Sada je: 01 ruj 2026, 00:16.

Jeste li redovno cijepili bebu s godinu dana?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Jeste li redovno cijepili bebu s godinu dana?

Da, nismo imali nuspojava
32
51%
Da, imali smo blaže nuspojave (koje?)
3
5%
Da, imali smo teže nuspojave (koje?)
0
Nema glasova
Ne, odgodili smo na savjet liječnika
10
16%
Ne, odgodili smo samoinicijativno (zašto?)
18
29%

Ukupno glasova : 63

Re: Jeste li redovno cijepili bebu s godinu dana?

PostPostao/la danijela81 » 06 vel 2010, 12:45

sad od čitanja svega ne znam više koje cjepivo je na listi hzjz za Vjerana, priorix ili mo-pa-ru, ako je rođen 2008??
bila sam uvjerena da je priorix, ne bi se htjela zeznuti i cijepiti ga ovim drugim, radije ću platit.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Krumpirić » 06 vel 2010, 12:46

danijela81 je napisao/la:sad od čitanja svega ne znam više koje cjepivo je na listi hzjz za Vjerana, priorix ili mo-pa-ru, ako je rođen 2008??
bila sam uvjerena da je priorix, ne bi se htjela zeznuti i cijepiti ga ovim drugim, radije ću platit.

sada je za sve priorix.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 06 vel 2010, 12:51

Krumpirić je napisao/la:sada je za sve priorix.

:dada
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la danijela81 » 06 vel 2010, 12:53

tnx :kiss
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 17 vel 2010, 16:58

veky32 je napisao/la:pa sad,sta cemo plusic, cjepiti djecu dok smo trudne ili cekati?

ja jutros odvela D cijepiti sa priorix-om.
dobila potvrdu da je OK od strane pedijatrice, privatnog ginekologa, soc. ginekologa i dr opce prakse.

rekla mi je pedijatrica da ce ga prvo cijepiti sa priorixom pa onda oko 01.04. sa zadnjim 5u1 (ipak to nismo obavili jos).
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la veky32 » 17 vel 2010, 17:42

a mi odradilu ovo cjepivo 5u1 koje ide sa 18 mj. jer se ipak nadovezuje na ona prijasnja cjepljenja- sto sam se stalno pitala
a prorix smo odgodili za na ljeto kad maloj bude 2 godine

i ja sam dobila zeleno svjetlo od pedijatrice ali eto ipak sam odgodila

a sad sam ustravljena jer je rekla da se polio izlucuje stolicom 7 tjedana nakon cijepljenja
ali mislim da sam bez veze ustravljena :roll
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 17 vel 2010, 17:45

vidis kako se ipak sve te odluke razlikuju od pedijatra do pedijatra....
nama nasa bas zbog trudnoce preporucila sad priorix a onda je jos zezala MMa da kad mene odvede u rodiliste da dodje cijepiti dijete sa zadnjim 5u1 :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la veky32 » 17 vel 2010, 17:47

zasto? :shock
jel rekla zasto?
tek sam sad ustravljena
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 17 vel 2010, 17:54

ma nemoj biti, vjerujem da je svaka pedijatrica odlucila prema onome sto smatra da je najbolje :dada
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 04 ožu 2010, 15:37

Jeste sigurne da je Priorix sada i za školsku djecu? Nije bio do nedavno, već samo za male...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 06 ožu 2010, 00:37

sva su mi djeca cijepljena osim što stariji sin nije dobio komponentu za hripavac, pa je kasnije u teškom stanju završio na Srebrnjaku i oporavljao se slijedećih 6 mjeseci :roll
Nego, koja je vjerojatnost da dijete dobije autizam ili meningitis? Osobno pretpostavljam da je jako mala i da kod tog malog postotka autizma je kod djeteta nešto čučalo, a cjepivo je bilo okidač. Rado bih pročitala neki ozbiljni članak o tome
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Madir » 06 ožu 2010, 08:44

Nego, koja je vjerojatnost da dijete dobije autizam ili meningitis? Osobno pretpostavljam da je jako mala i da kod tog malog postotka autizma je kod djeteta nešto čučalo, a cjepivo je bilo okidač. Rado bih pročitala neki ozbiljni članak o tome

ja sam tražila po netu i nisam našla,a rado bi i ja pročitala.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la swenova mama » 07 ožu 2010, 20:51

nadice, ta saga o povezanosti cjepiva s autizmom zapocela je objavom clanka u velikobritanskom medicinskom casopisu The Lancet, prije 12 godina. Rad je izravno povezivao cjepivo mo-pa-ru s autizmom. Ovih dana, sam je magazin demantirao taj rad.
The decadelong vaccine-autism saga began in 1998, when British gastroenterologist Andrew Wakefield and his colleagues published evidence in The Lancet suggesting they had tracked down a shocking cause of autism. Examining the digestive tracts of 12 children with behavioral disorders, nine of them autistic, the researchers found intestinal inflammation, which they pinned on the MMR (measles, mumps, and rubella) vaccine. Wakefield had a specific theory of how the MMR shot could trigger autism: The upset intestines, he conjectured, let toxins loose in the bloodstream, which then traveled to the brain. The vaccine was, in this view, effectively a poison. In a dramatic press conference, Wakefield announced the findings and sparked an instant media frenzy. For the British public, a retreat from the use of the MMR vaccine—and a rise in the incidence of measles—began.

In the United States, meanwhile, fears would soon arise concerning another means by which vaccines might induce autism. Many vaccines at the time contained thimerosal, a preservative introduced in the 1930s to make vaccines safer by preventing bacterial contamination. But thimerosal is 50 percent mercury by weight, and mercury is known to be a potent neurotoxin, at least in large doses. In 1999 new federal safety guidelines for mercury in fish stirred concerns about vaccines as well.

evo ti link na clanak, a link vodi na studiju u Lancetu.

http://discovermagazine.com/2009/jun/06 ... sy-live-on
swenova mama
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.