Sada je: 28 srp 2026, 15:27.

dohrana i smanjenje mlijeka pomoč

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

dohrana i smanjenje mlijeka pomoč

PostPostao/la mamino sunce » 24 vel 2010, 01:05

7 mjeseci uspješno dojim i nisam imala večih problema. prije 2 ipo mj sam počela dohranu i sad zadnjih 5-6 dana kao da imam manje mlika po noči se budi i plače nakon cike zaspe ali na po ure i opet traži ciku...što da radim? kako da povečam proizvodnju? prije 2 noči je plakao na ciki i dala sam mu bocu popio je 120 ml nočas se budio 3 puta, od 2-4ipo je cikio i njurgao....opet dala bocu i popio je 90ml...
jel to znak da mliko prestaje...strah me da mu ne bude malo mlika ako mu nedam bocu...help
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: dohrana i smanjenje mlijeka pomoč

PostPostao/la sany » 24 vel 2010, 12:51

ne znam koliko ima uopce dnevnih podoja, a koliko ostalih (krute hrane)
malo ste ranije i zapoceli s dohranom, vidi nas pdf dohrana nesto nize

ako zelis povecati proizvodnju trebalo bi nuditi na podoj prije svakog krutog obroka, i onda nakon njega ponovo
tako je zapravo trebalo sa samim pocetkom dohrane
jesu mu poceli zubici, mozda se budi i radi toga?
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Diami » 24 vel 2010, 13:44

Ja mislim da ti je prije skok u razvoju i/ili zubići nego da ti nestaje mlijeka. To što je spavao nakon AM je vjerojatno zato jer je ono "teže" probavljivije pa uspava jer se organizam koncentrira na probavu, dok je tvoje mlijeko nešto lakše probavljivo.

A dobro veli Sany, stavljaj ga češće na cicu, možda i u polusnu, jedino češćim sisanjem će povući više i dati dojkama signal da proizvedu nešto više.

Da ne bi razbijala glavu pije li dovoljno prati popiškane pelene, ako su ok, onda dovoljno dobije.

Držim fige da se uskoro smiri!

PS: Nama je u period pred izbijanje svakog zubića jedno tjedan do dva bilo puno nervoznih, neprospavanih noći s nacicavanjima i cendranjem i nemirom...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mamino sunce » 24 vel 2010, 14:26

po danu imamo 2 obroka dohrane i jedno 4-5 dojenja a po noći je do sada bilo 1-2puta dojenje.
ima 2 zuba i mislim da mu idu i gornji pa može bit da je i od toga ali on neće prestat plakati dok mu nedam bocu....
nočas se budio 3 puta 2puta cika i spavanje po pola sata i treči put nije ni htio uzeti ciku nego se odguruje i plače nervozno dala mu AM u 5 nakon sat borbe: popio 150ml i spavao do 8 :dunno :dunno :dunno
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 24 vel 2010, 15:10

Ono što je nezgodno u ovoj kombinaciji je da su upravo noćni podoji dobri i važni za produkciju mlijeka. To sad ne znači da će nestati mlijeka ako noću ne dojiš (ima beba koje relativno rano počnu spavati po noći i bez problema dugo doje), ali bi svakako pomogli po pitanju količine mlijeka.

Jesi razmišljala nazvati rodin SOS, možda imaju koju tebi upotrebljivu ideju ili savjet?

Jel ti je išlo možda izdajanje? Da se eventualno izdojiš pa mu to daš? Ja i izdajalica se nikad nismo sprijateljile, al drugima to ide bez problema...

Inače se veli da klinci u polusnu lakše prihvate ciku, al tvoj miš izgleda ima neku svoju teoriju.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mamino sunce » 24 vel 2010, 19:31

ma nisam nikad mogla izdojiti više od 50ml i bradavice bi me bolile danima od izdajalice pa nisam sad ni probala....
rodin sos nisam zvala ni neznam ga..ako imaš broj napiši
inače danas je cikio ujutro, pa iza voča, pa oko podne za uspavljivanje, pa u 3 ito je spavao na ciki dva sata skoro i svako malo povuče...vidit čemo što noć nosi... :mah
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 24 vel 2010, 22:15

SOS telefon za dojenje: 01 61 77 520 091 22 77 220
nazovi ih radnim danom od 15 do 21, vikendom i blagdanom od 9 do 21
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamino sunce » 24 vel 2010, 22:17

ok hvala za brojeve! nadam se da će se nočas stanje normalizirati
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 25 vel 2010, 15:52

kako je bilo? jesi zvala?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamino sunce » 26 vel 2010, 00:06

nočas stanje ok probudio se 2 puta u 2ipo i u 5 i10 . prvi put malo pocikio i spava a drugi put je bio na ciki do 6 ipo kad smo se morali dignuti i spremati za pregled

sitila sam se da je tako i pred moju prvu mengu bilo problema sa dojenjem tj on je stalno visio na ciki i vukao i negodovao..trajalo je to 5-6dana i kad sam dobila mengu prestao je...
e možda je i ovaj put to bilo ipak su to hormoni...
ili nam se poklopio skok sa mengom.. :naughty
naša mrvica 18.7.2009.
mamino sunce
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.