Sada je: 05 kol 2026, 22:19.

MAME OD AKCIJE

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

MAME OD AKCIJE

PostPostao/la rusulica » 08 sij 2010, 15:36

Ako već ima nešto ovakvo brišite me, ja nisam našla :dunno
Moj muž je jedan od onih što puno zuje malo meda daju. Svašta obećava po kući napravit ali nikako da krene (ok puno radi na poslu) . A ja sam od onih mama što se trebalo rodit ka muško. Baš mi lipo leži kacavida u ruci, mijenjam štekere, izrađujem i montiram lustere, spajam anetene(i jako sam opezna sa strujom što za svog mm ne bih rekla). E sad bih ja prešla i na težu kategoriju jer neke stvari po kući ja jednostavno ne mogu gledati više nepopravljene al mi je nekako neugodno pored njega i ljutiti će se al budem li ga čekala .....načekat ću se. Trebalo bi 2 zida sastrugat i popiturat, lakirat drvenariju itd. Samo još trebam otkočiti koćnicu da krenem a onda mi se možda i mm pridruži al sam htjela vidjeti ima li ovdje hrabrica majstorica da podijele svoja junačka iskustva. Mislim stvarno mislite li da ja to mogu, ja mislim da da al šta ako nešto zeznam. Dajte iskustva na koja ste svoja djela ponosni, može i sličice.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Re: MAME OD AKCIJE

PostPostao/la Potica » 08 sij 2010, 15:47

Moj muž je jedan od onih što puno zuje malo meda daju. Svašta obećava po kući napravit ali nikako da krene

Ovo kao da si opisala MM :lol :lol
Da, da i ja puno toga radim sama ;) ali u struju se ne diram. Farbala jesam ali isam strugala i gletala tako da ti tu savjeta nemam, drveninu se spremam lakirati pa mislim da će i meni dobro doći savjeti.
Sjećam se da je MamaiAM davala odlične savjete na ovakve teme nadam se da će se javiti. :dada
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la ivana7997 » 08 sij 2010, 15:55

sigurno mozes. ja sam strugala zidove, djeca su mi pomagala. doduse, za gletanje i bojenje sam ipak angazirala majstora ili mm-a kad je bio tu, on nema problema s lijenoscu, dapace.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la rusulica » 08 sij 2010, 16:12

Joooj jadni moj muž sad ispada da je lijen :lol A nedavno mi je balkon opiturao. Problem je valjda što ja imam previše a on premalo vremena. Naime radi po cijeli dan i onda se vikendom želi pošteno odmoriti a meni crvi u guz... ne daju mira pa bi ja stalno nešto uređivala, premještala, pituravala....

Znači same gulite zid :stara :daj5
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ivana7997 » 08 sij 2010, 16:25

a, to mi je poznato. ja sam sve svoje velike akcije uredjivanja ostavljala za vrijeme kad bi on isao na put, pa sam mogla u miru sve razvuci, a i super mi je bilo kad bi mu oci ispale na povratku.

no sad i njemu i meni nedostaje vremena. ovih dana smo zajednicki tapecirali stolice, trebala su nam dva dana - inace bismo to napravili za sat-dva. ostaje mi jos brusenje i bojenje, u medjuvremenu kitanje, od njega ne mogu nista ocekivati, jedva stigne spavati.

ali ne mogu bas sve sama, pa on ulijece kad moze
ivana7997
Abundija

PostPostao/la alkemicar » 08 sij 2010, 18:58

Obzirom TM dosta radi, ti lijepo počmi bez njega, a on će ti se pridružiti kad uhvati vremena
Nije ti to nikakav problem
Nedavno smo MM i ja isto napravili
I MM-u treba malo da se pokrene, al čim vidi mene s macom u ruci (ili penilom ili šta god) odmah se ustaje i kreće u akciju

Najprije treba zaštiti namještaj i pod (imaš jeftino uzeti onaj najlon u spec.trgovinama za boje i lakove).
Onda lijepo sve sastružeš. Mi smo i stavljali impregnaciju (ne treba ti ovo ako je noviji stan ili kuća)
Glet masu imaš kupiti gotovu da ne moraš miješati i onda možeš odmah u akciju
Gletuješ te neravnine i oštećenja, pustiš da se osuši pa fino sve finim brus papirom pređeš da nestanu neravnine
Dobro ukloni tu prašinu što ti nastane kad brusiš da ti se pitura ravnomjerno primi
I kad sve to napraviš kreni pituravati. Samo prije samog pituravanja trebaš onom trakom zaštititi štekere, lajsne i sl.
Bez straha. Možeš ti to.

I ja sam od akcije i mrzim plaćati meštra za nešto što i sama mogu napraviti
Sreća pa je i MM takav, samo mu duže treba za pokrenuti se :mrgreen
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mak » 08 sij 2010, 21:14

A balkon ti je opiturao? Vidis kako je dobar.
Lijek bi bio da nades posao. Izvan kuce. Manje vremena rijesava takve probleme ;)
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Marin » 13 sij 2010, 13:47

alkemicar je sve fino napisala :5 Mi smo baš u farbanju zidova nove kuće. I stavili smo impregnaciju, tako su nas svi savjetovali. Kako je to velika površina za špricanje, mm uzeo motornu špricu (za vinograd), složio smjesu i opalio po zidovima. Skinulo je svu prašinu sa zidova :mrgreen nakon gletanja rupica. Impregnacija ostavlja fini sloj, pa se i boja bolje hvata..
Ofarbali smo 2x bijelom bojom (zidovi su prvi puta bojani) i sad se spremamo na konačno bojanje bojama. Kombiniramo boju slonovače i sivu boju.
Mene muči kako napravi ravnu liniju između stropa i zida (u samom uglu) - gdje strop i zid nisu istih boja. Probali smo nalijepiti traku, ali nemožaš ju tako precizno nalijepiti. Palo nam na pamet da boju sa stropa spustima nekih 10cm na zid - tak bi lakše ravno zalijepili traku i napravili prijelaz.
Imate još kakvih ideja?

Glede lakiranja - imam jednu staaaru drvenu škrinju, koju sam predvidjela za držanje drva za kamin u dnevnom. Trebala bi je ošmirglati i onda prelakirati. Mm nikako da se uhvati posla (ali zato jer ima još puno tog za obaviti u kući - primjerice obzidati kamin prije useljenja), pa ću izgleda morati ja...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 13 sij 2010, 14:05

Marin je napisao/la:Mene muči kako napravi ravnu liniju između stropa i zida (u samom uglu) - gdje strop i zid nisu istih boja. Probali smo nalijepiti traku, ali nemožaš ju tako precizno nalijepiti. Palo nam na pamet da boju sa stropa spustima nekih 10cm na zid - tak bi lakše ravno zalijepili traku i napravili prijelaz.
Imate još kakvih ideja?

Moj svekar je imao jednu šemu. Uzeo bi tanki konop i napudrao ga. onda bi zabio 2 brokvice u zid znači od točke A do točke B kud želiš da ti ide crta. Nategnuo bi konop između brokvica i lagano ga tresnuo (ono povukao pa pustio pa bi ispod ostala biela crta po kojoj bi bojao. To je radio dok nije bilo trakica.
Mislim da su ipak trake bolje. Iskidaj ih na manje komade pa ćeš možda ravnije nalijepiti. Te boje su slične pa se razlika neće ni vidjeti.

Marin je napisao/la:Palo nam na pamet da boju sa stropa spustima nekih 10cm na zid - tak bi lakše ravno zalijepili traku i napravili prijelaz

To mi se još više sviđa.

Inače i mm je stavljao impregn aciju na vanjski zid balkona ali zar mi je potrebno i za unutarnje zidove. To je zaštita od kiše.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Marin » 13 sij 2010, 14:14

Ja neznam dal mi pričamo o istoj impregnaciji, ali nama su svi koje smo pitali (a bili smo u velikom broju trgovina i razgovarali sa mnogo zidara, uključujući i one koji su nam žbuku unutarnju radili) rekli da se ta impregnacija obavezno stavlja na unutarnje zidove. Mi smo pošpricali čitavu kuću...
A i kad smo prošle godine farbali svekrvinu kuhinju, nju smo isto špricali impregnacijom.
Sad dal je ista za vanjske i unutarnje zidove - to neznam.

Sad postoje te take sa nekim prahom u boji već na sebi - vidjela sam ih, ali sam skroz smetnula s uma. Sad si me podsjetila :dada
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamuška » 13 sij 2010, 16:49

ja sam prava mama od akcije,redovno svake godine farbam zidove,bušim rupe za slike,postavljam police,šarafim

mm jednostavno nema vremena :dunno razumijem ga i kad je kod kuće želi se odmoriti ili družiti s nama,a ruku na srce meni je to gušt
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mini Me » 13 sij 2010, 16:54

isti mm od riječi do riječi si ga opisala!!!!! :lol :lol :lol a ja mislila da je moj jedini takav!!!! :roll ali što je najgore moj ima vremena i ima punoooo godišnjeg i slobodnog vremena, ali mu je draže sjesti za komp i igrati igrice!!!! :( ali ja ne uzimam ništa u svoje ruke....čekam da se on smisli napraviti nešto!!!! a kad mi prekipi...isključim mu internet!!!! ;)
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 13 sij 2010, 18:50

mamuška je napisao/la:ja sam prava mama od akcije,redovno svake godine farbam zidove,bušim rupe za slike,postavljam police,šarafim

mm jednostavno nema vremena :dunno razumijem ga i kad je kod kuće želi se odmoriti ili družiti s nama,a ruku na srce meni je to gušt

x
još jedino nisam farbala ali što kažeš to je gušt. Meni neugodno priznat da mi je gušt jer onda muž kaže šta se pleteš di ti nije misto...MA ZAMISLITE VI NJEGA
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 22 vel 2010, 15:29

...mješam malter motam žicu, gradim kuću trokatnicu... :lol
Šalim se ne mješam baš malter al adaptiramo kuću na selu za vikendarenje (na moju inicijativu...digla sam cijelu family na noge). Za početak mogu se pohvaliti da sam sama otukla žbuku sa jednog zida. Idemo u nove radne pobjede a kad sve bude gotovo napisat ću što sam napravila baš ja, potpisat se i uokvirit to na zid (kojeg sam otukla :mrgreen )
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Mrđi » 22 vel 2010, 15:32

:mah
evo i mene. radim jer mi je to gust. al mi mm neda da uzmem busilicu u ruke :lol
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.