javi kako je ispalo.

jamaja je napisao/la:ponukana či njenicom da puno ljudi ne zna da se u pekaču kruha mogu raditi i fini đemovi ili kolači, evo za sve sretnice koje ga imaju, par recepata
Brioši
80 ml mlijeka
5 jaja
200 g maslaca
2 m.ž. soli
70 g šećera
575 g bijelog brašna
1,5 m.ž. suhog kvasca
150 g komadića čokolade
sve sastojke staviti u pekač redom, mlijeko, jaja, maslac, sol i šećer i na kraju brašno i kvasac. stisnite program 4 (tako je na mom Moulinex pekačkU), nakon zvučnog signala za dodavanje sastojaka, staviti komadiće čokolade i to je to..njamiii
Voćno kolač
4 jaja
220 šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 velike žlice ruma
1,5 limun
220 g maslaca
450 g brašna
3,5 male žlice praška za pecivo
100 g grožđica
100 g ušećernog voća
U posudu stvaite jaja, šećer,vanilin, sol te miješajte 5 min. Stavite zatim u posudu pekača, dodajte rum, sok od limuna, omekšani maslac, brašno i prašak za pecivo. Postavite posudu u aparat, stavite na program 10. Nakon zvučnog signala za dodavanje dodataka, ubacite grožđice i ušećereno voće. Traje na mom pekaču 1:25 min
Marmelada od voća (moguće je razno voće)
750 g naranči
750 g šećera
50 g pektina
ogulite i izrežite naranče te stavite u posudu pekača, dodajte šećer i pektin, i odberite program 11. Za cca 1000 g marmelade, 1:05 kuhanja

I-STA je napisao/la:cool mama, dobrodošla. Ja nisam pravila taj kolač pa ne znam, ali vjerujem da će ti se već netko javiti. A jesi li probala eksperimentirati?

Masha je napisao/la:lastavice, pitala si za količinu mlijeka. čini mi se da se ISTA ipak zeznula s ovih 180 ml. previdila sam to.
ja sam stavljala dozer ipo mlijeka koji dobiješ s pekačem, a on ima 200 ml. znači moglo bi biti nekih 280-300 ml ukupno. i ispalo je odlično.
umjesto margarina sam stavila maslaca kojeg sam malo u mikrovalnoj zgrijala.
kruh je stvarno super

distributer je Makronova, a proizvođač je iz Valpova

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.