Sada je: 10 kol 2026, 19:25.

baca se

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

baca se

PostPostao/la Rogue » 16 vel 2010, 00:09

Karlo (13 mj) je u toj fazi vec neko vrijeme, dakle baca se glavom unatrag kad mu nesto nije po volji.
Jako ruzna faza, a kod nas je jos danas posve kulminirala.
Toliko je vec jak da smo ga jedva obuzdali. :znoj
Zapravo najvise me strah da se ne ozlijedi, jer kad to radi nista ne pazi, bitno je da negoduje.

Savjeti? Mogu ga nekako odviknuti od toga?
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: baca se

PostPostao/la suska » 16 vel 2010, 00:40

Moja Anamaria to isto radi lupi glavom od trosjed i isto ju tesko zaustavimo pitala sam neuropedijatra nije nista srasno mora im se branit da to rade to im je samo faza cula sam da to puno djece radi....nije nista strasno
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 16 vel 2010, 01:47

prve snage protesta..najgore mi je šta se baci iz protesta a onda plače jer se ozljedila tj lupila pa ju boli i moram ju utješiti i sve mi s ečini da joj time povlađujem... :dunno i sama sam u toj nedoumici što napraviti
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Madir » 16 vel 2010, 08:41

i mene je to brinulo,Ivan isto ima 13mj.i kad mu nije po volji , ponekad zabaci glavu unazad.ako je na nogama,redovito ljusne na guzu.ako smo kod njega podignem ga i onda on prestane.i meni su rekla da je faza (stalno neke faze) .
pokušaj ga podignit,trebalo bi to upalit.terap.mi je rekla pokušat braniti i odvratit mu pozornost.
za sada kod nas pali.i kako je rekla suskovic ,puno djece to radi i tako pokazuje tj.tako se izražava da im nije po volji.
faza koja će proći.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Lukas » 22 vel 2010, 15:20

Pozdrav svima,nova sam ovdje ali eto imam sina od 16mj,koji je takoder bio u toj fazi ali moram priznat kratko vec sada vise to ne radi...hvala bogu.Tako da vjerujem da je uistinu brzoprolazna faza....Taman postaju svijesni sebe kao jedinstvene osobe pa tako i toga sto zele a sto ne ,a kako ne znaju reci nekako nam moraju dat do znanja... :dada
Lukas Sunce moje malo-veliko....
Lukas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 5ra » 28 vel 2010, 10:17

Filip je to radio u dobi od 18 mjeseci počelo je kad je bio hospitaliziran 5 dana , to je valjda bio okidač. Jednom me tako jako udario glavom da mi je krv potekla iz nosa. Užas jedan :( Trajalo je nekih mjesec dana i prestalo samo po sebi. U biti što sam više intervenirala bilo je sve gore , onda sam ga odlučila ignorirati i to se pokazalo bolje. Samo sam stalno morala biti blizu njega da se ne bi ozljedio. :|
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la paolla » 28 vel 2010, 20:02

I Luka je u klubu bacaca unazad, ulijevo, udesno bilo gdje :D kad mu nesto nije po volji.. Traje vec neko vrijeme i jos se ne naslucuje kraj.. Baci se na pod, rasiri ruke i noge i udri u plac...ignoriram, ignoriram, ignoriram :mrgreen
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rogue » 31 ožu 2010, 21:42

joj, po ovom pitanju kod nas je sve gore.
danas mi se u sekundi demonstrativno bacio u nazad, podloga beton, rezultat kvrga. :/
uzasno me strah tog bacanja jer uopce ne pazi, moze si vrat polomiti, a jos svi jaaaako pazimo na njega i opet se uspije bubnut.

ovih dana je na trenutak posebno zivcan, rastumu ocnjaci i valjda ova promjena vremena, da se vec toliko izlupetao da me je sigurno kostao nekoliko godina zivota.
bas sam ocajna....
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Zwerka » 31 ožu 2010, 22:04

Čekaj kad budeš a počela preduhitravati u njegovom naumu da se baci, pa kad ga uhvatiš, počne glavom nabijati u tvoju glavu ili rame...
Ja sam već sva u modricama... :roll

Jedva čekam kad te "razvojne faze" prođu.
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la boysmama » 01 tra 2010, 09:31

i mi se prijavljujemo u klub bacača, počelo je iza 1. godine sa glavom unazad po meni i trosjedu, a sad je kulminiralo sa protestnim sjedanjem na guzicu, lupanjem nogama i zabacivanjem glave od pod u sjedećem položaju (ako je baš jako ljut) i bez problema to sve radi na javnim mjestima, po svakakvim podovima... neki dan je tako završio sav u lokvi... što drugo reći, ignorirati i odvraćati pažnju na nešto drugo... te "faze" me izluđuju jer ne kuži posljedice ako lupi glavom od pod/zid, uf...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la mare10 » 01 tra 2010, 22:33

Moja se isto baca ali mudrica baci se na koljena ( mudra glavica ) nikada nazad. I to je jedino što me spašava. I inače je jako oprezna, baš ima tu crtu, kada naiđe na stepenicu, proba sama pa ako ocjeni da ne može zove me rukicom da joj dam ruku, inače neće sama. :lol
''Za odgojiti dijete, treba cijelo selo.''
mare10
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JTS » 19 tra 2010, 16:44

:hug ne brini...eh...znam kako je, nazalost nema odvikavanja...ili neke metode..
samo smireno cekati da prodje...i kad odustanes i mislis da nece nikad i da svima prdje jedino tvom djetetu ne---onda te iznenadi :buket promjenom i nema vise bacanja ;-)

do 3 godine ce jos proci par tih faza, neke teze, neke nemoguce, razno razne, kod svakog drugacije,...ali svemu tome dodje kraj :klanja pa nema nego cekati i glumiti razumjevanje...ma kako to bilo izludjujuce :mrgreen
drz'te se :mah
moje najdraze Teo- 16.october 2001
moje najdraze Nino - 1.may 2008
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mare10 » 08 svi 2010, 22:40

Ne znam je li samo zatišje ili ju je tako brzo prošlo, ali više se ne baca uopće :joy
''Za odgojiti dijete, treba cijelo selo.''
mare10
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 08 svi 2010, 22:46

mare, bravo :joy

rogue, a karlo? jeli on još uvijek u klubu? nije ni luka više tako oran lupati glavom od pod :lol

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Dolisa » 08 svi 2010, 23:26

fazu bacanja smo imali, duuuuuguuuu...bacao se na pod nakon nekog vremena nonsalantno, s osmijehom, pa sam ja mislila da smo jedini koji nikad nece zavrsiti s tom fazom...proslo je kako je i doslo, neprimjetno, odjednom, a da se ne sjecam da sam nesto posebno radila...kad bi se bacio, jednostavno bih cucnula pored njega i pricala s njim kao da nema nikoga oko nas. A nekad, kad smo bas zurili, imali pune ruke, itd, bih ga jednostavno podignula i obavijestila ga sto radim, nosila ga. U vrijeme kad sam pokusala razgovarati s njim o bacanju, mislim da je imalo najmanje ucinka, i samo mu potvrdilo da s time privlaci paznju...brzo sam od toga odustala.
Dolisa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kerry » 09 svi 2010, 14:03

mi smo imali fazu lupanja glavom o pod i trajala je nekih godinu dana-počelo prije nego je navršio godinu dana i nedavno prestalo ...( sad samo urliče i ak ga hoćeš primiti izmigolji i tak ostane na podu se bacati i vrištati :lol :roll )

kod nas je u početku palilo ignoriranje, pa bi okrenuli glavu ili otišli, a on bi hodao za nama i čekao da ga pogledamo, pa da lupi glavom, a na kraju kad smo isprobali svašta da to prestane kad bi lupil, ja bi mu rekla " ajde, lupi još!! Lupi jače!! Nije dosta! Još!"-onda bi me pogledal kao ti si luda i odustal od toga....
Ali zanimljivo da prošle godine na moru nije niti jednom lupil s galvom u pod, a zakaj-jer je skužil da su tam sve pločice i da bi boljelo! A čim smo se vratili s mora, nije prošlo ni 10 minuta dum s glavom u tepih!->zakljuičak:znaju oni kolko mogu a da se ne ozljede ( previše)....
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 09 svi 2010, 14:32

evo nas u fazi :lol
legne na pod na trbuh i ispruži sve 4 kao da se sunča na plaži :lol
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la kerry » 09 svi 2010, 15:07

i zaboravih reći da je fazu lupanja glavom zamjenila faza pljuvanja! :roll sad kad mu nekaj nije po volji počne pljuvati, a onda se počne plakati jer si je majicu popljuval! :lol
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IvaV » 09 svi 2010, 20:58

Krumpirić je napisao/la:evo nas u fazi :lol
legne na pod na trbuh i ispruži sve 4 kao da se sunča na plaži :lol

:lol
Tak je i P pribala samo jednom, pazljivo je legla na pod (nedo Bog da se uprlja ili ozlijedi) i tako mirno lezala, te cekala reakciju. :lol

mare10 je napisao/la:Ne znam je li samo zatišje ili ju je tako brzo prošlo, ali više se ne baca uopće :joy

super :)
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Rogue » 12 svi 2010, 19:18

boysmama je napisao/la:rogue, a karlo? jeli on još uvijek u klubu?

je, ali znatno manje nego kad sam se tu javila.

sad imamo drugih muka s a. dermatitisom :angry
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 12 svi 2010, 22:48

sad imamo drugih muka s a. dermatitisom

rogue, join the club, nas dvije ruku pod ruku :lol

boysmama
imam neke švapske gene

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.